Nya fynd i jakt på svar om försvunnen flicka

Ni som inte följer Kevin Annett och hans arbete med utrotning och mord av ursprungsbefolkning i Canada, pedofili inom Vatikanen mm kan läsa mer här:

https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/03/25/kevin-annett-arresteringsorder-mot-pave-francis-och-drottning-elizabeth-amerikansk-biskop-bryter-med-vatikanen/

https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/05/18/markliga-kopplingar-mellan-vatikanen-paven-francis-och-hollands-drottning-maxima-varning-for-kansliga-lasare/

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Två så kallade ossuarier – rum för förvaring av mänskliga ben – har hittats nedgrävda i Vatikanen. Gravplatser bakom Peterskyrkan öppnades tidigare under veckan efter ett anonymt tips om att kvarlevor från en försvunnen flicka kan vara begravda där.

http://www.news55.se/tt-nyheter/nya-fynd-i-jakt-pa-svar-om-forsvunnen-flicka/

Vatikanstaten TT
Jenny Rydberg/TT

Det har gått 36 år sedan 15-åriga Emanuela Orlandi, dotter till en av Vatikanens anställda, försvann på väg hem från en musiklektion.

Spekulationerna och teorierna kring vad som orsakade hennes försvinnande har varit många och tidigare under veckan öppnades två gravplatser bakom Peterskyrkan, efter att Emanuela Orlandis familj fått ett anonymt tips om att hennes kvarlevor kan ha begravts där.

Men resultatet av gravöppningen väckte fler frågor än vad som besvarades. De två gravarna, som man trodde innehöll kvarlevor från två prinsessor, var nämligen tomma. Enligt Vatikanen kan skelettdelar från gravarna ha flyttats i samband olika ombyggnadsarbeten som har genomförts genom åren.

Området kring gravarna har undersökts och under en stenplatta har utredare nu hittat två så kallade ossuarier, eller benkistor, som användes förr för att förvara mänskliga ben, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Platsen har spärrats av och undersökningarna av de nya fynden kommer att fortsätta nästa vecka, med kriminaltekniker på plats.

Mystery of young girl’s Vatican disappearance 36 years ago takes a new twist

Efter ett tips: Sök under ängeln!

 

Mystiken kring försvinnanden av den 15-åriga dottern till en anställd i Vatikanen år 1983, tog en ny vändning på lördagen efter utgrävningar i veckan på Vatikanstatens kyrkogård. Vatikanen uppgav att de hade upptäckt två uppsättningar ben under en stenplatta som ska öppnas formellt i nästa vecka.

https://www.latimes.com/world/la-fg-vatican-city-disapperance-20190713-story.html

Image result for Emanuela Orlandi.

Den nya upptäckten kom efter att Vatikanens utredare på torsdagen bände upp gravarna till två tyska prinsessor från 1900-talet på kyrkogården för den Pontifical Teutonic College i hopp om att hitta resterna efter Emanuela Orlandi.

Orlandis familj hade fått ett tips om att hon skulle kunna finnas begravda där. Men gravarna visade sig vara tomma och skapade ännu ett mysterium att utforska: Var finns prinsessornas kvarlevor?

Vatikanen lovade att fortsätta undersöka och noterade att ben som kunde ha funnits i gravarna kunde ha blivit förflyttade under markarbetet som utfördes på både högskolan och en kyrkogård nära intill Peterskyrkan på 1800-talet och senare årtionden.

På lördagen uppgav Vatikanens talesman Alessandro Gisotti att ytterligare sökningar hade koncentrerats på de områden som angränsar till princessornas tomber. Han sa att utredare hade placerat två ossuarier, behållare i vilka de dödas ben hade placerats, under en stenplatta inne i själva Teutonic College.

Han sa att området omedelbart hade stängts av och skulle öppnas i närvaro av rättsmedicinska experter den 20 juli.

Gisotti tillade att ossuarerna hittades i två hål inhuggna i en stor sten som täcktes av en gammal trottoarsten några meter bakom prinsessornas gravar. Det området är nu tekniskt inuti en byggnad tillhörande Teutonic College, efter att expansionsarbetet på byggnaden inkräktat på kyrkogårdsfältet.

 

Det sista inspelade byggnadsarbetena på byggnaden och kyrkogården skedde på 1960-och 70-talet. Orlandi försvann 1983.

Hon försvann efter att ha lämnat sin familjs lägenhet i Vatikanstaten för att gå till en musiklektion i Rom. Hennes far var fast anställd vid Holy See.

Hennes fall har varit en av Vatikanens ständiga mysterier, och hålls levande av italienska medier och en strävan efter att hennes bror hittar ett svar. Under årens lopp har hennes försvinnande kopplats till allt från en komplott för att döda påven John Paul II till finansskandalen i Vatikanstaten och Roms kriminella undervärld.

Den sista stora tvisten i fallet kom under 2012, då den italienska rättsmedicinska polisen grävde fram kroppen till en välrenommerad gangster från en krypta inne i romerska basilikan i hopp om att finna Orlandis kvarlevor också. Sökningen visade på inga kopplingar.

Related image

Ifjol hittades ben under Vatikanens ambassad i Rom. Italienska medier spekulerade omedelbart att resterna kunde tillhöra Orlandi eller till en annan tjej som försvann samtidigt. Men rättsmedicinska tester visade att benen var äldre än för deras försvinnanden.

Pietro Orlandi, flickans bror, har länge krävt att Vatikanen ger familjen full tillgång till all information som de har om hans systers försvinnande.

Familjens advokat, Laura Sgro, sa att hon hade informerats om upptäckten av benen och att familjen var glad att utredningen fortsatte.

”Vårt intresse är att aktivt samarbeta med Vatikanens åklagare för att bättre förstå hur de två gravarna kunde ha varit tomma,” sade hon i ett uttalande. ”Om vi förstår tillsammans känns det bättre.”

År 2017 förorsakade en italiensk utredningsjournalist en sensation när han publicerade ett dokument på fem sidor, som sägs ha blivit stulet från ett låst vatikanskåp, som påstod att helgedomen hade varit involverad i Orlandis försvinnande. Vatikanen märkte omedelbart dokumentet som falskt, men de förklarade aldrig vad det gjorde i Vatikanstaten.

Dokumentet var enligt uppgift skrivet av en kardinal och innehöll en lista på utgifter som användes för Orlandis underhåll, efter att hon försvunnit.

Gisotti sade i veckan att Holy See ”alltid har visat uppmärksamhet och närhet till Orlandi-familjen och särskilt till Emanuelas mor” och att dess beslut att gräva i den teutoniska kyrkogården efter familjens begäran var bevis på den uppmärksamheten.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: