Aktivistnätverket vistårinteut rapporterar, eller snarare uttalar sig:

Yrkes- och volontärnätverket #vistårinteut har nåtts av det tragiska beskedet att en kvinna i Värmland tidigare i veckan har dödats i sitt hem. Vårt varma deltagande går i första hand till närmast sörjande. Vi beklagar er sorg.

Vi kommer i nuläget inte att göra några uttalanden kring händelsen med respekt för närmast anhöriga och vänner till kvinnan.

Tidningen Nya Tider skriver om samma händelse:

Ingrid Guldbrandsson, 69, i Kil är en av dem som tog till sig Fredrik Reinfeldts budskap om att ”öppna era hjärtan”. Hon var djupt engagerad i ensamkommande afghaner och lät dem bo hos sig, lärde dem svenska och kämpade för att de inte skulle utvisas. Nu är hon död och en av hennes skyddslingar har häktats, misstänkt för att ha mördat henne. Han har själv ringt 112 och erkänt mordet.

Den misstänkte mördaren är en av de ensamkommande flyktingar som Ingrid engagerat sig för att hjälpa: Ahmad Nazari, 19, som kom till Sverige från Iran den 17 december 2015 och sökte asyl.

Sveriges Television, Värmland, rapporterar:

En 19 årig man har häktats misstänkt för mordet på en kvinna i Kil. På lördagen erkände 19-åringen mordet, bekräftar hans advokat.

– Han erkände i samband med häktningsförhandlingen, säger 19-åringens advokat Anders Olsson.

Enligt Anders Olsson har det bara kunnat hållas ett förhör, och 19-åringen har inte varit i stånd att lämna några detaljer om händelseförloppet.

Den mördade kvinnan arbetade som volontär med att stötta asylsökande. Den 19-årige mannen var en av dem, och de var aktiva i samma stödförening i Kil. 19-åringen kom till Sverige från Afghanistan för tre år sedan. Han är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

GT/Expressen om mordet:

En kvinna i 70-årsåldern hittades död i en bostad i Kil i Värmland natten mot torsdagen. Hon var en pensionerad lärare med stort engagemang i flykting- och integrationsfrågor. Kvinnan var mycket omtyckt på orten och känd för att alltid finnas till hands för sina medmänniskor.

– Hon var en fantastisk kvinna som levde för integration. Hon gjorde allt för våra ensamkommande. Hon gick all in och hade många nära kontakter med dem på många olika sätt. Hon gjorde allt, och ännu mer. Detta var hennes liv kan jag säga, förklarar en kvinna som arbetade tillsammans med kvinnan i en förening.

– Han erkänner mord, säger hans advokat Anders Olsson.

Den misstänkte kom till Sverige för några år sedan och har ett pågående ärende om uppehållstillstånd.

Kommentar: Vilka som är skyldiga till att tiotusentals ensamstående afghanska män från Afghanistan och Iran, som i minst två instanser inte ansetts ha rätt att stanna i Sverige, är kvar här trots avslag på sina ansökningar om asyl, finns sedan över ett decennium en klar och tydlig bild av. I Sverige talar man dock ytterst sällan om ”skuld” utan i stället om ”ansvar”, som dessvärre blivit ett tomt och meningslöst gummibegrepp. Ett ovedersägligt faktum är dock att hade dessa män inte lockats/hjälpts att stanna kvar i landet av allehanda ”hjälpare” och aktivister (också inom politik och media) som inte tyckte att man skulle följa myndighets- och domstolsbeslut, så hade hundratals och åter hundratals grova brott som en del av dem gjort sig skyldiga till, inte blivit begångna i Sverige. Många bär skuld till den cirkus som rått och råder på området sedan 2006-2007 och råder intensifierat sedan 2015:

–  De personer som invaggat dessa män i allehanda falska förhoppningar.

–  De personer som lärt dessa män att de inte behöver följa svensk lag och hjälpt dem att trots svenska domstolsbeslut.

–  De personer som startat enorma nätverk och gömt (läs Aktivister jämför afghaner med Anne Frank– 26 maj 2019) män som inte befunnits ha rätt att vistas i Sverige.

–  De politiker som struntat i konsekvenserna och låtit sig påtryckas av aktivister i stället för att se till att svensk utlänningslag efterlevs och att dessa män som – en majoritet – inte har några asylskäl, lämnat landet.

–  De journalister och skribenter som inte rapporterat på ett korrekt och faktabaserat sätt om de enorma ”invasion” av män från Afghanistan och Iran som till stor del sökt sig hit för ”ett bättre liv”.

–  Det kyrkans folk som blåögt skrivit massvis med konverteringsintyg (jag har läst ett antal sådana) åt människor utan asylskäl och hjälpt till att hysa män som enligt lag ska utvisas.

Alla dessa bär skuld för att det ser ut som det gör idag. Till att flera människor har blivit mördade, våldtagna rånade, misshandlade, antastade, trakasserade, bestulna etc av män som de på olika sätt ”hjälpt” och ”kämpat för” och som de skapat hårresande illa genomtänkta och skadliga speciallagar för, som bara gjort situationen än värre. Män som därför befinner sig här i stället för i sina hemländer.

Här är en miggas berättelse från någon gång under 2006:

Här finns samtliga 20 texter i retrospektivkavalkaden 2006-2007.
Här finns texter som innehåller orden Afghanistan | ensamkommande | hazarer | afghaner | gymnasielagen

 

Här finns hela dåvarande migrationsminister Heléne Fritzons mycket tydliga uttalanden– med kluven tunga, visade det sig – i SVT Agenda den 1 oktober 2017.

Brasklapp eftersom det alltid finns de som vill missförstå medvetet:
Alla afghaner är inte kriminella. Alla afghaner mördar inte människor; begår inte våldtäkter och andra övergrepp; hotar inte; misshandlar inte, stjäl inte kläder, mobiler och annat av unga; säljer inte narkotika (eller använder narkotika själva); ljuger inte. Texten handlar om att alla, välartade liksom vanartade, som fått avslag på sina asylansökningar i svensk domstol skulle ha lämnat landet. Ska lämna landet. De som nu mördat, våldtagit, rånat, stulit, sålt narkotika etc, etc, etc hade inte kunnat göra det om de inte varit kvar här.