FBI-tillslag mot Clinton Foundation

  • En federal domstol motiverar en FBI-attack efter att de fått dokument från en rapporterad erkänd visselblåsare.
  • Advokater och advokater säger att domstolen bör avslöja om åklagaren berättade för domaren att Dennis Cain var en visselblåsare.

  • Cain tillkännagav handlingar som hänför sig till Clinton Foundation och Uran One till en av presidenten utsedd vakthund före razzian.

    Bildresultat för fbi evidence response team jobs


https://dailycaller.com/2019/01/27/fbi-raid-clinton-whistleblower/?utm_medium=push&utm_source=daily_caller&utm_campaign=push

Richard Pollock | Reporter

En federal domstol vägra offentliggöra regeringens handlingar som gjorde det möjligt för FBI att göra ett tillslag rapporterar en erkänd visselblåsare som enligt hans advokat skickade handlingar som härrör sig till Clinton Foundation och Uran One till en av presidenten utsedd vakthund.

USA: s distriktsdomstol i Maryland, överdomare Beth P. Gesner, en Clinton-utnämnd, behöll också rättfärdigheten att hålla dokumenten hemliga i enlighet med en order från den 20 december.

Den 15 november godkände den federala domaren Stephanie Gallagher en razzian hemma hos Dennis Cains på  Union Bridge, Maryland. Hon hemligstämplade regeringens dokument som motiverade det.

Daily Caller News Foundation frågade Gallagher den 29 november hon kunde offentliggöra dokumenten och noterade att Cains advokat har sagt att hans klient, en tidigare anställd hos en FBI-entreprenör, är en erkänd visselblåsare. Dokumenten bör släppas i ljuset av ett ”brådskande allmänt intresse” kring målet, skrev DCNF.

(EXCLUSIVE: FBI Raids Home Of Whistleblower On Clinton Foundation, Lawyer Says)

Advokater och experter som försvarar regeringens visselblåsare berättade för DCNF att domstolen skulle avslöja om åklagare berättade för Gallagher att Cain var en skyddad visselblåsare enligt Intelligence Community Whistleblower Protection Act.

Cain fick sin visselblåsarstatus så tidigt som förra sommaren när han överlämnade handlingar till justitieministerinspektören Michael Horowitz, säger Cains advokat Michael Socarras. Horowitz instruerade en överordnad person att personligen lämna in handlingarna till kammaren och senatens underrättelseutskott, sade advokaten.

Dokumenten visar enligt uppgift att federala tjänstemän misslyckades med att undersöka potentiell brottslig verksamhet avseende Clinton Foundation och Rosatom, det ryska företaget som köpte Uran One.

Hillary Clinton attends an event at the United Nations. (Andrew Burton/Getty Images)

Den 19 november konfronterades dock Cain med 16 FBI-agenter som gick in och gjorde en husrannsakan i hans hem i sex timmar, säger Socarras. Cain informerade den ledande FBI-agenten om att han var en skyddad visselblåsare, men det började i alla fall.

Cain har inte blivit föremål för något brott. Den amerikanska advokatbyrån för District of Columbia handlägger ärendet med Karen Seifert som tilldelats ärendet av åklagaren, säger Cains försvarsadvokat Nina Ginsberg.

Marylands USAs advokat Robert Hur motsatte sig DCNF: s ursprungliga begäran om att offentliggöra dokumenten. I ett brev från den 6 dec meddelade Hur att om domstolen gjorde det ”skulle det allvarligt äventyra integriteten i den pågående utredningen”.

Hans brev, som också skickades till DCNF, nämnde ingenting om fördelarna med regeringens fall eller varför razzian varit motiverad. Hans specifika argument förblir hemlig.

DCNF berättade att Gallagher den 12 december skrev i ett brev: ”Vi önskar begränsa vår begäran om att varje dokument som lagts fram av regeringen som informerade domaren om Mr. Cains status som visselblåsare.”

 

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: