Facebook-lag med George Soros ‘Fact-Checker’ för att filtrera nyhetsflöde

En annan grupp som finansieras av george soros kommer nu att filtrera facebook s nyhetsflöde
En annan grupp som finansieras av George Soros kommer nu att filtrera Facebooks nyhetsflöde

Av: Jay Greenberg  | @NeonNettle den 13 januari 2019

READ MORE: https://neonnettle.com/news/6183-facebook-teams-with-george-soros-funded-fact-checker-to-filter-news-feed
© Neon Nettle

Facebook samarbetar nu med en annan George Soros-finansierad ”fact-checker” som kommer att användas för att filtrera ut inlägg från sitt nyhetsflöde som de anser sig vara  ”falska nyheter”.

Den brittiska organisationen Full Fact beskriver sig som ”en välgörenhetsorganisation” och kommer att granska fakta, bilder och videon och betygsätter dem baserat på noggrannhet innan man filtrerar bort ”felaktiga uppgifter” på global nivå, enligt BBC .

Trots att organisationen hävdar att de är icke-partisaner, har den fått omfattande finansiering från den liberala finansiären, och den stora demokratiska partiledaren  George Soros . Och det är inte första gången som en grupp som Soros äger har blivit Facebooks officiella ”fact-checking partner”.

I oktober 2018 samarbetade Facebook med afrikanska ”fact checker” AfricaCheck, som hävdar att ”bekämpa falska nyheter och falsk information om den sociala plattformen.” Organisationen, som hävdar att är – ja, du gissade det – ”icke-partisaner, ”säger att deras roll är att” främja noggrannhet i den offentliga debatten och media i Afrika. ”

Bortsett från 9 procent av finansieringen från Bill och Melinda Gates Foundation, får AfricaCheck 21 procent av sin inkomst från George Soros Open Society Foundation. Organisationens största givare, med 29 procent av finansieringen, kommer dock från Shuttleworth Foundation, en sydafrikansk grupp med band till Soros Open Society.

Visst måste Facebook ha vara medvetna om sina ”icke-bias” -partners, så hur kunde den offentligt tillgängliga informationen helt enkelt ha gått igenom nätet?

Men dessa fakturatörer kan ha en större dagordning, enligt deras finansieringspartner. Google och den liberala miljardären George Soros har donerat i stor utsträckning till Full Fakta 2018 helt ensam. Den finansieras också av den radikala vänstern,  Pierre Omidyar, som finansierar Never Trump-webbplatsen Bulwark, under Bill Kristols ledning.

Kanske var flytten avsedd att placera Soros, vars organisationer, inklusive förändringsfärgen, har lobbat för att Facebook ska genomgå en granskning av medborgerliga rättigheter.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: