Ungerns regering säger: Misstänkta ISIS- terrorister hade förbetalda betalkort från EU

Hungary
JACK MONTGOMERY

Den ungerska regeringen hävdar att en misstänkt islamisk statsterrorist som kom in i Europa som flykting hade ett förbetalt betalkort från Europeiska unionen och att EU har utfärdat 64 000 sådana kort till invandrare.

”En syrisk medborgare med namnet F. Hassan fängslades i Budapest av Officiella Terrorism Center (TEK), som misstänktes för terrorhandlingar, inbegripet engagemang i explosiva attacker och utförde flera avrättningar i sitt hemland 2016, ”Rapporterade Dr Zoltán Kovács, Ungerns statssekreterare för internationell kommunikation internationell talesman för statsrådets kansli Viktor Orbán.

”TEK samarbetade med Europol och de hemliga tjänsterna i flera länder för att undersöka de påstådda brottsliga aktiviteterna och det europeiska nätverket för den syriska mannen, som tros ha varit en ledande IS-ledare”, fortsatte Kovács och beskriver hur asylsökanden hävdade att han arbetade för den grekiska säkerhetstjänsten efter att ha upptäckts och förts till domstol.

 

”Hans historia har en djupt störande sida”, fortsatte han och hävdade att, efter de första förnekelserna ”, erkände [Europeiska] kommissionen slutligen att Förenta nationerna och Europeiska unionen har distribuerat [förbetalda betalkort] till migranter som har nått EU: s territorium ”- med ungefär 64 000 av dem som påstås distribueras till migranter” endast i januari ”.

”Och det blir sämre,” tillade Kovács. ”Rapporten säger att [den föreslagna jihadisten] fick en månadsinbetalning på 500 euro på sitt bankkort. Det ligger långt över dagens brutto minimilön i Ungern. ”

”Invandringsintressen i Bryssel går för långt. Hur många europeiska medborgare skulle medvetet stödja halvhjärtade idéer som att distribuera migranters förbetalda betalkort, betalda med EU-skattebetalarnas pengar? De kommer inte att göra någonting för att stoppa migrering, men sämre, det kommer att sätta européernas säkerhet i fara” sade han.

Påståendet om att Europeiska unionen, Förenta nationerna och miljardärens öppna gränser, aktivisten George Soros, har distribuerat anonyma, förbetalda betalkort till invandrare, antingen för någon konsert eller genom separata initiativ, har varit ett tvistemål mellan pro- och anti- massmigrationskommentatorer för en tid.

Vänsterns fakturakontrollanter, AfricaCheck, som är delfinansierade av Soros Open Society NGO, har avvisat kraven som falska, särskilt som de hänför sig till deras givare – men Europeiska kommissionen har nu medgett att den använder de pengar som krävs från EU-medlemsstater, inklusive Storbritannien, för att finansiera ”ett program som drivs av UNHCR för förbetalda betalkort för flyktingar och asylsökande i Grekland.”

Kommissionen hävdar att korten är begränsade till flyktingar och asylsökande, inte till anonyma, och endast giltiga i Grekland – men ungrarna har ifrågasatt deras version av händelserna.

”EG … säger att” det finns inga anonyma betalkort ”. Men de erkänner själva att den enkla formen av identifikation beträffande bankkort är obefintligt, ”skrev Kovács i början av mars.

”Förstod du det? Medan EU-medborgare måste följa strikta regler för att erhålla bankkort, förväntar sig Bryssel inte samma sak från invandrare vars identiteter ofta är omöjliga att etablera, ”klagade han.

Den ungerska ministern hävdade också att med utfärdandet av korten till flyktingar och asylsökande ”försvinner gränserna mellan flyktingar och ekonomiska migranter”.

”Ekonomiska invandrare kan också lämna in asylansökningar, men inlämning av ansökan betyder inte i sig att sökanden är flykting”, påpekade han.

”Detta skapar inte bara en annan dragfaktor, det ger också allvarliga säkerhetsproblem. Europas medborgare har rätt att veta. ”Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

1 svar

  1. Tony slogs mot IS – nu varnar han Sverige för faran med ”återvändare”

    Gilla

%d bloggare gillar detta: