Swebbtv ”Fjärde Statsmakten” avsnitt 2 – om SVT med Lars Bern och Jan Tullberg:

Hej,

Vi har just lagt upp Swebbtv ”Fjärde Statsmakten” avsnitt 2 – om SVT med Lars Bern och Jan Tullberg:

https://youtu.be/FunVKqQMLSw

Programmet finns på Youtube och på Swebbtv.se.

Vi börjar med att konstatera att medborgarnas förtroende för de traditionella medierna har fallit till en bottennivå. Jan Tullberg refererar en undersökning som visar att flertalet anser att man måste följa alternativa medier för att förstå vad som händer.

Den samlade uppfattningen är att det är de traditionella medierna som står för så gott som all ”fake news”.

Vi går igenom några exempel på SVT fake news och startar med rapporteringen kring dubbelmordet i Marrakech.

Diskussionen kommer in på klimatet och den vilseledande rapporteringen kring Greta Thunberg. Vi diskuterar också hur barnen har kommit att användas som sanningsvittnen kring klimatet och andra frågor i politiken.

Lars Bern tar upp Klimatuppropet med 83 kvinnor och 4 män som inte heller har någon utbildning kring fysik eller annan lämplig kompetens för att förstå frågor som rör klimatet. 

Den genomgående trenden är att alltfler okunniga har skrämts upp och nu efterfrågar en diktatur i klimatets namn.

Vi avslutar med att diskutera vad man ska göra med SVT. Slutsatsen blir att det är nödvändigt att låta tittarna styra utbudet i Public Service. DEt kan ske genom att låta redaktionernas budget styras av tittarresultatet.

Ett annat förslag är att SVT ska delas i två helt separata bolag som konkurrerar med varandra. Det ena bolagets styrelse kan tillsättas med en politisk inriktning och det andra med en oppositionell inriktning. Det kan likna konkurrensen mellan FOX och CNN i USA.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

3 svar

Trackbacks

  1. Swebbtv ”Fjärde Statsmakten” avsnitt 2 – om SVT med Lars Bern och Jan Tullberg: – Micaels Lidéns Blog
%d bloggare gillar detta: