Fjärde statsmakten om SVTs migrationsdebatt i ”Ekdal och Ekdal”

Sammanfattning:

Detta är fjärde avsnittet i vår programserie för att granska makthavarna där Jan Tullberg kommenterar makthavarna i SVTs ”Ekdal och Ekdal” om migrationen den 5 mars. ”Ekdal och Ekdal” säger att de behandlar de stora frågorna men i själva verket berörde de ingen viktig fråga alls.

Programmet var en utstuderad pseudodebatt för att lugna tittarna med att ”flyktingkrisen” är över.

Slut på sammanfattningen

Jan Tullberg börjar med att konstatera att programmet i stort sett inte alls handlade om problem som är kopplade till invandringen. Programmet handlade snarast om hur invandringsdebatten har förts i medierna. Jans första stora invändning var mot en kurva över antalet asylsökande.

Den lyftes som en slags förutsättning för diskussionen. Kurvan visade en markant topp under 2015 för att sedan gå tillbaka till den tidigare nivån. Jan menar att detta är en vilseledande illustration efter som det som har störst betydelse är den totala migrationen, inklusive anhöriga och andra grupper. som hela tiden ökar.

Detta avspeglas bäst i kurvan över antalet uppehållstillstånd som ges varje år. Antalet har stadigt ökat sedan mitten av 80-talet och översteg 132 tusen under 2018.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: