Lördagsintervju 42 – Ingrid Carlqvist: Gift dig tidigt och skaffa barn!

Ingrid Carlqvist är författare, debattör och framför allt journalist. Hon debatterar kvinnornas situation och menar att Sveriges kvinnor kanske är de allra olyckligaste.

En orsak är att de skjuter upp planer på barn och familj tills de nästan har blivit för gamla. Många till och med missar detta som är det allra viktigaste i livet. Hon menar att man istället ska prioritera detta och i andra hand tänka på utbildning och arbete.

De kvinnor som är i 35-årsåldern och som har barn är ofta utbrända och deprimerade på grund stress. Ofta är det krav från arbetsgivaren som inte på ett rimligt sätt går att förena med familjelivet.

Yngre kvinnor är också olyckliga enligt de undersökningar som görs. Ingrid menar att detta beror på att deras mammor inte har haft tid med dem i unga år och att föräldrarna sedan har skiljt sig med alla de slitningar och tvister detta ger.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: