Paniken har börjat! Handelskrig mellan Kina – USA . Ekonomisk kollaps, börskrasch!

Tuesday, May 7, 2019
By Amber William / My Daily Informer

https://beforeitsnews.com/v3/markets/2019/2570030.html

Rädslan för en stor aktiemarknadskrasch har återgått till de globala finansmarknaderna, och det verkar inte som om det kommer att bli en enkel fix den här gången. Under de första fyra månaderna 2019 berättade de vanliga medierna om och om igen att det gjordes stora framsteg när det gäller ett handelsavtal med Kina och att förhandlingarna snart skulle komma till en slutgiltig slutsats, men nu har det blivit klart att de nyhetsrapporterna var falska nyheter.

Av olika anledningar har kineserna haft långsamma förhandlingar hela tiden. När de en gång fick Trump-administrationen att avbryta genomförandet av nya tullar under pågående förhandlingar hade kineserna inte längre någon brådska med att nå en överenskommelse. Faktum är att om kineserna kunde ha gått hela vägen fram till valet år 2020, skulle de säkert ha gjort det.

De skulle helst föredra att förhandla med någon annan, och jag tror att president Trump äntligen har räknat ut att han blivit lurad. På söndag meddelade han i ett väldigt argt tvådelat tweet  att han skulle slå till mot Kina med nya enorma tullar.

Den kinesiske vicepremiärministern Liu Han har inhiberat sin resa till Washington nu i veckan för handelsförhandlingar efter att president Donald Trump skrivit ett tweet där han hotar med fler tullar eftersom förhandlingarna flyter på för långsamt.

Efter Trumps hot har den kinesiska aktiemarknaden upplevt sin värsta dag på tre år. Aktierna började falla över hela världen och vi upplevde en liten dos av den kommande globala börskraschen.

Experter varnar för att ett långvarigt handelskrig mellan världens två största ekonomier riskerat att fragmentera den globala aktiemarknaden och ifrågasatte om USA kunde rida ut ytterligare en ekonomisk kollaps.

Till och med utan att handelsförhandlingarna kollapsar med Kina, störtar vi definitivt mot en ekonomisk kris. Vi har en stor aktiemarknadskrasch framför oss. Det handlar bara om att spela ut några av dessa andra roliga nummer. Verkligheten befinner sig till vår nackdel där man upplever ett blandat tryck just nu. USA är på väg in en ny ekonomisk kollaps och vi kan inte göra något för att stoppa den.

 

President Trump hotar med ytterligare miljarder i tullar på kinesisk import, samtidigt som han skickar krigsfartyg till kinesiskt territorium i Sydkinesiska havet. Är det här ytterligare en stor bluff? Kommer förhandlingar att fortsätta? Vad ska marknaden säga om det?Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: