Somalier får rätt till socialbidrag för tio flygbiljetter åt familjen

En 39-årig somalisk invandrare i Bräcke kommun i Jämtland fick förra veckan rätt till socialbidrag för flygbiljetter så att resten av hans familj ska kunna flygas till Sverige.

Det är mannens tio barn, som fram tills nyligen bodde i Etiopien där det inte råder krig, som nu flyttat till Sverige för att bo med sin pappa i Bräcke sedan denne för några år sedan beviljades uppehållstillstånd.

http://www.friatider.se/invandrare-far-ratt-till-socialbidrag-for-flygbiljetter-at-familjen?fbclid=IwAR3njtzCWGbt-9XwJZeG7qZ4IsI0FVUIyHUuJXhdX-xjd7FW59VFmH0ZUo4

Pappan ingick i en grupp somaliska invandrare som kom till den lilla kommunen med knappt 6500 invånare för drygt tre år sedan – enligt folkbokföringen flög han i maj 2012 till Sverige från Tunisien i samband med den så kallade ”arabiska våren”.

Enligt förvaltningsrätten är 39-åringen sedan dess ”varaktigt beroende av ekonomiskt bistånd”, men ville träffa sina tio barn som bodde i Etiopien. Efter att Migrationsverket sagt nej till att betala för flygbiljetter åt de tio barnen tog pappan på eget bevåg lån och betalade själv för biljetterna och gick sedan till socialtjänsten i kommunen och krävde tillbaka pengarna som han lagt ut – 45.073 kronor. Han ansåg nämligen att de svenska skattebetalarna borde betala för flygbiljetterna åt hans familj.

Socialtjänsten sade nej och tyckte inte att flygbiljetter för att flyga in fler bidragstagare från tredje världen var något som kommunens socialbidrag skulle användas till, men mannen överklagade beslutet till förvaltningsrätten.

I onsdags förra veckan kom förvaltningsrättens dom där man kräver att skattebetalarna ska betala de 45.073 kronor som mannen lagt på flygbiljetterna. I sitt beslut skriver man bland annat att beloppet ”inte anses överstiga vad en förälder i motsvarande situation skulle bekosta och ha råd med” och att ”kostnaden inte heller anses vara oskäligt hög”.

Ta del av hela förvaltningsrättens dom här

Den somaliske invandraren och alla barnen bor nu tillsammans i en skattefinansierad specialbostad i ett område i Bräcke där det annars bara finns ett äldreboende och ett dagis.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

1 svar

 1. James Watson tvingas sälja sitt nobelpris….. – En som vågade var molekylärbiologen James Watson, en av världens främsta genetiker som fick nobelpriset 1962 för att ha upptäckt DNA-molekylens struktur. Watson sade 2007, helt öppet och utan omskrivningar och tillrättalägganden, att raser är olika och att vita är mer intelligenta än svarta. Men för sitt uttalande utsattes Watson för en massmedial hetskampanj av gigantiska mått som bland annat ledde till att Watson tvingades bort från en mängd styrelser och uppdrag samt att andra forskare inte längre vågade ha samröre med honom. Nu måste han också sälja sitt nobelpris, skriver The American scientist.

  Tidskriften berättar att Watson blivit en ”icke-person” efter sitt uttalande och att han nu måste sälja nobelpriset för att kunna ”återinträda i det offentliga livet”. Till The Financial Times säger Watson: ”Ingen vill egentligen erkänna att jag existerar.”

  Nobelmedaljen som nu ska auktioneras ut förväntas ge 2,5 miljoner Euro, motsvarande 23 miljoner kronor. För detta tänker Watson investera i konst.

  Källor:
  Disgraced DNA pioneer James Watson to sell his Nobel Prize medal
  Scientist who discovered DNA forced to sell his Nobel prize after being shunned for inflammatory race comments
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-2853855/Scientist-discovered-DNA-forced-sell-Nobel-prize-shunned-inflammatory-race-comments.html#ixzz3KT7wfGN8
  https://www.theguardian.com/uk-news/2014/nov/29/disgraced-dna-pioneer-james-watson-to-sell-his-nobel-prize-medal

  För sanning sionist NWO agar och mördar!!!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: