SD:S TYSTNAD ANGÅENDE NEDSTÄNGNINGEN AV SWEBBTV FÖRVÅNAR

Logga1

https://thoralfsblogg.com/2019/08/05/sds-tystnad-angaende-nedstangningen-av-swebbtv-forvanar/

Jag har väntat med att kommentera nedstängningen av SwebbTV. Jag hoppades att det skulle vara ett misstag och att kanalen skulle komma upp igen efter helgen men så tycks det inte bli.

Jag är övertygad om att nedstängningen var väl planerad av YouTube. Tidpunkten för nedstängning talar sitt eget språk. Nedstängning sker en semestervecka, på en fredag eftermiddag när i princip alla som jobbar tagit helg. Allt för att så lite rubriker som möjligt skall skapas och med förhoppningen att det skall vara bortglömt när en ny arbetsvecka började på måndagen.

Jag har googlat ”SwebbTV” för att se vilka som skrivit om nedstängningen. Det är endast alternativmedia som skrivit om nedstängningen. Inte ett enda ord om det i PK-media. Att de privata mediahusen väljer att inte skriva om nedstängningen får man acceptera men att public service, det vill säga SVT och SR väljer att vara tysta är minst sagt bedrövligt. De 300 000 som tittat på SwebbTV betalar också skatt och i synnerhet den statliga public service skatten och skall också företrädas av public service. Jag anser att det till och med bryter mot sändningstillståndet om att vara objektiva i sin rapportering.

De politiska partierna har också varit helt tysta. De mest beklämmande är att Sverigedemokraterna inte har gjort något uttalande till stöd för SwebbTV och att SD inte kritiserat public service tystnad. Alternativ media har hjälpt SD med mängder av röster i de olika valen och i synnerhet SwebbTV med sina intervjuer av framträdande och välutbildade personer. I många fall personer som inte får något utrymme i svensk pk-media. SD kan inte bara utnyttja alternativ media utan att ge något stöd tillbaka.

I det här fallet så gäller det en så viktig fråga som yttrandefriheten. Att ledande politiker inom SD är helt tysta är väldigt oroande enligt min uppfattning. Samtiden har skrivit en artikel men det är i flera avseenden en lite märklig artikel som Dick Erixon publicerat.

Uppenbarligen så är det ett tyst samtyckande till nedstängningen av SwebbTV!

Jag gissar att mängder av sverigedemokrater är oerhört besvikna över att ledande personer inom SD inte går ut och kritiserar YouTube och nedstängningen. Frågan är så viktig att jag anser att det är Jimmie Åkesson som skall göra ett skarpt uttalande och ställa frågan om det är regeringen som ligger bakom nedstängningen.

Som gammal sverigedemokrat kommer jag ihåg hur Sverigedemokraternas webbhotel stängdes ned 2006 i samband med Muhammedkarikatyrerna och den teckningstävling som SD-Kuriren med chefredaktören Richard Jomshof, hade utlyst. Laila Freivalds fick senare lämna som justitieminister efter att det avslöjats att hon låg bakom nedstängningen.

https://sv.wikipedia.org/wiki/St%C3%A4ngningen_av_Sverigedemokraternas_webbplatser_2006

I fråga efter fråga har SD tappat initiativet. Moderaterna och Kristdemokraterna har tagit över taktpinnen i flera frågor och politiska områden.

Skall det även bli Moderaterna och Kristdemokraterna som tar över frågan om yttrandefrihet också?

Var är osynliga mannen någonstans?

 Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: