Makron förser polisen med halvautomatiska vapen mot oskyddade gula västar

Fransk riot polis som bär anti-terroristattackvapen har blivit utplacerad för att hantera gul väst

Av: Jay Greenberg  | @NeonNettle den 14 januari 2019

READ MORE: https://neonnettle.com/news/6190-macron-deploys-police-with-semi-automatic-guns-against-unarmed-yellow-vests
© Neon Nettle

Den franske presidenten Emmanuel Macron har utplacerat beväpnade kravallpoliser med ”anti-terrorist” halvautomatiska Heckler & Koch G36-attackgevär för att möta demonstationerna med de Gula Västarna på de de franska gatorna. Poliser har i enlighet med Macrons lag om ”kris och ordning” blivit utkommenderade och filmade med dödliga vapen vid Triumfbågen på söndagen i Paris, eftersom protesterna har förvärrats och befinner sig utom kontroll.

Förflyttningen kommer efter det att den fd franska ministern Luc Ferry bad polisen använda sig av verkanseld i avsikt att döda dessa protesterande Gula Västarna och hävdade att dödandet ”kunde få ett slut på våldet”. Kravallpoliser kom ned på Paris gator under helgen för att ”kontrollera massorna”. De har fått sitt namn  Gilet Jaunes eller De gula västarna – från dessa högfluoriserade västar.

5 000 poliser hade utkommenderats i den franska huvudstaden och sågs marscherande med 30 patronmagasin, även om de aldrig kom till användning.

yellow vested protesters took to the streets of london  uk during anti austerity  pro brexit marches

Liknande protester sågs runt om i världen under helgen, med stora Gula västar- protester i London , Storbritannien.

Demonstranter samlades i centrala London och över hela landet då de protesterade mot åtstramningar och pro-Brexit marscher som organiserades av People’s Assembly Against Austerity, som kräver allmänna val.

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

2 svar

  1. Det hela sluttar inte bra…. då gula västarna kan beväpnas till slut och få hjälp av ”islamiska bröderna” som har bra åtkomst till vapen från Mellanöstern och Afrika – hela Frankrike kan bli invaderat på mindre än vecka…

    Gilla

<span>%d</span> bloggare gillar detta: