President Trump: Klimatförändringen är inte skapad, forskarna har en politisk agenda

president trumf säger forskare bakom klimatförändringsdata har en politisk agenda
President Trump säger att forskare bakom klimatförändringsdata har en ”politisk agenda”

Trump säger att människor inte är ansvariga för jordens förändrade temperaturer

Av: Jay Greenberg  | @NeonNettle den 15 oktober 2018

READ MORE: https://neonnettle.com/news/5335-president-trump-climate-change-is-not-manmade-scientists-have-political-agenda
© Neon Nettle

President Donald Trump har talat ut mot klimatförändringsalarmister för att säga att människor inte är ansvariga för jordens förändrade temperaturer, och att ”det kommer att förändras tillbaka” naturligt. Han talar under en intervju på CBS 60 minuter.

Presidenten anklagade också forskarna bakom data, vilket tyder på att  Global Warming  är konstgjord, har en ”politisk agenda”. Trump klargjorde också att hans ståndpunkt om klimatförändring – som hans kritiker ofta anklagar honom för att förneka dess existens – säger att han inte tror att det är en bluff; Jordens temperatur stiger och faller naturligt men inte på grund av mänskliga orsaker.

Presidentens kommentarer följer på en fördömande rapport från tidigare i månaden som väckte stora frågor om de vetenskapliga uppgifter som har använts för att främja klimatförändringarna.

Som Neon Nettle tidigare rapporterade har den första granskningen av de officiella uppgifterna som använts för klimatförändringen visat att siffrorna är ”riddled with errors”, vilket gör dem ”effektivt meningslösa”.

Världens viktigaste temperaturdata,  HadCRUT4 , används av internationella statliga organ, inklusive den intergouvernerade panelen för  klimatförändringar (IPCC). Detta dataset är vad de dramatiska påståenden om ”man-made Global Warming” bygger på, med regeringar som använder uppgifterna för att motivera oss till att spendera trillioner dollar på att ”bekämpa klimatförändringar”, samtidigt som det också är grunden för Paris Klimatavtal.

För första gången har dock datan granskats av den australiensiska forskaren John McLean, som säger att den är alltför felaktig för att tas på allvar, även av klimatforskare. Enligt en banbrytande analys av McLean borde siffrorna aldrig ha använts av en organisation så inflytelserika som IPCC eller av regeringarna i världen.

”Den är väldigt slarvig och amatörmässig”, säger han, ”som standarden hos en första-års universitetsstudent.”

Vad säger president Trump om klimatförändringen? Enligt BBC , under söndagens intervju, tvingades Mr. Trump uttrycka sina tvivel på att göra några förändringar, säger att forskarna ”har en mycket stor politisk agenda”.

”Jag tycker inte att det är en hån, jag tror att det förmodligen är en skillnad”, berättade han för journalisten Lesley Stahl. ”Men jag vet inte att de är påhittade”.

”Jag ska säga såhär. Jag vill inte ge biljoner och trillioner dollar till det här. ”Jag vill inte förlora miljoner och miljontals jobb. ”Jag vill inte bli utsatt.”Trump tillade att temperaturer ”kan mycket väl gå tillbaka”  helt naturligt utan mänsklig inblandning.

trumf har länge kritiserats för hans ståndpunkt mot politiskt motiverade klimatförändringsalarmister
Trump har länge kritiserats för sin ståndpunkt mot politiskt motiverade klimatförändringsalarmister

Vad har Mr Trump tidigare sagt om klimatförändringen?

Trump förklarade att klimatförändringen var ett hån under hans valkampanj år 2016, men han har i allmänhet undvikit att ta en tydlig ställning till frågan sedan han tillträdde sitt ämbete. Han meddelade dock att USA skulle dra sig tillbaka från avtalet om klimatförändringsavtalet i Paris, som förbinder ytterligare 187 andra länder att hålla de globala temperaturerna ”långt under” 2 grader C av för-industriella nivåer och ”strävar efter att begränsa” dem ännu mer till 1,5 grader C.

Vid den tiden  sade Mr. Trump att han ville förhandla om en ny ”rättvis” affär  som inte skulle utgöra en nackdel för amerikanska företag och arbetstagare. Det gav spekulationer om att den 45:e amerikanske presidenten hade stått för sin tro på att data om klimatförändringar uppfanns. Men Nikki Haley, den amerikanska ambassadören i FN, sade senare att Trump ”tror att klimatet förändras och han tror att föroreningar är en del av ekvationen.”Kategorier:klimatet, Uncategorized

Etiketter:, , ,

3 svar

Trackbacks

  1. President Trump: Klimatförändringen är inte skapad, forskarna har en politisk agenda – Micaels Lidéns Blog
%d bloggare gillar detta: