Venezuela avslöjar bevis på utbredd Juan Guaidó-ledd korruption, missbruk av biståndsmedel – bl a svenska

Jorge Rodríguez speaks at a press conference, revealing documents and photos of corruption actions carried out by Juan Guaido and his allies.

Jorge Rodríguez talar på en presskonferens, avslöjar dokument och bilder av korruptionsåtgärder som utförs av Juan Guaido och hans allierade

 

https://www.telesurenglish.net/news/Venezuela-Reveals-Evidence-of-Widespread-Juan-Guaido-led-Corruption-Misuse-of-Aid-Funds-20190617-0013.html?fbclid=IwAR2IJwwcHjiz9W3so4y2uQnwd6BJFjYUgantjhRD_cj3DbBe13JgfjOmIkQ

Image result for Juan Guaidó

Juan Guaidó

Jorge Rodríguez avslöjade dokument, Whatsapp skärmdumpar och bilder på regeringens påståenden om att Juan Guaidó och hans allierade drar nytta av den politiska och ekonomiska situationen.

Vice presidenten för kommunikation, turism och kultur i Venezuela Jorge Rodríguez, presenterade i måndags bevis på korruptionsnätverk som leds av den venezuelanska advokaten Juan Guaidó.

Rodriguez avslöjade skärmdumpar av samtal mellan Roberto Marrero och en person som de kallar ”Rossana de Cúcuta” där han berättar för Marrero att han inte har tillräckligt med pengar för att hyra mördare från andra länder i Latinamerika för att främja destabiliseringen i Venezuela, som Marrero lovar att betala mellan US $ 500.000 och US $ 700.000 per dag för att hyra lejda mördare.

För dessa betalningar kommunicerade Marrero också med Guaidó och sa att han skulle fråga den colombianska presidenten Ivan Duque för att ange en icke-statlig organisation (NGO) för att hantera medel upp till 1 biljon dollar.

Han noterade att Rossana Barrera var ansvarig för att hjälpa personer med kriminella handlingar in i Colombia, sådana som militära desertörer för att erhålla medel.

Enligt den högerstödda tidningen PanAm Post anställdes Guaido Barrera och Kevin Rojas med uppgift att hantera biståndet för venezuelaner i Colombia. Barrera är svärson till  Sergio Vergara och sitter i partistyrelsen,  han är också Guaidós högra hand.

PanAm Posts chefredaktör, Orlando Avedaño, mottog kvitton som ”visar på utsvävningar och flera, väldigt konstiga fakturor som undertecknades samma dag och med identiska skrivstilar, nästan alla utan stämpel” för nästan en miljon dollar vilka gått till hotell, nattklubbar, restauranger och slösaktig livsstil.

Rodriguez försäkrade att pengarna som används för dessa ändamål är venezuelanernas pengar avsedda för varor och resurser, så det påverkar direkt hälso-, infrastruktur och andra sektorer i landet.

Kommunikationsministern tillade att även om de i början var oppositionella lagstiftare ansvarade Gaby Arellano och Jose Manuel Olivares för att ha underblåst våldshandlingar vid landets gräns. De har nu ersatts av Rosana Barrera och Kevin Rojas från partiet Voluntad Popular.

Rodriguez visar fotografier på de två kvinnorna som var involverade i Freddy Superlano och hans assistents död den 23 februari i Cúcuta. Kvinnorna misstänks också för stöld av 750 000 US-dollar, ett fall som inte har undersökts grundligt av de colombianska myndigheterna, säger en venezuelansk minister. Dessa våldshandlingar som finansierades av sådan korruption utfördes den 23 februari vid gränsen mellan Colombia och Venezuela, av personer förklädda som humanitära biståndsarbetare från USA.

Venezuelas generalförsamlings ordförande Elvis Amoroso tillkännagav på torsdagen att oppositionspolitikern Juan Guaido har blivit utesluten från att ha offentligt kontor i 15 år efter oegentligheter i hans finansiella verksamhet.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: