Ursäkta! Men vilken förintelse var det vi skulle minnas?

Vi påminns dagligen och stundligen om att vi inte får glömma det folkmord som går under namnet Holocaust. Men det förhåller sig naturligtvis på det viset, att vi har svårt att glömma det som mainstream ständigt påminner oss om.

När man då ständigt upprepar att vi inte får glömma, då måste det väl vara någon annan förintelse som etablissemanget har gjort allt för att vi ska glömma. Och sådana finns det flera av; det Armeninska folkmordet, Gulag-arkipelagen, Holodomor för att nämna några. Det är säkert dessa man avser när man talar om att vi inte får glömma.

Bildresultat för dresden bombning

Sedan finns det då ett annat vidrigt folkmord, en förintelse som mainstream garanterat inte kommer att nämna i samband med dess årsdag. Men som vi i dagarna  med sorg och skam måste fråga oss hur de s.k. segrarmakterna, USA, England kunde begå ett gigantiskt lustmord i Dresden  den 13 – 15 februari 1945. Lustmordet, som egentligen var en förintelse  av 150 – 200 000 civilpersoner. och som var ett verk av Winston Churchill, Dwight Eisenhower och Franklin Roosevelt. Illdådet var inte militärt motiverat i krigets slutskede då Dresden med sina 600 000 invånare plus fler än 100 000 flyktingar ödelades av 850 000 bomber. Mer än en bomb per person. Några luftvärnskanoner fanns inte i staden och inget kunde hindra de 2 500 bombplanen att fälla brandbomber som orsakade eldstormar där tusentals människor sögs in i döden.

Bildresultat för dresden bombning

Var och en som sett bilder på den helt ödelagda kulturstaden, Dresden, förstår att västalliansens uppgifter om att 25 000 människor omkommit är löjligt låg. I en storstad som förvandlas till ett gigantiskt krematorium och där flyktvägarna har bombats sönder undkommer endast de som Liemannen lämnat frikort.

Allt var utstuderat djävulskt. En inledande bombraid med brandbomber lockade brandförsvar och sjukvårdspersonal från omkringliggande städer till Dresdens centrala delar där de fångades i en demonisk fälla inför nästa attack, och nästa, och nästa.  Sjukhus och skolor med skräckslagna barn pulvriserades, kulturbyggnader och kyrkor ödelades av män som sade sig komma från civiliserade länder med hög kultur. I ” Slakthus 5” beskriver författaren Kurt Vonnegut vad som hände: ”Ni brände ner hela staden, gjorde den till en enda pelare av eld. Fler människor dog där, i den eldstormen, än vad som dog i Hiroshima och Nagasaki tillsammans.”

Så hur var det nu då? Vilken förintelse var det som vi måste komma ihåg, och vilken var det som vi måste glömma? Vi har genom åren valt att glömma folkmordet i Dresden därför att det var våra glorifierade historiska statsmän som stod för illgärningarna. Här lät de sina masker falla för att utan hämningar avslöja sina psykopatiska drag inför ett mållöst men knappast protesterande Västerland.  De, Churchill, Roosevelt och Eisenhower företrädde ju demokratin.

Hans MyrebroKategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: