Bensinupproret nekas tillstånd – tvingas ställa in samtliga demonstrationer

Imorgon fredag var det tänkt att det i skrivande stund 240 000 medlemmar starka Bensinupproret skulle hålla manifestationer på en rad platser i landet i protest mot de skenande bensinpriserna. Så blir det inte. Polisen har meddelat att gruppen inte får något demonstrationstillstånd.

Man tvingas nu avblåsa evenemangen i Göteborg, Falun, Karlskrona, Västerås, Sundsvall, Örebro, Växjö, Jönköping, Stockholm, Helsingborg och Jönköping. Bensinupprorets initiativtagaren Janne Berglund säger att han är besviken över polisens agerande.

LÄS MER: Bensinen rekorddyr – nu dras ”Bensinupproret 2.0” igång i hela landet

Det framgår inte varför polisen sagt nej. Gruppen ska nu i stället försöka få tillstånd för motsvarande manifestationer nästa fredag.

Får stöd av Åkesson
I ett videoinlägg inspelat vid en bensinmack i Härnösand ger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson bensinupproret sitt stöd. Han är kritisk till de höga bensinpriserna som till stor del beror på en mycket hög bensinskatt, skatter som SD-ledaren vill sänka

Det är inte bra för vare sig idén om att hela Sverige ska kunna leva, eller för den delen svensk konkurrenskraft, att det är så här dyrt att transportera sig i vårt land. Man måste kunna bo i hela Sverige, inte bara i storstadsregionerna, förklarar Åkesson.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:,

2 svar

  1. You’ve made some decent points there. I checked on the net for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this web site.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: