Philip Giraldi: Det (sionistiska) Israels berättelse – lögner från topp till tå

29 JANUARI 2019
http://www.unz.com/pgiraldi/israels-story/

 

En studie utförd av ett i Toronto-baserat konsult- och forskningsföretag har visa att 
man under femtio års tid genom den vanliga rapportering om Israel, förvrängt den för att bättre porträttera den judiska staten i positiva termer, samtidigt som man har ignorerat palestiniernas situation under israelisk ockupation.

Mediastudien  är baserad på en datoranalys av under 50 år sparad data. Här fann man att de stora amerikanska tidningarna konsekvent hade gett en skev och pro-israelisk rapportering angående Israel-Palestina frågan. Den snedvridna nyhetstäckningen omfattade såväl subtila manipuleringar som att man använt sig av ordbetydelser som är gynnsamma för Israel, men nedsättande för palestinierna. Man berömmer Israel samtidigt som man undviker att rapportera om någonting som stöder den ur en arabisk synvinkel.

Bildresultat för sexdagarskriget
Sexdagarskriget

Forskare från 416Labs kunde bedöma rubriker och artiklar som härrörde sig från de fem största amerikanska tidningarna: The Chicago Tribune, The Los Angeles Times, The New York Times, The Washington Post, och The Wall Street Journal under tidsperioden 1967 till 2017. Datumet juni 1967 valdes speciellt ut, med utgångspunkten att inkludera täckningen av Sexdagskriget och dess efterdyningar när Israel attackerade Jordanien, Egypten och Syrien för att påbörja sin militära ockupation av palestinska territorier på Västbanken och i Gaza.

Ingen borde bli överraskad av medias fördomar till förmån för staten Israel, med tanke på de judiska ägarnas och redaktörernas dominans inom de stora medierna, men studien kunde ha gått ett steg längre och noterat, liksom kongressledaren Paul Findley i sin bok,  They Dare to Speak Out, från slutet av 1985. Här återfinns så mycket av fördomarna från de utländska korrespondenterna som täcker Mellanöstern för USAs och europeiska mediers räkning, och de är också överväldigande judiska. I en översyn av ”Israel-philia” kunde man ha gått ännu längre bakåt i tiden, till grundandet av staten år 1948, för att finna en liknande gynnsam täckning.

Bildresultat för exodus

Genom att forma en gynnsam uppfattning om Israel, har det även inneburit att den sionistiska dominansen har fått råda i Hollywoodfilmer och på TV, där man skildrar judiskt hjältemod samtidigt som man ignorerar den sionistiska terrorismen riktad mot både den inhemska palestinska befolkningen som det brittiska mandatet hos myndigheterna innan Israel blev en självständig stat. Filmen Exodus, bidrog till att bilda många amerikaners uppfattning om vad som hände i Mellanöstern, samtidigt som man ständigt ökar produktionen av filmer som skildrar Förintelsen, väljer man att ignorera många problem och man fortsätter med att skildra det judiska med lidande och offer.

Nationalister kommer oundvikligen att förvränga sagan för att återspegla sin egen vision om vad deras hemland representerar och om hur det hände, men Israels historia är ovanlig, eftersom den är full av lögner från början till slut. Även före skapandet av en judisk stat uppmuntrade sionisterna en judisk utvandring från Europa till det då turkiskt styrda Palestina. De myntade uttrycket ”ett land utan folk för människor utan land”. En fullständig lögn, eftersom Palestina var fullt bebott av muslimska och kristna palestinska araber plus en liten judisk minoritet. Detta uttryck har nyligen ersatts med ett annat, det vill säga hur Israel ”fick öknen att blomma”, som om inte landet odlades innan ett stort antal judar anlände, vilket var en ytterligare lögn. Och den är förresten, favoriserad av den zionistiska presidenten Aspirant Kamala Harris. 

Bildresultat för sexdagarskriget

Israel grundades som en produkt av terrorism, vissa skulle kalla den ”den första moderna” stilterrorismen, för att inkludera alla bombningar av icke-militära mål och slumpmässiga massakrer av civila. I en ökänd attack på byn Deir Yassin den 9 april 1948 blev mer än tvåhundra palestinier slaktade av judiska terrorister som var anslutna till Irgun- och Lehi-grupperna. Den exakta räkningen av offren är okänd eftersom de efterföljande sionistiska upprensningarna förstörde många av kropparna systematiskt.

Med tanke på oron i Palestina och agitationen från brittiska judar var Storbritannien angeläget om att minska sina förluster. Harry Truman, amerikansk president som gynnades av judarna finansiellt och stod politiskt för omval, de var lika villiga att stödja skapandet av en judisk stat som en quid pro quo. Trots att judarna var en särskild minoritet inom det nya Israel-Palestina, fick de nästan hälften av landet trots ett FN mandat om att de inhemska befolkningarnas rättigheter inte skulle äventyras av de nyanlända.

Bildresultat för folke bernadotte
Folke Bernadotte

Men de nyanlända från Europa och Amerika var inte överens med den handlingen. De mördade FN-medlaren Folke Bernadotte, som själv hade räddat många judar ur det nazistiskt ockuperade Europa och sedan började man attackera sina arabiska grannar och avsiktligen fördrev 700 000 från sina hem och dödade många. Genom dessa terrordåd, och ett senare krig utkämpat mot sina grannar, erhöll Israel mer land än innan den gröna linjen som slutligen etablerades som en del av 1949-års våldsavtal som förvaltades av FN, med avsikt att dela Israel från Västbanken och Gaza. Den var under jurisdiktion från Jordanien respektive Egypten.

Relaterad bild

Och så kom det mirakulösa Sexdagskriget i juni 1967. Här beskrivs det hur Israel attackerades av Jordanien, Syrien och Egypten. Samtidigt kämpade man hårt och vann en avgörande seger, man ockuperade de delar av Jerusalem som man inte redan hade kontroll över, samt Golanhöjderna, Västbanken och Gaza. Det enda problemet med den här historien var att det var Israel som startade kriget, de attackerade och förstörde de arabiska flygstyrkorna utan att på förväg ha förklarat krig och medan deras flygplan fortfarande befann sig på marken. Då araberna nekades luftskydd, gjorde det att de arabiska markstyrkorna inte kunde vinna.

Bildresultat för USS Liberty,

I sexdagarskrigets triumf ingick försöket att sänka det amerikanska underrättelse-inhämtningsfartyget USS Liberty, som befann sig ute på internationellt vatten när den attackerades den 8 juni. Trettiofyra besättningsmän dödades och 174 skadades i den enda attacken på ett amerikanskt fartyg i fredstid. Fallet kom aldrig att helt undersökas av Pentagon på grund av att president Lyndon B. Johnsons ovilligt ville förolämpa amerikanska judar. Israelerna och deras apologer har hävdat att attacken var ett fall för antingen ”dimmornas krig” eller ”ett misstag”, men båda utsagorna var helt självförhärligande lögner som exponerats som NSAs  (nationella säkerhetsbyrån) bevis. Det har framkommit nu helt nyligen. Och förresten, israelerna fortsätter att få militärt bistånd från Washington trots att amerikaner dödats; 3,8 miljarder dollar per år garanterade för de kommande tio åren, plus särskilda anslag om så behövs.

Även om israelerna uttalar uppenbara lögner, har media och den tjattrande klassen varit villiga att förlåta dessa överträdelser, oavsett av vad de sagt eller gjort. De är baddare på att hävda att Israel är en demokrati och USAs bästa vän och allierade. Det stämmer inte. Israel har mer än 50 lagar som diskriminerar araber, de har utropat sig själv som ”judisk stat” och tills helt nyligen kan de genom lag förbjuda icke-judar att bosätta sig i speciella bostadsområden och städer. De ockuperar också palestinska områden där urprungsbefolkningen inte har några som helst rättigheter utan bara krigsrätt. Den judiska staten har aldrig varit USAs allierade i praktiken, eftersom den inte är skyldig att stödja Washington under några som helst omständigheter. Detta trots, att en amerikansk flygvapengeneral förklarat att hans trupper är beredda att dö för Israel.

Några ytterligare lögner är, att palestinierna aldrig existerat som ett folk, att Palestina aldrig har existerat som ett land och därför inte heller borde existera. Det blir heller aldrig fred i Mellanöstern, eftersom araberna aldrig har accepterat Israels generösa erbjudanden om att lösa problemet med palestinierna. Israelerna är ensamt ansvariga för sin olyckliga situation, speciellt sedan de breder ut sina bosättningar på palestinskt land, samtidigt som de hävdar att detta inte utgör ett hinder för fred. Alla ljuger.

Bildresultat för Jonathan Pollard
Jonathan Pollard

Och en annan stor lögn gäller hur Israel spionerar på Förenta staterna. Israel är nummer ett som ”vänligt” land då det gäller att stjäla amerikanska hemligheter, både kommersiella och militära. När Jonathan Pollard stal amerikansk mer klassificerad information än någon tidigare spion i historien, rusade Israels vänner till för att förklara att det var ett misstag, Pollard var bara ett enstaka fall. Israels regering kom överens om att återsända vad han hade stulit, men man gjorde det inte.  Istället använde man det som ett utbyte via en överenskommelse med Amerikas fiende, Sovjetunionen, att judar tillåts emigrera.

movingvan

En ytterligare spionagerelaterad utveckling som skapade ett stort batteri av israeliska lögner och undvikanden, som härrör sig till 9/11, där Mossad nästan säkert hade kunskap om vad som skulle ske, genom sitt olagliga massiva spionprogram inom USA. Kommer du ihåg de upprymda israeliska flyttgubbarna i New Jersey när tvillingtornen kollapsade? För att inte tala om de hundratals ”konststudenter” som sålde sina arbeten över hela USA. Ingick även de i en bluff och som en del av ett spionnätverk?

Nyare lögner inkluderar upprepade påståenden om att iranierna har ett hemligt kärnprogram som kommer att producera en bomb inom ”sex månader”, något som Benjamin Netanyahu har påstått sedan 1993. Och de här galna perserna utvecklar också ballistiska missiler som kan användas för att attackera Europa och Amerika. En särskilt farlig lögn eftersom den har blivit upprepad och citerad som ad nauseam av

President Trump Hosts NATO's Secretary General Jens Stoltenberg At The White House  pompeo  pence
John Bolton                               Mike Pompeo                       Mike Pence

trumvirvlarna i Washington som består av Bolton, Pompeo och Pence, vilket gäller för det djupa tänkandet inom USA:s utrikespolitik i dessa dagar. Det påståendet kunde lätt ha lett till att USA medverkade i ett krig för Israel, men som de med stor sannolikhet kunde ha undvikit, eftersom de inte hotas av Iran och inte har några som helst väsentliga intressen som stöder ett krig mot dem.

Men den största lögnen av dem alla är det aktuella påståendet om att antisemitismen böljar in över hela världen, vilket kräver ännu mer skydd och respekt för judar i förskingringen, liksom för staten Israel. Den är baserad på en grundläggande lögn, kritiken mot att Israel är ipso facto antisemitiskt. Man ignorerar också det faktum, och att det slår tillbaka mot dem själva, vilket till överväldigande del bygger på hur Israel och Netanyahu beter sig. Israel, oavsett dess pretentioner, är ett land och judendomen är en religion. Det är i själva verket särskilt farligt och skadligt för religionen, att medvetet kombinera dessa två, så som det görs av Netanyahu och de många amerikanska judarna som förespråkar staten Israel.

Faktum är, att Israel och dess partisaner, nu använder lögner för att förändra hur allmänheten ska se på frågan om antisemitism och man är villig att göra det genom att lagstifta för att genomdriva hur människorna ska tänka, allt för att inkludera användningen av dessa lagliga sanktioner som består av böter och fängelse för kritiker. Om lagen, som för närvarande ligger hos Kongressen, någonsin genomförts fullt ut, kommer den att bli dödsstöten för yttrandefriheten i USA. Sådant nonsens har vunnit gehör på grund av den israeliska korruptionen inom både Amerikas regering som dess nyhetsmedia som har basunerat ut detta, men den absoluta sanningen som du inte hittar hos de etablerade, diskuteras någon annanstans i oberoende tidningar och TV-kanaler.

Denna trend, att kriminalisera kritik mot Israel, har lett till att judiska grupper och vissa regeringar samarbetar för att utfärda ”hatbrott” i stadgar och andra juridiska hinder för att skydda israeliska illgärningar. Men Israel borde inte skyddas mot kritik. Det är ett land som beter sig väldigt mycket, och man kan tillägga – farligt, inte bara mot sina grannar utan också mot världen, eftersom de har potentialen i sina händer att eskalera sitt engagemang i Syrien för att inleda en kärnvapenkonflikt mellan USA och Ryssland. Israels lögner bör erkännas för vad de är, och de bör bojkottas, samt beläggas med sanktioner tills de insett vidden av sitt handlande.

Philip M. Giraldi, Ph.D., is Executive Director of the Council for the National Interest, a 501(c)3 tax deductible educational foundation that seeks a more interests-based U.S. foreign policy in the Middle East. Website is www.councilforthenationalinterest.org, address is P.O. Box 2157, Purcellville VA 20134 and its email is inform@cnionline.org.

 

 Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: