Youtube raderar Swebbtv: ”Hets mot folkgrupp”

swebbtv

Läste på Facebook att Swebbtv släckts ner och måste kolla: Svensk censur!

 

https://www.friatider.se/youtube-raderar-swebbtv-hets-mot-folkgrupp?fbclid=IwAR2e6yHiawccbd9jo3-NEQXoCWM9nPi1rfZSv3JwyZUA_wx6GL7eAVzQ6Fk

Den samhällsviktiga alternativa mediekanalen Swebbtv är borta från Youtube. Det står att kontot avslutats på grund av upprepade överträdelser gällande ”hate speech”.

Svensk Webbtelevision, eller Swebbtv, har blivit en av de mest uppskattade alternativa nyhetskanalerna i Sverige.

Genom intressanta reportage och intervjuer med akademiker i frågor om bland annat invandring och klimatförändringar har kanalen tagit många med häpnad.

Men på fredagen är kontot raderat från Youtube. Likaså alla hundratals filmer, som tillsammans hade miljontals visningar.

”Den här videon är inte längre tillgänglig eftersom YouTube-kontot som är associerat med den här videon har avslutats”, står det nu när man försöker en Swebbtv-film.

”Det här kontot har avslutats på grund av flera eller allvarliga kränkningar av YouTubes policy som förbjuder hets mot folkgrupp”. (This account has been terminated due to multiple or severe violations of YouTube’s policy prohibiting hate speech”), står det på kontots huvudsida.

Den senaste tiden har Facebook, Twitter och Youtube raderat en mängd invandringskritiska och konservativa konton. Swebbtv kan ha varit extra intressant för de vänsteraktivistiska bolagen att sänka, då kanalen ofta höll en så hög kvalitet på sina inslag och akademiska intervjuer. Ibland har det dock hänt att avstängda konton tillåtits tillbaka. Censuren är ett resultat av den häxjakt som Bonnierpressen inledde förra året, och som gjorde att Löfvenregeringen började pressa nätjättarna till censur av så kallat ”hat”.

”Av alla högerkanaler på Youtube ryker en av dom MINST radikala”, skriver en person på Twitter om nedstängningen av Swebbtv.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

”Kära Swebbtv-tittare,

Många av er har säkert redan märkt att Swebbtv inte längre går att nå på Youtube.
Kl 16.45 idag fick vi ett mail fån Youtube att vi brutit mot reglerna för communityn och att vårt Youtube-konto därför avslutats.
Det är första gången vi får denna typ av information från Youtube med synpunkter på vårt innehåll. Det har inte heller förekommit synpunkter på upphovsrättsbrott eller annat liknande.
Därför är vi lika undrande som ni tittare vad detta handlar om. Om det är något speciellt program som det finns synpunkter på kan man ju vänta sig ett påpekande eller i värsta fall att man tar bort detta program. Men nu har de alltså beslutat ta bort alla våra hundratals program utan närmare förklaring.
Tack vare er har våra program fått en allt större spridning. Vi har pendlat runt 1 miljon visningar och 200 000 visningstimmar per månad den senaste tiden. De senaste 90 dagarna har vi haft 3-400 000 unika tittare enligt Youtubes statistik. Vissa program har kunnat mäta sig med SVTs tittarsiffror.
Vi har varit väldigt glada för detta och bärs upp av er hängivenhet och uppskattning för programmen. Vi får mängder med bevis på detta vilket är ovärderligt. Även alla generösa bidrag från er tittare är avgörande! Vi har aldrig haft någon nämnvärd kritik av våra program, vilket också har varit positivt.
Så vad är det då som har hänt?
Vi har kritiserat politiken i frågor som rör klimatlarmen, massmigrationen och familje- och könsfrågor. Även hälso- och läkemedelsfrågor har avhandlats som kan stöta sig med starka intressen. Troligen har kritiken skapat oro bland våra makthavare och regeringen har ju tydligt aviserat att de vill strypa det fria ordet. Det är inte så länge sedan regeringen kallade till sig både Google och Facebook för att få dem att ta itu med detta.
Svensk Webbtelevision har utgivningsbevis som ska utgöra ett skydd mot klåfingriga makthavare. Däremot finns inget skydd mot att samma makthavare utövar påtryckningar mot de sociala medieplattformarna och tvingar fram denna typ av avstängningar. Dessutom är ägarintressena starkt associerade med de internationella finansintressen som vi emellanåt kritiserar.
Vad gör vi nu?
Vi har kopior av allt material lagrat så det bör inte vara någon större svårighet att återskapa vårt arkiv med hundratals program. Däremot behöver vi tänka över hur vi ska göra detta tillgängligt utan att behöva ta hänsyn till politiska eller andra intressen.
Google har missbrukat sin dominerande ställning för att stänga ner Swebbtv. Jag tror att de har begått ett misstag.
En annan komplikation är att de är närmast omöjliga att nå. Det finns ingen att prata med. Ingen som kan förklara vad som pågår. Bara ett anonymt meddelande om att vi brutit mot reglerna för communityn. Det är inte en fungerande affärsrelation. Det är dessutom ett hån mot våra 100 000-tals tittare som möjliggör Youtube.
Kanske kan detta vara ett startskott för att på allvar skapa en mediekanal för video där vi inte är beroende av en nyckfull plattformsoperatör. Vi kommer undersöka alternativen. Vi kommer självklart också kontakta Google för att be dem korrigera sitt misstag.
Tills vi är uppe igen finns vi på vår hemsida Swebbtv.se samt med mail från info@swebbtv.se när vi har något nytt att berätta. Vi finns också på Facebook.
Med Vänlig Hälsning
Mikael Willgert och Swebbtv-teamet”Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

4 svar

 1. Hets mot SDeare

  Gilla

 2. Vänstern och deras globalism måste bekämpas med alla medel.

  Gilla

 3. Dyster utveckling. Dags att vända sig till alternativa plattformar. Glöm heller inte bort att EU-kommissionen pushar it-jättarna att censurera material.

  https://jmm.nu/eu-valet-2019-annonsering-facebook/

  Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: