Moderater KU-anmäler Lövin och Löfven

Miljö- och klimatministern Isabella Lövin (MP) och statsminister Stefan Löfven (S). Arkivbild.

Av TT
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qLV5EE/moderater-ku-anmaler-lovin-och-lofven

M vill att KU synar om Stefan Löfven (S) uttalade sig korrekt om utskottets granskning av statsrådet Annika Strandhäll (S). Partiet vill även ha bedömt om vice statsministern och miljöminister Isabella Lövin (MP) vilselett riksdagen om klimatåtgärder.

Maria Malmer Stenergard (M) slår ned på uttalanden som Löfven gjorde när konstitutionsutskottet (KU) presenterade sin granskning den 4 juni. Då sade han att KU klarlagt att Strandhäll inte farit med osanning om turerna när Försäkringskassans generaldirektör petades. Det stämmer inte, enligt Malmer Stenergard.

”Tvärtom har konstitutionsutskottet redogjort för ett händelseförlopp som ger vid handen att Strandhäll farit med osanning, men den slutsatsen har utskottet överlåtit åt läsaren att dra”, skriver hon.

Har vilselett?

Isabella Lövin anmäls, något som Sveriges Radios Ekot var först att rapportera om, av Moderaternas miljöpolitiska talesperson Jessica Rosenkrantz.

Lövin kan ha vilselett riksdagen om regeringens klimatåtgärder inom ramen för det så kallade klimatklivet, anser anmälaren och hänvisar till en utvärdering som Riksrevisionen genomfört. Den pekade på att åtgärderna inte alls var så effektiva och att det saknades ordentliga bedömningar. Men det har regeringen, enligt anmälan, försökt mörka.

Utskottet bör, anser Rosencrantz, granska om Lövin och regeringen ”genom avsaknaden av tillräcklig och heltäckande rapportering till riksdagen har agerat på ett sätt som riskerar att vilseleda riksdagen och allmänheten om klimatklivets kostnadseffektivitet och effekter på klimatet.”

 Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

4 svar

 1. INSTÄMMER.

  Gilla

 2. Ha ha ha Bara käbbel som den oduglige svetsaren säger!
  Bara käbbel!
  Arrestera hela sällskapet och ställ dem inför Riksrätt och Folkdomstolar!
  NU!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: