Inre kopplingar mellan anti-Israel BDS-grupper och palestinska terrororganisationen

BDS = Boycott, Divestment, Sanctions (BDS) är en palestinskt ledd rörelse för frihet, rättvisa och jämlikhet. BDS står för principen att palestinier har samma rättigheter som resten av mänskligheten.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Peter Hasson

PM 05/08/2019
https://dailycaller.com/2019/05/08/anti-israel-bds-palestinian-terrorist-pflp-hamas/?utm_medium=email

  • Flera grupper som är aktiva inom BDS-rörelsen har band till palestinska terroristorganisationer, visar en undersökning gjord av The Daily Caller News Foundation (DCNF).
  • BDS-grupper har samordnat med terroristgrupper och främjat sina ledare, uppger DCNF i sin undersökning.
  • Ledaren för gruppen Samidoun, vars samordnare i USA nyligen träffade Rep. Rashida Tlaib, är medlemmar av terroristgruppen Populär Front för Palestinas befrielse (PFLP), enligt PFLP.

Flera grupper inom BDS-rörelsen som verkar i USA har band till palestinska grupper som finns listade på Inrikesministeriets lista över utsedda terroristorganisationer, har en undersökning gjord av Daily Caller News Foundation kommit fram till.

BDS-rörelsen syftar till att isolera Israel politiskt och ekonomiskt på internationell nivå med avsikten att främja palestinska politiska mål.

Kopplingar mellan BDS-organisationer som verkar inom USA och palestinska terrorgrupper inkluderar: BDS-ledare samordnade med PFLP, tjänstemän inom BDS-grupper piskar upp offentligt stöd för terrorister och ett amerikanskt ideellt stöd för att underlätta för skattebefriade donationer till en palestinsk koalition som omfattar flera terroristorganisationer.

Samidoun är en pro-BDS-palestinsk aktivistgrupp som arbetar internationellt, inklusive inom USA. Gruppen har omfattande band till PFLP, hittade DCNFs undersökning.

PFLP har funnits på Inrikesministeriets lista över utländska terroristorganisationer sedan 1997 och dess medlemmar har ansetts vara ansvariga för två olika terrorattacker i Jerusalem under de senaste fem åren.

kates  khatib
Charlotte Kates                                      Mohammed Khatib

Både Samidouns internationella samordnare, Charlotte Kates, och dess europeiska samordnare, Mohammed Khatib, är PFLP-medlemmar och har representerat terroristgruppen utomlands, enligt PFLP: s webbplats. Det palestinska informationscentret, en Hamas-länkad nyhetsbyrå, identifierade också Khatib som en talesman för PFLP.

Samidoun-händelserna har regelbundet presenterat PFLPs flagga, och aktivistgruppens kampanjer överlappar ofta med PFLPs intressen.

Samidoun firade PFLPs 50-års jubileum i december 2017 med en samling i New York City som innehöll ett videomeddelande från Leila Khaled, en PLFP-tjänsteman som kapade ett flygplan år 1969. Khaled och hennes medkapare trodde att den israeliske ambassadören i USA fanns med på planet.

ahmad sadat.jpg
Ahmad Sa’adat

Kates och Samidoun har arbetat nära tillsammans med den palestinska aktivisten Khaled Barakat, som leder den internationella kampanjen ”Free Ahmad Sa’adat”,  uppger DCNF. Barakat är också en PFLP-medlem, uppger PFLP.

Saadat är en PFLP-ledare som dömdes till 30 år i israeliskt fängelse i december 2008 för sin ledande roll i terroristorganisationen. Domarna vid rättegången mot Sa’adat sade att hans handlingar indikerade på  ”att han initierade och deltog i militär verksamhet med målet att döda oskyldiga människor”.

PFLP är öppen om sitt samröre med Samidoun i sina arabiskspråkiga publikationer, även om terroristorganisationen är mer försiktig i sin engelskspråkiga publikation.

Samidoun och Barakats organisation verkar vara två separata enheter, även om Samidoun identifierade Barakat som en av dess aktivister år 2013, de publicerar regelbundet Barakats material och organiserar händelser i samordning med sin grupp.

De två organisationerna samarbetade till exempel i januari för en gemensamt protest i New York City som krävde att Sa’adats släpps.

I juni 2018 lämnade en delegation, inklusive Barakat, Kates och en PFLP-tjänsteman, ett brev från Sa’adat till den venezuelanske diktatorn Nicolas Maduro, tillkännagav Samidoun i ett Facebook-inlägg.

samidoun

Medan PFLPs arabiskspråkiga webbplats identifierade Barakat som en PFLP-medlem beskriver terroristorganisationens engelskspråkiga hemsida ”Kamrat Khaled Barakat” som ”författare” och ”samordnare av den internationella kampanjen till Free Ahmad Sa’adat”.

Barakat beskrev Saadat som sin ”kamrat” och sa att han var i kontakt med Sa’adat i en artikel som Samidoun publicerade i januari.

Dessutom greps en palestinskfödd belgisk aktivist som anslöt sig till Samidoun, Mustapha Awad, i Israel i juli 2018 och dömdes för terrorrelaterade brott, inklusive överföring av pengar till PFLP. Awad dömdes till ett år i fängelse, men befriades i mars vid ett tillfälle för tidigt frigivningsprogram.

Awad representerade Samidoun vid ett protest i oktober 2017 i Bryssel där han stöder den libanesiske militanta Georges Abdallah, erkände Samidoun i ett Facebook-inlägg. De franska myndigheterna dömde Abdallah till ett liv i fängelse för sin roll i mordet på två israeliska och amerikanska tjänstemän och för försöket att mörda en amerikansk diplomat.

Samidouns arabiskspråkiga webbplats identifierar Awad som en samidoun-aktivist, medan den engelskspråkiga webbplatsen kallar Awad mer generellt ”vår kära vän”.

PFLP sade i en arabiskspråkig artikel att Barakat, Kates, Awad och Khatib var en del av en PFLP-delegation som reste till Bryssel år 2016 på terroristorganisationens vägnar.

(MOHAMMED ABED/AFP/Getty Images)Palestinska militärer från PFLP demostrerar sina vapen på ett sätt som visar den amerikanska presidenten Donald Trump under en protest i Gaza City den 23 maj 2017

Barakat ordnade så att Awad kunde börja sin militärutbildning 2015 i Libanon hos Hizbollah”, den israeliska regeringen anklagade i en rapport från februari 2019 om BDS-rörelsens band med extremister. Den israeliska rapporten identifierade Awad, Barakat och Kates som PFLP-medlemmar.

Och i april förbjöd betalningsleverantören PayPal Samidoun från sin plattform pga sin oro över gruppens terrorband, uppger Jewish News Syndicate.

Trots dess närhet till en utnämnd terroristorganisation har Samidoun gjort sitt intåg i progressiv politik i USA.

Den progressiva aktivistgruppen People For the American Way samarbetade med Samidoun vid en tillställning i november 2017 noterade The Washington Free Beacon i en artikel i november 2018.

Rashida  catron.jpg
Rashida Tlaib            Joe Catron

Den demokratiska Michigan Rep. Rashida Tlaib träffade Samidouns amerikanska koordinator Joe Catron vid ett evenemang i april i Washington, DC, vilket DCNF tidigare har rapporterat.

Screenshot/Facebook

Kongresskvinnan träffade Catron under en händelse organiserad av American Muslims for Palestine (AMP), en annan BDS-stödjande grupp med band till extremister.

Tlaib, är en BDS-supporter. Hon har upprepade gånger ställts inför granskning angående hennes kopplingar till anti-israeliska radikaler. Hon stötte på bakslag i januari efter att ha ifrågasatt om republikaner som stöder anti-BDS lagstiftning ”glömde vilket land de representerar.”

Catron stöder PFLP-terrorister på sociala medier.

Hans omslagsfoto på båda hans personliga Twitter- och Facebook-konton är en montage bestående av en PFLP-kämpe som iklädde sig organisationens officiella logotyp, tillsammans med raketer och soldater som pekade mot ett mål i staten Israel.

I 2014 deltog Catron i en presskonferens tillsammans med Tawfiq Abu Naim, chef för Hamas säkerhetsstyrkor i Gaza. Presskonferensen hölls för att stödja palestinska fångar, säger The Gaza Scoop.

”AMP har sina organisatoriska rötter inom den islamiska föreningen i Palestina (IAP), en antisemitisk grupp som fungerade som huvudpropaganda-armé för Hamas i USA tills den upplöstes år 2004,” uppger Anti-Defamation League (ADL).

AMPs biträdande chef för bekämpning, Taher Herzallah, gav sitt stöd till de anti-israeliska bombningarna vid en AMP-konferens i december 2014.

”Israelerna måste bombas, de utgör ett hot mot Palestinas legitimitet, och det är fel att behålla staten Israel. Det är en olaglig skapelse som är född ur kolonialism och rasism, säger Herzallah, enligt ADL.

USAs kampanj för palestinska rättigheter, är en stor BDS-paraplygrupp, som också har uppenbarligen band med palestinska terrorgrupper.  (RELATED: Ted Deutch Says Fellow Democrats Going Soft On Ilhan Omar’s ‘Anti-Semitic Lies’)

Den amerikanska kampanjen ”Bidra till att underlätta skattebefriade donationer till en palestinsk koalition som inkluderar Hamas, Palestinian Islamic Jihad, Popular Front for the Liberation of Palestine, och andra grupper som den amerikanska statliga avdelningen betecknar som terrororganisationer, uppger Tablet Magazine i en undersökning de gjorde i februari.

Den islamiska styrkan består av tre utsedda terroristorganisationer: Hamas, Islamisk Jihad och PFLP.

AMP, Samidoun, Tlaibs stab och USA-kampanjen nekade alla till att kommentera.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: