Gamla o skröpliga till Gitmo? Det står redo för dem!

25 maj 2019

VARFÖR SÅ BRÅTTOM?

Varför har Guantanamo-bukten begärt en ny 3-personers cell, handikappvänlig cell – komplett med en 35 meter lång hundkapplöpningsbana och en vaktkur som kan inhysa Pentagons hemliga internetnätverk?

Den 6 februari 2019 skickade fängelset en enträgen bön om en tre stycken 6 meter långa cellenheter – var och en försedd med en enligt amerikansk standard handikappanpassad dusch, plus TV, våningssäng och toalett, väggmonterat skrivbord och en pall – med kort svarstid till den 21 februari 2019?

~  Bonnie Nirgude’

Varför söker Guantánamo en rullstolsanpassad tre-personers cell? Oförutsedda händelser?

By Carol Rosenberg of the Miami Herald
February 08, 2019

https://c-vine.com/blog/2019/05/25/old-and-decrepit-headed-to-gitmo-itll-be-ready/

 

Guantánamo Naval Base är mer än bara ett jätte fängelse.
De flesta ser Guantánamo som ett gigantiskt fängelse. Men det finns många saker du förmodligen inte visste om USA:s marinbas på Cuba, vilket gör att platsen känns som en liten stad i Amerika,  säger JOSÉ A. IGLESIAS.
Varför har Guantanamo-bukten begärt en ny 3-personers cell, handikappvänlig cell – komplett med en 35 meter lång hundkapplöpningsbana och en vaktkur som kan inhysa Pentagons hemliga internetnätverk?
Image result for Camp 7;

Fängelsehus på Camp 7

”Vi måste förbereda oss för flera oförutsedda händelser, och modulära byggnader kan anpassas och justeras för att ge oss den flexibilitet som behövs för att anpassa dem till många omständigheter,” säger fängelsets sekreterare Navy Cmdr. Adam Bashaw på fredagen. Han nekade till att svara specifikt på huruvida den föreslagna nya cellen var avsedd för Krigstribunalen; med fängelsets mest hemliga inlåsta fd CIA-fångar på Camp 7; eller om den var avsedd för en enhet som heter Camp Echo där fångar träffar sina advokater.

Camp Echo har vad Pentagon-tjänstemän beskriver som ”äldre problem”, vilket innebär att de tidigare har kopplats till avlyssningsenheter och kameror som försvarsadvokater säger tillåter en avlyssning som kränker klientens anonymitet.

I samma vecka berättade en Pentagon-taleskvinna McClatchy, att Trump-administrationen fortfarande ser Guantanamo som en möjlig förvaringsplats för dem av den Islamiska Statens kvarhållna fångar av amerikanska allierade, främst kurdisk milis i Syrien. En talesperson för Inrikesministeriet uppmanade nationer att ta hem sina medborgare och åtala dem. Idag hålls de i förvar som utländska terrorister av syriska demokratiska styrkor. Fyra republikanska senatorer vill ha några fångar till Guantanamo, och säger att den rymmer cirka 750 fångar.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: