Brand på CIAs huvudkontor avslöjade ett gigantiskt droglaboratorium


Langley, Virginia

En stor explosion inträffade igår kväll (18 jan. 2019) vid Central Intelligence Agency:s huvudkontor, som antände en eld som nästan totalförstörde en sidobyggnad till huvudbyggnaden och den ledde till upptäckten av ett misstänkt droglaboratorium.

https://worldnewsdailyreport.com/fire-damages-cia-headquarters-and-reveals-a-gigantic-drug-lab/?fbclid=IwAR1YQdfgh-giaLDy1j98oMulycMitLnfpd72eUi2o1v7XVn4Opv-YjQs_ss

Detonationen ägde rum runt klockan 11:30 igår kväll. Den kraftfulla sprängningen hördes flera kilometer runt komplexet och skickade plymer av svart rök ut i luften.

Brandmännen i Langley City Fire Rescue mobiliserades snabbt till platsen, där de bekämpade elden i nästan sex timmar innan de äntligen kunde släcka lågorna.

När man inspekterade byggnaden för att säkra området fann man stora mängder kemikalier och receptfria läkemedel som används för att tillverka metamfetamin och fentanyl.

Brandmännen vidarebefodrade informationen till Fairfax County Sheriff Office (FCSO), som skickade dussintals utredare till platsen.

Efter att ha utfört en undersökning av den västra tillbyggnaden av George Bush Center for Intelligence fann de mer än 2 ton ren pseudoefedrin, liksom stora mängder av aceton, jodkristaller, batterisyra, avloppsrenare, lanternbränsle och frostskyddsmedel.

”De olika kemikalierna som hittades där används antingen för att producera metamfetamin eller fentanyl, och vi har också hittat mycket droger”, säger FCSO-talesmannen, Jared Matters. ”Vi hittade också stora mängder av dessa två droger i ett närliggande förvaringsutrymme som undgått elden”.

Fairfax County Sheriff Office bekräftade att de har öppnat en förundersökning för att utröna om platsen var ett olagligt droglaboratorium och om elden förorsakats av en olaglig aktivitet.

druglabCIA
Mer än 5 ton droger och 45 ton kemikalier hittades i byggnaden som beskrivs som
ett droglaboratorium av industrikaraktär

Det är inte första gången som CIA anklagas för att tillverka droger och sysslat med illegal droghandel.

Samtidigt som CIA sponsrade ett hemligt krig i Laos mellan åren 1961-1975, anklagades de för handel med opium. CIA gjorde egna interna utredningar om sina anställda och kunder i Laos angående narkotikahandeln och erkände att små mängder opium hade smugglats ut via deras flygplan.

Flera lokala, statliga och federala utredningar har också ägt rum om den påstådda användningen av Mena Intermountain Municipal Airport som en CIA-kontaktpunkt för storskalig kokainhandel med början från 1980-talet.

Det här är däremot första gången som droger har beslagtagits på en officiell CIA-anläggning, och händelsen kan få väldigt allvarliga konsekvenser för organisationen som redan står i konflikt med den nya amerikanska presidenten.

Varken Vita huset eller CIA har ännu officiellt reagerat, men många analytiker förväntar sig att Donald Trump kommer att använda resultatet från denna undersökning som en förevändning för att minska byråns finansiering.

 

 

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: