Pentagon erkänner att de forskar i UFOn genom ett hemligt program

Tyler Durden
22.5.2019

https://themindunleashed.com/2019/05/pentagon-investigates-ufos-secret-government-program.html

Pentagon har medgett att de har undersökt UFOs genom ett hemligt regeringsinitiativ som kallas ”Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP)”, som försvarsdepartementet berättade för New York Post ” fortsatte forskningen och utredningen om oidentifierade luftfenomen.”

DoD säger att den stängde ner AATIP 2012, men deras talesman Christopher Sherwood berättade för New York Post att avdelningen fortfarande undersöker potentiella utomjordingar.

”Försvarsdepartementet är alltid oroad över att vi idkar positiv identifiering av alla flygplan i vår arbetsmiljö, liksom att identifiera eventuell utländsk kapacitet som kan vara ett hot mot hemlandet”, sa Sherwood.

”Departementet fortsätter att undersöka, genom normala förfaranden, rapporter om oidentifierade flygfarkoster som amerikanska militärflygare möter för att försäkra sig om hemlandets skydd mot strategisk överraskning av vår nations motståndare.”

Nick Pope, som i hemlighet undersökte UFO för den brittiska regeringens räkning under 1990-talet, kallade DOD: s kommentarer en ”bombshell-uppenbarelse”.

Pope, en före detta försvarsförfattare i Storbritannien, sade: ”Tidigare officiella uttalanden var tvetydiga och lämnade dörren öppen för möjligheten att AATIP helt enkelt var bekymrad för nästa generationens hot från flygplan, missiler och drönare – som skeptikerna hävdade.

”Den här nya erkännandet gör det klart att de verkligen studerade vad allmänheten skulle kalla” ufos ”, sade han.

”Det visar också det brittiska inflytandet, eftersom UAP var termen som vi använde i försvarsdepartementet för att komma ifrån popkulturen bagage som kom med termen” UFO. ”” – New York Post

AATIPs existens avslöjades år 2017, då den tidigare senatsledare Harry Reid (D-NV) hävdade att han hade ordnat för programmets 22 miljoner dollar årliga finansiering. Reid berättade för New York Times att det var ”en av de goda sakerna jag gjort under min tid i Kongressen”.

New York Times publicerade artikeln efter att DoD släppte en 33-sekunders video från AATIP, med ett luftburet objekt som jagades av två marinflygplan år 2004 utanför San Diego-kusten.

På söndagen rapporterade vi om en ”op-ed” av Christopher Mellon från The Hill, om att ”ett dussintals Navy F-18-stridsflygplan har stött på oidentifierat flygfenomen (UAP) – en gång vanligen kallade UFO, på ostkusten i Förenta staterna,  inte långt från landets huvudstad. Mötena har rapporterats av andra militära flygplan och civila flygplan på andra håll i USA och utomlands, inklusive videoklipp från flygpassagerare. ”

Vad dessa UAPs  och vilka flög dem – oavsett om de var vänner, fiender eller okända styrkor – förblir de ett mysterium. Men noggrann granskning av data leder oundvikligen till en möjlig, störande slutsats: En potentiell motståndare till Förenta staterna har behärskat teknologier som vi ännu inte förstår, för att uppnå kapaciteter vi ännu inte kan matcha.

Det har sedan länge varit läge för Kongressen att upptäcka svaren på dessa frågor och att dela åtminstone några av sina slutsatser till allmänheten. – The HillKategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

1 svar

Trackbackar

  1. Kommer det att bli en omstörtande händelse som så många förutspår? – Bakom kulisserna
<span>%d</span> bloggare gillar detta: