Rykten gör gällande att Volvo och Scania är på väg att säljas ut till Tyskland resp. Kina

Ryktesvisa uttalanden av Tysklands och Kinas industriministrar med anledning av fyrpartiuppgörelsen om att Sverige skall förbjuda försäljning av bensin- och dieseldrivna bilar efter 2030.
Förslaget att förbjuda försäljning av bensin och dieseldrivna bilar efter 2030 är ett bland de 73 punkter som är ett resultat av fyrpartiuppgörelsen. Enligt denna skall en utredning tillsättas 2019 för att närmare utreda  frågan med möjlighet till lagstiftning före nuvarande mandattids utgång.
Som kanske inte alla känner till så ägs Volvo personbilstillverkning av Kina och Scania Vabis lastbilstillverkning av Tyskland.
De ryktesvisa uttalanden från dessa båda länders industriministrar med anledning av fyrpartiuppgörelsen bör inte förvåna någon. Länder som innehar industrier i andra länder och producerar varor i dessa för världsmarknaden, kan ju inte ha intresse av att investera och driva företag i dessa länder om man förbjuder användandet av produkten. Visserligen endast i det egna landet.
Men självklart påverkar beslutet försäljningen internationellt och därför kan det inte vara som i det här fallet intressant för Tyskland och Kina att fortsätta driva Volvo och Scania Vabis i Sverige. En utflyttning av dessa båda industrier till Tyskland respektive Kina verkar därför ganska självklart.
Med anledning av ovanstående är det kanske hög tid för arbetarna i Volvo och Scania att börja leta nya jobb.
Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle


Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , , , ,

2 svar

  1. Det är skrämmande hur MP förstör ländet

    Gilla

Trackbacks

  1. PATRIK ENGELLAU: EN SAMLING DÅRAR – Bakom kulisserna
%d bloggare gillar detta: