Aluminium i vår mat, hudprodukter och läkemedel – en tyst dräpare?

Förord:

Du kanske har hört det förr, att parabener, metaller och andra kemikalier i din dagliga egenvård är dåliga om de tas in i kroppen. En del säger att de kan kan tränga in i huden och menar att du inte har något att oroa dig för.

Faktum är att mycket av det vi använder på vår hud absorberas in i vårt blodomlopp.

Tänk bara på nikotinplåster och p-plåster (preventivmedel). Vi administrerar effektiva doser genom huden till vårt blodomlopp, vilket gör det möjligt för oss att avstå från ett dagligt oralt piller i stället för ett plåster som förhindrar graviditet.

Aluminium

Det finns i läkemedel, deodorant, med mera. Forskare håller för fullt på att ta reda på vilka risker som finns när du får i dig för mycket av denna metall. Man har man hittat höga koncentrationer av aluminium i hjärnan hos patienter som lider av Alzheimers. Forskare har bevisat att Alzheimers är en sjukdom som kommit på senare tid och beror på förändrade levnadsförhållanden och industrialiseringen. Aluminium kan mycket väl vara en av de bidragande orsakerna bakom den allvarliga sjukdomen.

Läs mer>>>Kategorier:Hälsa, Uncategorized

Etiketter:

3 svar

Trackbacks

  1. Aluminium i vår mat, hudprodukter och läkemedel – en tyst dräpare? – Micaels Lidéns Blog
%d bloggare gillar detta: