Drottningens alla agenter och företag som kontrollerar världen

 

2019-05-05
http://humansarefree.com/2019/05/exposed-all-queens-agents-and.html

Vi kanske inte inser det, men vi är fortfarande föremål för den brittiska monarkin. Amerikanska historieböcker och klasser indoktrinerar (med propaganda) oss att tro att vi hade vunnit den amerikanska revolutionen. Men det gjorde vi inte. Vi står fortfarande under drottning Elizabeth.

Historieböckerna skrevs av segrarna och deras stora förlag. Det var mycket lättare att styra de nya kolonierna genom att låta dem tro att de hade vunnit sin självständighet, medan den brittiska kronan noggrant lade sina tentakler runt om i Amerika, tentakler som växte längre och starkare för varje år.

Vi är inte det Amerika som vi tror att vi är. Det är den stora röda bluffen. De flesta av oss på planeten Jorden befinner oss fortfarande under drottningens välde.

För att komma igång med den verkliga historien om vem som regerar över planet Jorden föreslår vi att du lyssnar på denna konversation mellan Betsy och Thomas. De kommer att förklara den stora bilden. Då är du redo att läsa rapporten som följer.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Drottningens privilegium

Enligt engelska lag är du förbjuden att ifrågasätta monarkin om deras personliga innehav och verksamhet.

Detta gäller för de flesta av Europas kungligheter, oavsett om de befinner sig på tronen eller inte. Monarkiernas rikedom hålls utanför de länder där de har sin rikedomen.

Den brittiska kronans utländska banker har den största personliga förmögenheten i världen och är uppskattad till 35 miljarder dollar. Kanske äger och kontrollerar den brittiska kronan fortfarande sina samväldesnationer, inklusive de amerikanska ”kolonierna”.

Monarkierna ska inte vara krigsherre bankirer som skapar konflikter och kaos för att göra vinst eller destabiliserar en ekonomi för personlig vinning. Men det har de varit under en tid, och historien berättar om en kedja av omoraliska krig förorsakade av monarkier, Vatikanen och andra religioner.

Otaliga miljoner har dött medan kungar och påvar levde på att roffa åt sig av rikedomarna genom väletablerade institutioner som skapades för att kontrollera undersåtarna.

Samväldesländerna, som styrs av drottning Elizabeth II, består av 53 nationer som spänner över hela jorden och består av 1/5 av jordens landmassa och en mycket hög andel av dess strategiska resurser och befolkning.

Drottningen är Malteserriddare och har lovat trohet till Påven genom den största inbördeshandelsklubben på planeten. Britterna är i själva verket även agenter för Vatikanens Malteserriddare.

 

Drottningen är Malteserriddare

Image result for the sovereign military order of malta  Image result for the sovereign military order of malta
Karta över länder som styrs av SMOM                                                      Malteserriddarnas                                                                                                                                   sigill

The Sovereign Military Order of Malta (SMOM), tog kontrollen över makten och rikedomen hos Poor Fellow-Soldiers of Christ och Salomons tempel från det romerska systemet. SMOM styrde bank- och militärmakten för Vatikanen i hundratals år genom den första centralbanken, Vatican Bank (Vatikanbanken).

 

Related image

Den romersk katolska prästorden, Jesuiterna (Jesu samhälle) underordnades SMOM år 1798 med hjälp av Napoleon Bonaparte. Detta skulle så småningom leda till att jesuiterna installerade brittisk kontroll över ön Malta och grundande ett jesuitkollegium bemannat med brittiska jesuiter.

Jesuiterna blev på något sätt förknippade med detta förtryck som fanns inom det katolskt kontrollerade Europa, så för att jesuiterna skulle kunna säkerställa de sydamerikanska rikedomarna använde man sig av protestantiska bankhus och bildade en allians med de venetianska influenserna såväl inom Storbritannien som med familjen Pallavicini, som kontrollerade monarkin och Rothschilds.

 

sachen

Image result for windsor house sigillHaus Sachen- Coburg-Gotha                             Windsor House sigill

 

Jesuiterna placerade år 1840 blodlinjen Haus Sachen-Coburg und Gotha som monarker för Storbritannien. Detta hus är idag känt som Windsor House som fortfarande regerar i Storbritannien och i samväldesländerna.

Samma öde rönte så småningom självaste Vatikanen, efter att de hade undertryckt jesuiterna år 1773. Jesuit Orden tog kontrollen över påvedömet år 1814 och har  återigen begått hämnd för deras förföljelse.

Related image

Malteserorden och de erkända protestantiska kretsarna spelade alla en roll inom Jesuitorden. Detta inkluderar även The Most Venerable Order of the Hospital of Saint John of Jerusalem, som kontrolleras av drottning Elizabeth II. Om tittar på de senaste stormästarna inom Malteserorden, kommer du att märka att de kommer från Storbritannien.

Tidigare stormästaren Andrew Willougby Ninian Bertie var en kusin till drottning Elizabeth II  och härrörde sig från Grand Priory of England. Den brittiska gren för Malteserorden styr St John’s Wood som är känd som Grand Priory of England.

På denna plats fanns en gång också högkvarteret för Tempelriddarna i Storbritannien. Malteserorden ägde till och med Londinium (The City of London).

The City of London hyrdes så småningom av Malteserorden som sitt huvudkontor. Jesuiterna tog över Londinium år 1825 med hjälp av familjen Rothschild, som blivit den mäktigaste ekonomiska makten i England.

När du tittar på många av de inflytelserika maktpositionerna idag, oberoende om det gäller inom bankväsendet, läkemedelsindustrin eller underrättelsetjänsten, kommer du att märka att de är alla Malteserriddare.

Malteserriddarna är huvudsakligen inblandade i att arbeta för och med den svarta adel (kungliga utan aktiv tron), Vatikanen och de olika påvliga och kungliga orden, särskilt Jesuitorden som slutligen kontrollerar Vatikanen och den Military Order of Malta.

SMOM:s mest kraftfulla kontrollerande inre kärnor är Order of the Garter och Pilgrim Society som styrs av drottningen.

När man ser på vem som kontrollerar den finansiella världen finner man att det är:
Equestrian Order of the Holy Sepulchre of Jerusalem,
Order of Malta och
Opus Dei genom
City of London Corporation och
The Worshipful Company of Mercers och den vanligare
The Worshipful Company of International Bankers.

3 sammanslutningar regerar över världen: City of London, Washington DC och Vatican City

Drottningen utländska kungadöme

”En tredjedel av världens förmögenhet hålls utomlands, och ungefär hälften av världshandeln strömmar igenom dessa skatteparadis.” – The Tax Justice Network

James S. Henry, tidigare chefsekonom på McKinsey & Company, uppskattar att rika individer har cirka 35 biljoner dollar i privata ekonomiska förmögenheter i utländska hamnar till ett värde av  6,1 miljarder dollar i brittiska underlydande länder.

Som ett resultat av denna utländska redovisning uppskattar man att 60 % av världshandeln består nu av interna transaktioner inom multinationella företag.

Sammantaget bedömer man att denna komplexa utländska företagsredovisning av multinationella företag undviker att betala cirka 240 miljarder dollar per år i skatter.

The City of London UK är nu världens huvudstad för penningtvätt med brittiska företag som hjälper korrupta tjänstemän och brottslingar från hela världen att dölja miljarder dollar av otillbörliga vinster. Brittiska banker har hjälpt till att dölja mer än 6 biljoner dollar i falska betalningar och brottsliga intäkter sedan år 2000.

Caymanöarna drar nytta av det extra stödet att vara ett territorium i Förenade kungariket. Caymanöarna erbjuder ett antal skattefria incitament och lite finansiell reglering och övervakning. Idag är landet världens femte största finansiella servicecenter. Det är värd för över 10 000 fonder, över 200 banker, över 90 000 företag och 140 stiftelseföretag. Det är världens främsta hem för hedgefonder och fångade sjukförsäkringsbolag.

Bermuda är en annan bit av brittiskt territorium som länge varit känt som ett skatteparadis. Bermudas skattesystem lägger skatter på personalens löner, men inte på företagsvinster eller investeringsinkomster. Den största kunden för utländska transaktioner är USA.

Guernsey tillhör den brittiska kronan men har egna lagar om frågor som beskattning. Öns 65 000 människor har gjort ett stort tryck på att vara en utländsk finansdestination, och huvudgatan är kantad med privata banker, advokatbyråer och bokföringsbyråer.

Jersey är en annan liten ö under den brittiska kronan i Engelska kanalen. Jersey skriver ut sina egna sedlar och gör egna skattelagstiftningar.

En kultur av sekretess och icke-avslöjande på ön har resulterat i att Jersey är säte för uppskattningsvis $ 5 miljarder dollar av rikedom per kvadratkilometer. Hälften av Jerseys skatteplaneringshandel kommer från Storbritannien.

Image result for british east india company logo

British East India Company,

Den ”brittiska” amerikanska Federal Reserve

Genom att använda det första stora bolaget i England som modell, börjar British East India Company, krigsherre bankirer att kriga för vinst. Slaveri och plundring av gruvor, guld, diamanter, mineraler och mark är allt i ett dagsverke för en imperialist.

crown-agents

Englands imperialism har arbetat med de ekonomiska och banktillämpningar över hela världen och drottningens Crown Agents and Agencies har kontrollerat de globala resurserna under århundraden.

Det finns en linjär förbindelse mellan Rothschilds, Bank of England och Londons bankhus, som i slutändan länkar aktiebankernas aktieägare till sina dotterbolag i New York och The City of London UK.

De två huvudsakliga företrädarna för Rothschild i New York, är JP Morgan Co. och Kuhn, Loeb & Co. Det var dessa företag som inrättade Jekyll Island Conference där Federal Reserve Act  undertecknades och riktade den efterföljande framgångsrika kampanjen för att planen skulle antas som lag av Kongressen, och som köpte de kontrollerade mängderna av aktier i Federal Reserve Bank of New York år 1914.

Case Closed: JFK Killed After Shutting Down Rothschild’s Federal Reserve

Dessa företag hade sina huvudchefer utsedda hos Federal Reserve Board of Governors och Federal Advisory Council år 1914. År 1914 krävde några familjer (blod- eller affärsrelaterade) som innehade kontrollerande aktier i befintliga banker att bankerna skulle köpa kontrollerande aktier i Federal Reserves regionala banker.

Undersökning av tabellerna och texten i Bankkommitténs personalrapport från augusti 1976 och den nuvarande aktieägarförteckningen över de tolv regionala centralbankerna visar på samma familjekontroll.

 

Drottningen älskar krigsbyten

Låt oss nu titta på de främsta aktieägarna för de ledande militära entreprenörerna för Amerika, som vi kallar Corporate eller Bankster Warlords för att se vilka samband de kan ha med den brittiska kronans investeringar.

Vanguard Group,
State Street Corp,
Capital Research Global Investors,
Templeton Investment Counsel LLC,
Barclays Bank Plc,
BlackRock Investment Management (UK) Ltd.,
Schroder Investment Management,
Capital World Investors,
Bank of America Corporation,
JPMorgan Chase & Co.,
Bank of New York Mellon Corp,
Black Rock Advisors,
Black Rock Fund Advisors,
Old Republic International,
Wellington Management Company,
BlackRock Institutional Trust Company, N. A.,
Evercore Trust Company, N. A.,
FMR, LLC, ,
Invesco Ltd.,
Franklin Resources,
Goldman Sachs Group Inc.,
T. Rowe Price Group, Inc.

— These ‘Big Four’ Companies Control the World, Yet You’ve Probably Never Heard of Them

Det som är värt att notera om denna lista är att du kan hitta några av de vanliga misstänkta: RothschildsRockefellersMorgansWarburgs, och resten av Bankster Warlords bakom några av dessa namn.

För att göra sakerna ännu mer komplexa, så att vi aldrig kan ta reda på vem som har ansvaret, äger alla dessa bolag stora aktier i varje annat bolag.

De är sammanflätade som en vindruvor. Om vi tittar närmare finner vi att var och en av dessa företag bedriver internationell verksamhet och investerar i internationella militära satsningar.

Denna typ av ”corporate warfare” är gränsöverskridande. De är varken internationella eller globala. Dessa företag arbetar utanför Amerika som en nation och har starkare band till Storbritannien än till Amerika. De arbetar mot amerikaner med deras gränsöverskridande ekonomiska krigföring och tjänar pengar från båda sidor av konflikter.

schroeder

I huvudsak är dessa brittiska och internationella företag krigsförbrytare som Henry Schroder, britten som finansierade både Hitler och England. Denna typ av bankkrig är vanligt inom hela den brittiska historien.

These Were the ‘Elite’ Families Behind Hitler & Nazism: The Nazi War Machine Was Actually An American Business

 

 

 

Kronas penningskrigsmaskin

I grund och botten har alla konspirationer om drottningen av England vissa fördelar efter att man har följt pengarna tillbaka till krigsherrarnas banker som satte upp Federal Reserve i USA. Men till skillnad från de flesta konspirationsteorier man föreslår, är Federal Reserve regionalbanker inte de verkliga syndarna.

De sanna syndarna är de ursprungliga investerarna i de ovan nämnda företagen, som tjänar militären genom alla typer av krig – fysiska konflikter, cyberwarfare och ekonomisk terrorism.

Det är det sammanvävda tyget av de krigsbärande företagens investeringar som har skapat ett system som är inavlat och knutet till Storbritannien … och sedan till Rom.

Helt enkelt genom föreningen bestående av de kungliga familjerna i världen som är medlemmar av Malteserriddarna har de en ekonomisk underrättelsemiljö med en omfattande insiderhandel på transnationell nivå.

Monarkierna måste skydda sina ekonomiska intressen och ge rikedom till sina familjemedlemmar. Det är därför som många av de rikaste familjerna gifter sig inom familjerna – så att de kan behålla ”familjen intakt.”

De rikaste och mest kraftfulla människorna i världen tillhör Malteserriddarna, the Equestrian Order of the Holy Sepulchre of Jerusalem, the Order of the Garter, the Teutonic Knights och andra ordrar som lovar trohet mot den brittiska kronan och därefter till Vatikanen .

Om vi vill bredda perspektivet kan man tillägga att jesuiterna, är involverade på alla nivåer och har arbetat outtröttligt som påvens soldater för att skapa det ultimata ”insidernätverket” för Vatikanbanken.

De brittiska privata underrättelsetjänsterna

Förenade kungariket har många privata underrättelsetjänster som ägnar sig åt insamling, analys och utnyttjande av information för vinst. Christopher Steele, författaren till Carter Page Dossier var en före detta brittisk spion, som visar dig den oetiska beskaffenheten ”British Spying.”

Sixty3, Orbis Business International, Cambridge Analytica och många andra brittiska privata intelligensbyråer säljer propaganda som underrättelser.

Ofta har dessa företag privata avtal med USA:s militär och regering och upprätthåller högsta hemliga säkerhetsklareringar med Förenta staterna. Storbritannien har inte visat sig vara några ”ärliga spioner”, vilket framgår av Iraks ”massförstörelsevapen” och den nuvarande brittiska desinformationen har nu avslöjats angående Syrien.

56 miljarder amerikanska dollar eller 70 % av USA:s 80 miljarder av USAs underrättelsebudget var år 2016 öronmärkta för den privata sektorn.

Funktioner som tidigare utförts av Central Intelligence Agency (CIA), National Security Agency (NSA) och andra underrättelsetjänster läggs nu ut till privata brittiska underrättelsekorporationer. Några framstående brittiska intelligensbyråer som upprätthåller militära och statliga avtal med Amerika är:

 • Serco Group PLC (UK-based)

Kan vi verkligen lita på underrättelser från ett land som har lämnat falsk uppgifter många gånger? Det var den brittiska intelligens själv som spionerade på Trump från NSA:s huvudkontor i Fort Mead. ”Ljug för mig en gång, skam på dig. Ljug för mig två gånger, jag skäms. ”

 

Vem är det som i verkligheten driver och äger
Bank of England?

När jesuiterna undertrycktes av påven år 1773, använde de sin dolda makt över England för att få Rothschild-familjen att bli förmyndare över den jesuitiska sydamerikanska stulna rikedomen istället för att deponera den hos Vatikanbanken.

Denna åtgärd startade ett bankkrig mellan Vatikanen och jesuiterna som använde Rothschild-familjen som en anti-Vatican Bank. Rothschild blev så småningom vakterna för jesuitskatten vid The City of London.

Rothschilds använde The Worshipful Company of Mercers för att skapa Bank of England som nu innehöll jesuiternas stulna rikedomar från Sydamerika. Bank of Englands ansträngningar var inriktade på att ta över The City of LondonUK från Vatikanens kontroll.

Malteserriddare har aldrig varit favoriter hos Jesuitordern. Detta hat för Malteserriddare ökade ytterligare år 1768 när riddarna tog bort jesuiterna från ön Malta. Jesuiterna sökte sin hämnd ett år senare år 1798 med hjälp av Napoleon.

Jesuiterna underordnade Malteserriddare samma år och det var den verkliga starten på övertagandet av The City LondonUK, som fortfarande styrs i hemlighet av Malteserriddarna.

Om du tittar på St John’s Wood där Malteser Ordningen är baserad, kommer du att se att det är den gamla vistelseorten för Tempelriddarna i England sedan den här tiden då London City UK blev en suverän nation.

malta
Aventine Hill i Rom

Om man tittar på ett av de fyra av de mest kraftfulla högkvarteren i Rom för Malteser Orden, ser du att Aventine Hill är en annan gammal vistelseort för tempelriddarna som var deras ursprungliga huvudkontor i världen.

Kontrollen av Bank of England genom The Worshipful Company of Mercers är den som styr den globala ekonomin. Amerikanska ekonomin styrs helt av Mercers och Bank of England och har varit så sedan 1868.

The City of LondonUK kontrollerar USA:s ekonomi genom Royal Institute for International Affairs (RIIA) som därefter kontrollerar Council on Foreign Relations (CFR).  CFR har fastställt USAs utrikespolitik sedan starten.

The City of LondonUK kontrollerar det som därefter kontrollerar Federal Reserve of New York, Världsbanken och Internationella Valutafonden. The City of LondonUK kontrollerar USA:s skattepolitiska penningpolitik som styrs av alla tre globalistiska organisationerna genom Exchange Stabilization Fund.

 

Drottning Elizabeths majestätiska kontroll över USA

Den brittiska kronan och det brittiska ostindiska företaget har aldrig lämnat Amerika, och fortfarande har Crown Agents sin verksamhet där än i denna dag.

De har ett dödsgrepp på ekonomin i USA. Från datahantering, till företagsbanker, till bedrägerier inom amerikanska resurser av gas, uran, guld och alla andra värdefulla tillgångar i USA, matar amerikansk rikedom direkt till Storbritannien, Bank of England, The City of LondonUK, och i slutändan till den brittiska monarkin – Drottning Elizabeth II själv.

Den amerikanska företagsmekanismen för den fortsatta berikningen av den brittiska kronan är densamma som används vid företagsutförsäljningen av den amerikanska republiken: företagslobbyister som kontrollerar Kongressen, gemensamt pay-to-play genom den verkställande avdelningen (Inrikesministeriet etc), och Senior Executive Service (SES) för att upprätthålla det byråkratiska status quo som säljer ut till global företagsamhet vid varje tillfälle med inga-bud kontrakt och vänskapsband som tydligt visar att vi är föremål för den brittiska monarkin.

The Senior Executive Service gömmer sig tydligt, men fungerar på ett sätt som stämmer väl överens med Sercos imperialistiska avsikter och de många andra företagen såsom British Petroleum, Shell, ICAP, British American Tobacco, SABMiller, American Standard Life, Rio Tinto och Ixstrata bland många andra.

 

Historien bakom Crown Agents

En Crown Agency var en förvaltningsorgan i det brittiska riket, som skiljer sig från Civil Service Commission of Britain eller den statliga förvaltningen för den nationella enheten där den verkar.

Dessa företag övervakades 1833-1974 av Crown Agents Office i London, därefter kallade för Crown Agents for Overseas Governments and Administration. Crown Agents for Overseas Governments and Administrations Ltd blev ett privat aktiebolag som tillhandahåller utvecklingstjänster sedan år 1996.

Crown Agency rapporterade nominellt direkt till (och var helägt av) kronan, men i praktiken rapporterades till Crown Agency Office i London, oberoende av Colonial Office.

Detta kontor blev i slutet av 1800-talet den enda officiella brittiska kommersiella och finansiella agenten för alla brittiska protektorater och kronkolonier.

The Colonial Office tillämpade en politik där de ensam stod för användning av Crown Agency för alla inköp av varor för statligt bruk, vilket skapade ett virtuellt monopol över den offentliga detaljhandeln inom kolonierna inom det brittiska riket.

The Crown Agency blev också finansinstitut, levererade kapital, investeringsvägar och pensioner för alla offentliga arbeten och regeringen inom de brittiska beroende kolonierna.

Är det till och med rimligt att tro att amerikanska företag inte fortsatte efter amerikanska revolutionen att göra affärer med dessa Crown Agenct angående resurser, varor och tjänster? Livet fortsatte.

Crown Agency gör ett utkast för deras grundande till det brittiska imperiet och år 1833 bröt den brittiska regeringen sig ut från Colonial Office som finansiär, butik, transport och utvecklingskontor.

Historiker har hävdat att Crown Agency, vars organisationer som verkade över hela det brittiska riket i slutet av 19- och början av 20-talet, och var de facto administratörer för de brittiska kolonierna.

Crown Agency hanterade de statliga befogenheterna genom en labyrint av brittiska territorier, protektorat, beroenden, mandater och kronkolonier som utgjorde det brittiska riket i slutet av 1800-talet.

Därefter reducerades deras mandat till ”beroende” kolonier (mestadels det brittiska Afrika, Indien och Västindien), men de fick nästan monopolrättigheter när det gällde finansiering och leverans av icke-lokala tillverkare för all offentlig- eller regeringsanvändning.

Vid upplösningen av det brittiska riket återvände många av dessa byråer till att kontrollera sina respektive regeringar, och blev delar av den brittiska regeringen, eller så blev icke-statliga organisationer (non-governmental organizations , NGOs).

 

Den nya världsordens smidiga verktyg för omstörtning: Icke-statliga organisationer

Den brittiska regeringen införde Crown Agency som ett statligt bemyndigat bolag knutet till utrikesministerns ministär, kallad Crown Agents for Overseas Governments and Administration. År 1997 privatiserades Crown Agency.

Som ett privat aktiebolag har CAOGA ett antal kontrakt för att tillhandahålla statliga eller para-statliga tjänster över hela världen. Trots att dessa organisationer ”privatiserades” på papper, förändrades inte makten i allmänhet, den förändrades bara till aktiebolag och styrelser.

Begreppet ”Golden Share” utvecklades för att beskriva särskilda rättigheter för drottningen i ett aktiebolag som gav henne speciella preferensrättigheter över röstningen och vinstutdelning – och därmed den ultimata kontrollen såsom hon redan hade tidigare.

Trots att privatiseringen tillåter fler aktieägare fortsatte drottningen i allmänhet med att styra röstningen och vinstutdelningen i en vilt missförhållande till hennes 10 pence per rösträtts aktie (Golden Share) i gruvbolaget Rio Tinto PLC, till exempel ..

Tilläggas bör, att eftersom man ser att brittiska kungariket drivs som en företagsstyrelse, kom då ihåg att det här är människor som lovade en ära av trohet till drottningen i första rummet och till företaget i andra hand.

Den rättsliga kategorin Crown Agency finns fortfarande inom vissa nationer i det tidigare brittiska riket.

På de flesta ställen har dessa ersatts av statliga myndigheter, statskontrollerade företag och (som delar av samväldet) i form av Crown Corporations. Canada och Nya Zeeland upprätthåller kategorin statligt förvaltade eller ägda enheter som kallas Crown Agencies.

Crown Agents International

Crown Agents International (CAI) är ett internationellt utvecklingsföretag som arbetar med regeringar, biståndsorgan, icke-statliga organisationer och företag i nästan 100 länder.

Genom rådgivning, försörjningskedjestyrning och finansiella tjänster hjälper de länderna att växa sina ekonomier, stärka deras hälsosystem och förbättra den ekonomiska förvaltningen.

CAI har huvudkontor i Sutton, Surrey men har ett etablerat nätverk av internationella kontor, projektkontor eller representanter i 40 länder.

CAI är en av världens ledande experter inom offentlig upphandling och ”supply chain management”, och de tillhandahåller finansiella tjänster för att underlätta utveckling, med inriktning på internationella betalningar och kontanthantering, handelsfinansiering och investeringshantering för donatorer, icke-statliga organisationer och finansinstitut.

 

Crown Agents USA Inc.

Följande beskrivningar av bolaget, Crown Agents USA Inc., tas från deras hemsida, finns på: CrownAgents.com.

Vår historia börjar på 1700-talet, då koloniala förvaltningar anställde agenter för att rekrytera människor och skaffa och leverera varor till kolonierna. Vissa agenter hade blivit behöriga att förvalta brittiska statsskatter och de hade blivit kända (inofficiellt) som kronagenter.

Den 1 april 1833 utsåg den brittiska regeringen den första gemensamma generaldirektören för kronkolonier, George Baillie och Edward Barnard. Även om den brittiska statskassen utnämnde, var de gemensamma agenterna endast ansvariga inför guvernörerna i de 13 kronkolonierna som de tjänstgjorde. De utverkade bidrag, höjde kapital, rekryterade personal och levererade leveranser till sina kunder.

Sedan vårt införlivande av USA har vi tillhandahållit tekniska biståndstjänster och stöd till amerikanska myndigheter, inklusive USA:s byrån för internationell utveckling (United States Agency for International Development USAID), Millennium Challenge Corporation (MCC), Department of State (DOS), försvarsdepartementet (DOD) och Förenta staternas handels- och utvecklingsbyrå (USTDA).

Vi är ett internationellt utvecklingsföretag som samarbetar med regeringar, biståndsorgan, icke-statliga organisationer och företag i nästan 100 länder. Vi hjälper länderna att öka sina ekonomier, stärka sina hälsosystem och förbättra den ekonomiska förvaltningen. Vi har fasta kontor i 22 länder och närvaro i ytterligare 18 genom våra projektkontor och representanter.

Vi är ett aktiebolag som ägs av en ideell förening. Crown Agents Foundation är vår enda aktieägare och övervakar våra etos och aktiviteter. Crown Agents Board ansvarar för bolagets bolagsstyrning. Vi grundades år 1833 och fungerade som ett brittiskt lagstadgat företag i många år innan vi privatiserades år 1997. ”

 

Kontrakt med USAID

Som en implementeringspartner till USAID erbjuder Crown Agents USA Inc. kompetens inom inköp, offentlig ekonomisk förvaltning, logistik, förstärkning av hälsosystem, utveckling av den privata sektorn, övervakning och utvärdering samt jordbruk.

Här är en lista över kontrakt som Crown Agents USA Inc. har med Amerika som amerikanerna själva lätt kan uppnå:

United States Agency for International Development (USAID) contracts:

• Worldwide: Public Financial Management IDIQ, 2012-2017 ($700 million)

For example, here are three Crown Agents USA Inc. contracts with USAID associated with this single “Indefinite Delivery, Indefinite QUANTITY” USAID Public Financial Management contract (Read: a blank check):

Crown Agents USA Inc. Washington DC Federal Vendor Contracting Profile[1]

AIDOAAI1200038 $23.7m[2]

AIDOAAI1200038-AID391TO1500001 $6.6m[3]

AIDOAAI1200038-AIDOAATO1400007 $19m[4]

 • Worldwide: Supply Chain Management System  2005-2015
 • Worldwide: Farmer to Farmer Special Program Support  2008-2014
 • Worldwide: USAID – Deliver I & II Project, 2006-2015
 • Worldwide: Agribusiness & Agriculture Value Chain Development Assessment 2010-2014
 • Worldwide: Agricultural Knowledge and Program Support Work, 2010-2015
 • Worldwide: Climate Economic Analysis for Development, Investment, and Resilience 2014
 • Worldwide: Business Growth Initiative, 2006-2011
 • Worldwide:  Evaluation Services IQC, 2010-2015, subcontractor to AMEX International
 • Worldwide: Macroeconomic Foundations for Growth IQC, 2011-2016
 • Worldwide: Policy, Planning and Learning-Learning, Evaluation and Research 2015-2020,
 • Worldwide: Rule of Law IQC, 2013-2015, subcontractor to Democracy International
 • Worldwide:  Rural Agricultural Income and Sustainable Environment 2004-2015
 • Africa: Indoor Residual Spraying I and II IQC, 2006-2012
 • Africa (COMESA countries + Tanzania):  Support for Food Security Activities
 • Asia and Middle East: Asia and Middle East Growth Best Practices Project
 • Bangladesh: Feed the Future Design and Initiation Project, 2012-2014
 • Bangladesh: Trade Facility Activity, 2013 – 2018, subcontractor to IBI International
 • Bangladesh, Haiti, Rwanda, Tanzania, Uganda, U.S.: Feed the Future System 2011-2013
 • Egypt: Technical Assistance for Policy Reform II, 2006-2009, subcontractor to Bearingpoint
 • El Salvador: Access to Financial Services Program, 2011-2014
 • Ethiopia: Health Center Renovation and Coordination Project, 2006-2009
 • Ethiopia: Agriculture Growth Program – Agribusiness and Market Development 2011-2016,
 • Guatemala: Policy & Regulatory Support for Economic Growth Project, 2011-2015
 • Liberia: Roberts International Airport Equipment Procurement Program 2008-2010
 • Malawi:  National Distribution and Management of Long Life Insecticide Treated Nets to Public Health Facilities Nationally in Malawi, 2011-2015
 • Nigeria: Nigeria Expanded Trade and Transport Program, 2012-2016
 • Pakistan:  Support for Privatization Activity 2014
 • Rwanda:  Private Sector Driven Agricultural Growth 2014-2019
 • Tanzania: Strategies for the Prevention of Corruption Bureau, 2007
 • Tanzania: Staples Value Chain 2011-2016
 • Turkmenistan: Agriculture Technology Program, 2012-2015
 • Zambia: Production, Finance and Improved Technology Plus Program, 2012-2016

Millennium Challenge Corporation (MCC) contracts:

 • Ghana: Financial Management and Procurement Assessment Services Project, 2005-2006
 • Honduras: Procurement Oversight/Advisory Services, 2006-2011
 • Kenya: MCC Kenya Threshold Program, 2007-2009
 • Mongolia: Procurement AgentServices, 2008-2013
 • Morocco: Procurement Services Agent and Procurement Oversight Advisor, 2009-2014
 • Namibia:  Procurement Agent Services, 2009-2010
 • Tanzania:  Procurement Agent Services and Oversight Advisory Services, 2008-2014

Department of State (DoS) contracts:

 • Bureau of Western Hemisphere Affairs Impact Evaluation for Small Business Development Centers, 2012-2015
 • Middle East, Africa, and Asia: Impact Assessment for the Global Innovation through Science and Technology Initiative, 2012-2013
 • Sustainable Buildings Initiative, 2012-2013
 • Evaluation of the International Narcotics and Law Enforcement Affairs Transnational Crime and Rule of Law Programs in the Russian Federation, 2012-2013
 • Bureau of Economic and Business Affairs M&E of Bureau Programs, Projects, and Activities Agricultural Biotechnology Outreach Funds, 2012-2013
 • Office of Weapons Removal and Abatement, Bureau of Political Military Affairs Program Evaluation, Balkans, 2012-2013
 • Office of Environmental Quality and Transboundary Issues Mercury Program Evaluation, 2013-2014
 • Evaluation of the Nexus Dialogue on Water Infrastructure Solutions, 2014-2015
 • El Salvador and Mexico: Bureau of Western Hemisphere Affairs Impact Evaluation for Small Business Development Centers, 2012-2015

Department of Defense (DoD) & United States Trade and Development Agency (USTDA) contracts:

 • Vietnam:  USTDA National Single Window Customs Project, 2012
 • Global: DOD’s Cooperative Threat Reduction Integration Contract II IDIQ, Subcontractor to Raytheon, 2011-2016
 • Botswana: USTDA Procurement Advisory Services to the Ministry of Minerals, Energy and Water Resources, 2015


Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

2 svar

%d bloggare gillar detta: