Tyskland står inför RECESSION som en följd av industrins kollaps

industriproduktionen sjönk med 1 9 procent i november

By: Pippa Monroe  |@NeonNettle on 10th January 2019

READ MORE: https://neonnettle.com/news/6158-germany-to-enter-recession-following-sudden-collapse-in-industrial-production

Tyskland är på väg att gå in i en recession efter att ha kollapsat i industriproduktionen, enligt rapporter.

Mäklare blev chockade när de såg att den tyska ekonomin dök kraftigare än förväntat. Industriproduktionen sjönk med -1,9 procent i november, – ifjol låg den på -4,6 procent, vilket styrker osäkerheten i världens fjärde största ekonomi. Om Tyskland dyker ner i lågkonjunktur kan det få en katastrofal inverkan på de redan känsliga grekiska och italienska ekonomierna.

”Gårdagens produktionsdata för Tyskland gav alarmerande bevis på en mycket svårare avmattning under det andra halvåret i fjol än vad ekonomerna hade förväntat sig”, konstaterade Claus Vistesen för Pantheon Macroeconomics, Business Insider.

Han tillade att en ”perfekt storm inom alla sektorer” har skakat om i ekonomin.

Kollapsen var så plötslig att Vitesen informerade sina kunder om att han trodde att uppgifterna var felaktiga. Tyskland står inför den lägsta industriproduktionen sedan 2008, och en lågkonjunktur är nu sannolik, säger Stefan Schilbe från HSBC Business Insider.

Bevis tyder på att återhämtningen i euroområdet förlorat mer fart än förväntat i slutet av 2018, framför allt i Tyskland. Arbetslösheten över euroområdet har sjunkit från en topp på 12,1 procent 2013 då regionen kämpade för att återfå kontrollen efter den globala finanskrisen.

Enligt DailyMail : Men de oroar sig för att statsskulden i vissa länder höll arbetslösheten hög, till exempel i Grekland och Spanien.

R&D intensity above 3 % in Sweden (3.33 %), Austria (3.16 %), Germany (3.06 %) and Denmark (3.02 %) 

Tyskland står inför den lägsta industriproduktionen sedan 2008, och en lågkonjunktur är  nu sannolik

Sedan den tyska ekonomin kontrakterades kvartalsvis med 0,2 procent under det tredje kvartalet 2018, som till stor del är en följd av de engångsfaktorer som är relaterade till nya bilutsläppsstandarder.

En andra nedgång i det fjärde kvartalet skulle innebära att Tyskland kommer att ha gå in i en recession, vilket beskrivs efter två direkt på varandra följda kvartal av negativ produktion. Arbetslösheten fortsätter dock att vara anmärkningsvärt låg i Tyskland på 3,3 procent, i skarp kontrast till de priser som fortfarande ses i de ekonomier som låg i framkanten av euroområdets skuldkris.

Greklands arbetslöshetsnivå, har gått kraftigt ner från toppen, men var fortfarande 18,6 procent i september. Det finns även andra moln utanför Tyskland som hänger över euroområdets ekonomi vid början av det nya året.

Frankrike, euroområdets näst största ekonomi, står också inför svårigheter. Landets statistikbyrå INSEE avslöjade på onsdagen att konsumenternas förtroende sjönk i december till en låg nivå för fjärde året i rad. Till stor del som ett resultat av de Gula västarnas protester som drabbade stora delar av Frankrike, men särskilt Paris, och fick den avgörande julhandeln på knäna.

Även handelsspänningar mellan USA och Kina har potential att ytterligare väga för en mjukare global ekonomi, medan Storbritanniens förestående utträde från EU skulle kunna vara en annan negativ händelse, särskilt om landet drar sig ut ur blocket utan ens ha en överenskommelse om övergången till ett nytt handelsavtal.

Frankrike och Tyskland ska utveckla en gemensam försvars-, ekonomisk- och utrikespolitik som en del av en ”twinning” -pakt som anses vara prototypen till Europeiska unionens öde.

germany faces the lowest industrial production since 2008  and a recession was now likely

President Macron och Angela Merkel kommer att underteckna ett avtal i januari som kommer att bana väg för en enad diplomatisk front och ett samarbete i fredsbevarande uppdrag.

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: