Påven och imamen signerar Förbund för En Världsreligion

52029128_280234992643988_934795010589589504_o.jpgAbu Dhabi, Förenade Arabemiraten, 4 februari, 2019

 

February 13, 2019

https://www.thekingiscoming.com/blog/2019/2/13/pope-and-imam-sign-one-world-religion-covenant

https://www.ewtn.se/new-blog/cna-btrrg

Ett historiskt dokument som nyligen undertecknats av påven Francis och den ledande muslimska Imamen sheik Ahmed al-Tayeb – vars officiella titel är Storimamen Al-Azhar – vilket många observatörer är mycket bekymrade över. Han är ledare för Al-Azhar-moskén och Al-Azhar-universitetet i Egypten.

Tayeb anses vara en tolerant och måttlig muslimsk ledare och har avvisat kopplingar till det Muslimska Brödraskapet och fördömt ISIS. Han lät också en kvinna få stanna kvar vid al-Azhar Universitet efter att hon hotades med utvisning för att ha kramat en manlig student. Men han har också sagt att han anser att avfall från islam är straffbart med döden.

Detta historiska möte skedde mellan ledaren för den romersk-katolska kyrkan och den viktigaste imamen inom sunnimuslimerna ägde rum i Abu Dhabi vid en samling för religiösa ledare som representerade kristendomen, islam, judendom och andra religioner. På ytan föreskrivs i avtalet med titeln ”Ett dokument om mänsklig broderskap för världsfred och ett liv tillsammans” att dess avsikt är att främja fred mellan nationer, religioner och etniska grupper samtidigt som man bekämpar extremism och våld.

Självklart är detta en beundransvärd ansträngning som är värd sitt stöd. Ändå leder vissa tvetydigheter i språk i dokumentet om Gud. Man ska vara försiktig med de konsekvenser som kan uppstå. Särskilt idén att ett sådant dokument skulle kunna utgöra grunden för en världsreligion!

Tvetydigt språk som identifierar Gud

Medan dokumentet innehåller många anmärkningar som syftar till att främja en anda av gemenskap mellan religioner som att uppmuntra troende ”att skaka hand, omfamna varandra, kyssa varandra och även be tillsammans, är det den tvetydiga hänvisningen till Gud som förorsakar störst bekymmer.

Dokumentet använder samma term; Gud, till att samtidigt referera till Bibelns Gud och Allah. Ett tydligt exempel på detta är att det kategoriserar kristna och muslimer som ”Vi, som tror på Gud.” Kanske lika problematiskt är att dokumentet hävdar att ”en allvarlig pluralism och en mångfald av religioner” i världen var avsiktligen  ”Guds vilja”.

Bland annat fördömer dokumentet också terrorism. Det kräver lika rättigheter och tillgång till utbildning för kvinnor, uppmanar de troende att ta hand om de fattiga och utsatta, och uppmanar världsledarna att ”arbeta hårt för att sprida toleransens kultur och att leva tillsammans i fred. att ingripa så snart som möjligt för att stoppa dödande av oskyldiga och få slut på krig, konflikter, miljöförstöring och den moraliska och kulturella nedgång som världen för närvarande upplever.”

Dessutom hävdar dokumentet att tanken på att människorna ska ”hålla sig till en viss religion” bör avvisas. Därför tillåter Guds fullkomliga vilja, enligt detta dokument, att hundratals olika religioner måste alla betraktas som lika giltiga.

Sådana idéer har förorsakat att många tänkt på att kärnan i detta dokument är att driva fram en världsreligion. Tyvärr är denna idé inte av karaktären för påven Francis.

Under ett stopp vid St. Patrick’s Cathedral, i september 2015, betonade påven Francis enigheten mellan kristendomen och islam.

På samma sätt, i januari 2016 släppte Vatikanen en extremt störande video där påven Francis förklarade att alla de stora världsreligionerna ”söker Gud eller möter Gud på olika sätt”.

Relevanta ordväxlingar

Det bör noteras att många experter på profetior har länge trott att många paralleller kan dras till denna en-världsreligion som beskrivs i Uppenbarelseboken 17: 1-18, och den romersk-katolska kyrkans inflytande och kraft. Uppenbarelseboken beskriver en ”stor skräck” eller en falsk, en världsreligion som kommer att vara framträdande under tidernas slut (Uppenbarelseboken 17: 1-6).

Denna världsreligion kommer att ledas av en ”falsk profet”. (Uppenbarelseboken 13: 11-15; 16:13; 19:10; 20:20). Denna falska religion kommer att dominera alla människor på jorden, alla nationer och språk. Medan denna slutsats inte är säker, den väcker verkligen vår uppmärksamhet – särskilt i ljuset av historien om de katolska kyrkans och påvens Francis tidigare uttalanden.

Med tanke på konsekvenserna av det här nyligen undertecknade förbundet mellan påven Francis och Imam Sheikh Ahmed al-Tayeb borde vi därför vara stadda i bön.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

1 svar

%d bloggare gillar detta: