”Jag sitter här, 81 år gammal, utan bostad. Vart fan ska jag ta vägen?”

av  | 3 maj, 2019

http://projektsanning.com/2019/05/03/jag-sitter-har-81-ar-gammal-utan-bostad-vart-fan-ska-jag-ta-vagen/?fbclid=IwAR1mWE8RFY1dkLszVf4gJURP64KviAah_nyHimIECSfjOcATQArCBBXD-wE

Ja vart fan ska Sten 81 ta vägen? Han blir inom kort hemlös. Den året runt-camping han bor på ska stängas. Sten fick besked om att kommunen skulle ordna med en ny plats men när campingen stänger har det ännu inte blivit något verklighet.

Sten tillhör en av Sveriges nya hemlösa, de fattiga pensionärerna. I Malmö där han bor kostar en tvårummare runt 7 000 kr. En sådan hyra kan Sten inte betala. Sten själv säger uppgivet till Expressen: ”Jag har ingen möjlighet att bo. Det skulle vara om jag träffar någon kompis i stan, men annars är det kört.”

I det Nya Sverige som Stefan Löfven och Socialdemokraterna bygger finns ingen plats för gamla fattiga människor. Det vet vi. Löfven förstår att politiken handlar om prioriteringar. Om vilken grupp de vill satsa pengar på och vilken grupp de inte vill satsa på. Fattiga pensionärer har hamnat allra längst ned på Löfvens prioriteringslista medan afghanska unga män utan asylskäl hamnade högst upp. Det borde inte ha kunnat bli.

”Att lyfta alla pensionärer över fattigdomsgränsen skulle kosta ca: 4,5 miljarder kr/år. Att låta 9 000 afghaner utan asylskäl stanna kostar ca: 3 miljarder. Uppmaningen från vissa politiker att inte ställa grupp mot grupp känns ihålig i dag”, skrev Stefan Krakowski på twitter 2018. Lika sant då som nu.
https://www.expressen.se/…/till-er-som-fornekar-att-grupp-…/

Svaren och handlingarna från Socialdemokraternas sida har sedan dess fortsatt vara moraliskt förkastliga. Annika Strandhäll (S) la skulden för den alltmer ansträngda situationen inom vården på pensionärerna. Elisabeth Svantesson (S) lovade för bara månad sedan att hon skulle göra allt hon kunde för att förbättra villkoren för pensionärerna samtidigt avslöjades att hon lurade till dig 50 000 kr extra om året genom att stå skriven på sitt fritidshus.

Resultatet? Politikerförakt. Ilska. Motsättningar. Hat rent av. Och ett samhälle fattigt på resurser, solidaritet och moral. Vad värre är, vi talar inte ens längre om en sänkt levnadsstandard utan om riktig fattigdom och hemlöshet medan makten fortsätter att ligga kvar hos dem som ser fattiga pensionärer som en belastning.

Frågan om våra fattiga pensionärer är mycket större än att handla om lösa uttalanden och populistiska svar. Den handlar om vilket samhälle vi vill ha. Ett samhälle där fattiga pensionärer behandlas som något katten släpat in? Ett samhälle där gamla ställs på gatan så att deras inarbetade skattepengar kan gå till att bygga ett bättre liv för dem som inte har någon asylrätt?

Sten kommer sannolikt att bli hemlös. Och Stefan Löfven kommer sannolikt beklaga detta när väl kritiken landar i hans knä. Men sedan kommer allt rulla på som vanligt. Socialdemokraterna fortsätter bygga det Nya Sverige utan hänsyn tagen till det lidande de skapar under tiden.

Varken vi eller 81-åriga Sten kan förvänta sig något annat. Något är nämligen väldigt fel med Stefan Löfven och Socialdemokraterna. Första maj anklagade han halva befolkningen för att vara nazister. Han tror på fullaste allvar att KD, SD och M är högerextremister. När en person tror så brukar man tala om vanföreställningar.

Stefan Löfven lider såklart inte av vanföreställningar. Däremot har han helt tappat bort sig. Hans politik ”Mitt Europa bygger inga murar” ledde till att Socialdemokraterna förlorade sin politik och sitt moraliska kompass.

Så vad finns kvar efter att ha sett till att gruppen fattiga pensionärer växer, utan att ta ansvar för det. Jo att försöka skrämma de väljare som faktiskt vill att svensk politik hjälper våra gamla och hemlösa. Det är därför han skrämmer och hotar alla väljare med att alla andra alternativ till Socialdemokraterna är extremism. Ett påhittat hot som saknar allt motstycke. Men vad hjälper det Sten just nu? Inte dugg.

Expressen…Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , , ,

2 svar

  1. Det skulle behövas små änglar i Sverige också – inte bara i Colombia. Se denna starka video om en liten grabb i Colombia som ägnat sig åt de gamla som kastats ut på gatan av sina familjer eller som på annat sätt blivit ensamma.

    The little angel of Colombia

    Gilla

%d bloggare gillar detta: