Hatet har nått vardagsrummet i Sverige

 

middag

Nu ska jag berätta något för er. Det här hände mig i söndags, alltså den 10 februari 2019

Vi är några tjejer som brukar träffas sådär varannan månad en kväll och äta något gott tillsammans, prata och umgås. Jag har varit med här i ungefär åtta år så det är mycket som har hunnit avhandlas under de åren.

Men nu i söndags, säger en av tjejerna till mig: Jag tog bort dig från Facebook för jag delade inte din åsikt på det du skrev där.

Jasså, tänkte jag. Man kan inte längre vara vänner för att man har olika åsikter i olika frågor…

Därefter började hon undra om hur jag inte gillar invandrare fast jag själv är invandrad.

Men hallå!

En annan tjej, som vanligtvis är väldig ”kramig” av sig, kom inte ens och hälsade på mig, vilket jag fann som något konstigt. Kvällen förlöpte förutom ovanstående som vanligt ända tills jag tog upp mina flyers jag tänkte dela ut, angående föredraget som Ole Dammegård ska hålla i Karlstad om Terror – are you kidding me? den 4 maj.
Tänkte, att kanske de var intresserade av att komma och lyssna på det.

flyer

Det var då som helvetet bröt ut.

Kom inte hit med något från Sverigedemokraterna, sade hon.
Nej, det här har verkligen ingenting med SD att göra, svarade jag.

Därefter följde en svada om ”järnrör” , nazism och Holocaust genom rummet. Jag och alla mina vänner är nazister (så nu vet ni det, mina kära vänner!). Ja, jag vet inte vad allt hon vräkte ur sig. Hennes ögon var svarta av hat och hon formade sina händer och fingrar som om hon ville klösa ögonen ur mig. Jag fann situationen verkligen hotfull och ett tag trodde jag hon skulle flyga på mig.

Jag var en hemsk människa som på Facebook under Annie Lööfs ”gråt” om att ha fått så mycket hat, skrivit en kommentar: Som man bäddar får man ligga… 

Det här var verkligen en ny upplevelse. Jag har aldrig upplevt hat från en medmänniska, allra minst från en som dessutom ”springer i kyrkan och anser sig kristen”. Det var en chock för mig! Och till mitt hem är hon definitivt inte längre välkommen!

Lyckligtvis slutade kvällen lugnt efter att jag fått stöd från de övriga. Själv blev jag ordentligt tilltufsad och jag vet inte om jag vill tillhöra den gruppen längre. Vill inte utsätta mig för detta hat en gång till.

Löfvén, Björklund, Lööf o alla ni andra – tänk, vad ni har ställt till med! Ni har lyckats ingjuta hat i det svenska folket. SD är ju nazister – säger de vid varje tillfälle de kommer åt.

Man börjar gå till angrepp på dem som inte delar ens egna åsikter och tankar. Det är en mycket farlig väg vi har slagit in oss på!

 

PS. Kan nämna att jag suttit i SDs styrelse här i Karlstad, men har helt lämnat politiken för snart ett halvt år sedan.

 

 Kategorier:Svensk politik

Etiketter:, , , ,

4 svar

  1. Har klarat mig från den typen av åsiktskollisioner. De jag arbetar resp. umgås med vet jag sedan länge var de står politiskt, så man vet vilka man inte skall prata politik med. Några av mina bekanta är tyvärr av kategorin som tror på allt MSM förmedlar (att bo i S-län känns dubbelbottnat …). Dock har det varit möjligt att väcka upp gamla kunskaper från skoltiden, som går stick i stäv med rådande klimatvetenskappolitik.

    Gilla

  2. Det kallas kognitiv dissonans. Det händer när någon får sin rosaskimrande världsbild naggad i kanten.

    Gillad av 1 person

Trackbacks

  1. Det är vad det går ut på, och det ”ser” alla som tänker efter - Författare Lena Holfve
%d bloggare gillar detta: