Har Donald Trump lockat Demokraterna och Deep State i en fälla?

Publicerades den 15 jan. 2019

Nance Morgan Hearts
Headlines With A Voice

 

President Donald Trump har lockat demokraterna och Deep State i en fälla. Det kommer att möjliggöra en radikal minskning av den federala demokratin. Om fem dagar har den redan längsta regeringsstängningen gått till historien.

Om 25 dagar räknat från idag kommer den hittills otydliga tröskeln att nås. Det möjliggör för en permanent uppsägning av byråkrater på trettio dagar eller mer. Tro inte att federala byråkrater kan friställas.

Tja, inom byråkrater kallas en uppsägning för RIF, A Reduce In Force, och den innehåller givetvis en rad socialskydd, men om riktlinjerna följs, kan man säga upp byråkraterna på grund av arbetsbrist.

En nödvändig uppsägning är en systematisk eliminering av alla slags tjänster. En minskning av regering är i praktiken det samma som uppsägning.  Många förfaranden måste följas och arbetsprestationen måste vägas in i kriterier.

Tjänstemän som redan är permitterade kan bli avskedade så snart de har permitterats för trettio dagar eller tjugotvå arbetsdagar. Detta ”Op-ed” är skrivet av en chefstjänsteman i Trump-administrationen. Jag berättade senast att fall av hängivenhet upptas mestadels av byråkraterna, men det används även av de fiender som ser president Trumps initiativ som en stympning av legitima order utfärdade av hans chefstjänstemän.

Dessa människor kallas för Senior Executive Service eller SES. Dessa tjänstemän som slösar tid på att stympa president Trumps initiativ finns inte längre, eftersom de anses som inte nödvändiga. Kom ihåg, dessa uppgifter kom från en anonym tjänsteman.

På grund av bristen på finansiering arbetar många federala tjänstemän nu mer effektivt från toppen och ner. På en bråkdel av deras arbetskapacitet och med endast utvald personal, kan högre tjänstemän prioritera nationella säkerhetsuppdrag under en längre nedstängning och fokusera på att uppnå goda resultat och att utrota sabotörerna.

Vi vill inte att de flesta av de anställda återvänder eftersom vi arbetar bättre utan dem. Kom ihåg, att man inte kan identifiera sabotörerna personligen och avskeda dem, men de kan innefattas av dessa uppsägningar.

Om de uppfyller kriterierna måste de bli varslade inom 60 dagar,  men när de väl är uppsagda är de borta för gott och de kan inte längre återvända till sina jobb. Ja, de är borta för gott.

Om det här var presidentens plan hela tiden, kan det förklara varför han häcklade Chuck och Nancy i sitt TV-möte med dem ifjol. Han skrämde med att han kräver belöning för nedstängningen. Hur kunde de stå emot en långvarig statlig nedstängning när presidenten är för en sådan, då är det lätt att skylla på honom.

Presidenten har igen bevisat att han är nån som bringar oreda genom ändrade ramar i många frågor genom att vägra acceptans av slaveri. Antaganden om hur saker alltid har gjorts och därmed också alltid ska göras. Så vem kan den anonyma chefstjänstemannen vara som skrev detta Op-ed?

Några tror att det kan vara Stephen Miller eftersom han är den sortens tänkare som kunde tjänstgöra vid Telegraph och ha denna strategi endast fem dagar före deadline. Nancy och Chuck får något att fundera över och möjligtvis avfärda som omöjligt.

Sedan kan de inte komma och klaga över att de inte blev varnade innan fällan slog igen. Sådan stor minskning av makt kunde vara ”en Trump-version” av Ronald Reagan när han avskedade flygledarna när de gick ut i en olaglig strejk år 1981.

Ett sådant avskedande av Ronald Reagan var totalt oväntat för hans fiender som kritiserade honom starkt, men det var lyckat. Det var en läxa för USSR att Reagan var en man vars hot inte kunde avfärdas som enbart retoriska.

Tror du att Xi Jinping, Kim Jeong Un och Angela Merkel och andra utländska ledare kan dra en slutsats av samma beslut om massiv minskning av makt?

 

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

2 svar

%d bloggare gillar detta: