Statskupper hotar demokratisera Europa

I allt fler EU-länder hotar statskupper att avsätta regeringar som av många anklagas för odemokratiska beslut. Hetast är läget just nu i Frankrike, där de massiva protesterna mot regeringen hela tiden växer i styrka. Även i Sverige cirkulerar rykten om en planerad statskupp.

http://www.xn--fjllsj-cua2m.nu/media/20181221-statskupper-hotar-demokratisera-europa.php

Goldman Sachs regering i Frankrike under den så kallade ”outsidern” Emmanuel Macron tappar legitimitet i allt snabbare takt. På grund av dess odemokratiska hantering av FN:s migrationsavtal har bland andra Frankrikes tidigare försvarsminister Charles Millon tillsammans med tio generaler skrivit ett brev som anklagar Macron för landsförräderi.

Enligt uttalandet är Macron ”skyldig till ett avskaffande av demokratin eller förräderi mot nationen” på grund av den kuppartade migrationspakten som syftar till att avveckla medborgarskapet och införa en global kapitalistisk världsordning.

”Den franska staten har sent omsider insett att det är omöjligt att integrera för många människor, och helt olika kulturer, som under de senaste fyrtio åren har förskansat sig i områden som inte längre följer Republikens lagar”, skriver generalerna.

Samtidigt växer sig de Gula västarnas protester allt större . Redan har nio demonstranter dödats och Macron har gett Polisen pansarvagnar och ett nytt sorts kemvapen som snabbt ska kunna förlama tusentals demokratiaktivister.

Rykten om statskupp i Sverige

Även i Sverige cirkulerar rykten om en möjlig statskupp. Sverige har varit regeringsodugligt sedan höstens val och ingen lösning verkar stå att finna. Detta eftersom de två största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna vägrar att regera tillsammans och samtidigt vägrar samarbete med Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Vilket helt enkelt gör ekvationen omöjlig att lösa.

Ryktena om statskupp kommer efter att den regimkritiska Ledarbloggen, och dess medarbetare socialdemokraten Johan Westerholm och Andreas Henriksson, anklagats av andra oppositionella för att skrivit en sensationalistisk artikel om planerna på ett nationellt maktövertagande i Sverige.

Över hela landet nätverkar människor i halvslutna sällskap för att diskutera hur man på demokratisk väg ska få rätsida på Sverige, med de kommunala valen som bas. Johan Westerholm och Andreas Henriksson anklagas för överdrifter och det finns en underton av att reportagen är missvisande eller opåkallade.

Dessutom anklagas Johan Westerholm själv för att ha föreläst för Sverigedemokraterna om hur man genomför ett nationellt maktövertagande i Sverige, med fokus på den byråkratiska i grunden socialdemokratiska statsapparaten (”deep state”).

Samhällskritiska mediaprofiler som exempelvis Ann Heberlein och Jens Ganman har efter ”avslöjandet” hamnat i polemik med Ledarsidorna.

”I samband med Jordan B Petersons föreläsning i Stockholm, november detta år, stötte jag på Andreas Henriksson. Han var mycket upphetsad och berättade att han upptäckt ett ”hemligt sällskap” som planerade ”en statskupp” under ledning av Katerina Janouch”, skriver Ann Heberlein på sin blogg.

Katerina Janouch har tidigare talat om inbördeskrig mot utländska gatugäng och leder just nu massprotesterna på Mynttorget i Stockholm mot regeringens globalistpolitik. Ann Heberlein har gjort liknande uttalanden om huruvida en statskupp kan vara lösningen på demokratiunderskottet i Sverige.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: