Det europeiska projektet kommer till ett slut

Slutet på EU och Balkan som Kinas fotfäste i Europa

Även om Europeiska unionens slut är oundvikligt, är förespråkare för en ytterligare integrerad eller federal superstat upptagen med att göra ett sista försök att uppnå sitt mål. Motståndet mot projektet är monterat med varje dag. Europa lider av ekonomisk stagnation och står inför en demografisk katastrof.

https://gefira.org/en/2018/12/21/european-project-comes-to-an-end/

Den europeiska institutionens sista hopp var den nyvalda franska presidenten Emanuel Macron som skulle återuppliva ekonomin och integrera Europeiska unionen under franska ledarskap. Gefira ansåg att alla dessa förväntningar var felplacerade. Den en gång stora nationen är bruten utan möjlighet till reparation. Frankrikes problem är mycket värre än Italien. Även om Italien har en högre skuldkvot än Frankrike, har Frankrike ett större budgetunderskott, och skillnaden är att medan Italien har ett handelsöverskott har Frankrike ett handelsunderskott, så landet kan inte betala för sin import.

Medan den italienska ”populistiska” Mateo Salvini tjänar nationens respekt, är Emmanuel Macrons popularitet på en historisk låg nivå. Hela Frankrike är uppslukat av upplopp, civil oro och plundring. I stad efter stad, byn efter by, har demonstranter attackerat polisen i flera veckor, medan president Macron inte har något att erbjuda för att tilltala dem, om han inte bryter mot budgetunderskottets gräns på 3%.

Liksom Sovjetunionen var en gång, är Frankrike ett omfattande socialt mångkulturellt experiment och i likhet med de tomma butikerna i de kommunistiska länder är de demografiska förändringarna i Frankrike synliga i alla delar av samhället, men ingen vågar namnge dem. När hela världen såg att det franska laget som spelades på FIFA-VM var uppbyggt av nästan uteslutande afrikaner, och även på Twitter-afrikaner skröt om det. Ändå insisterade det franska etablissemanget att afrikanerna var verkligen franska. Dissenter märks som rasister eller nazister.

Akademiker samt den politiska och affärsinrättningen förnekar vad som är klart att se för alla. Det franska samhället har förlorat sin ekonomiska styrka och sin ande. Landet var en gång känt för sina första höghastighetståg (TGV) och Concorde, men nu är det känt för socialdystopi och islamistiska attacker.

För att bevisa att de har rätt, kommer de franska och europeiska eliterna att driva det multikulturella samhället ytterligare genom att underteckna Global Compact för en säker, ordnad och regelbunden migration. Rapporten med titeln ”Replacement Migration: Är det en lösning för en åldrande befolkning” är FN: s övergripande plan för att ersätta den europeiska befolkningen.

Femte republiken har upphört, och vi förväntar oss inte att president Macron kommer att slutföra sin mandatperiod. Frankrikes socioekonomiska kollaps kommer att dra Europeiska unionen i avgrunden.

Nu när Europas hjärta är oförsvarligt, kommer dess periferi inte att gå bättre. Det mångkulturella och multireligiösa Bosnien är inte hållbart. Gränserna i regionen kommer att ritas om igen, vilket kommer att komma med ett pris. Ett krig mellan muslimer och kristna på Balkan kommer att förklara sig i förorterna i Paris, Amsterdam och Berlin på grund av de muslimska stora minoriteterna där. Den europeiska inrättningen har gjort det möjligt för islam att växa i Europa, och märkligt nog trodde de att europeiska muslimer skulle känna sig tacksamma för en sådan generositet.

Från synvinkel av icke-europeiska makter är Balkan ett brohuvud värd att kämpa för. Under nittonde århundradet var det européerna som expanderade till Kina, nu är det kineserna som försöker få fotfäste i Europa. Kinas investeringar och inflytande växer på Balkan. I århundraden har denna del av Europa varit slagfältet mellan (ortodoxa och katolska) kristendomen å andra sidan och islam å den andra. Nu har en ny global aktör uppstått i regionen: Kina. För många européer verkar denna del av Europa vara av liten betydelse, men vi anser att det inte är ett dödligt fel att ignorera Balkan. Konflikten där är långt ifrån att lösas och väst kommer att genom sin okunnighet om Balkans historia sammanfoga elden genom de lösningar den implementerar där.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

3 svar

Trackbacks

  1. Det europeiska projektet kommer till ett slut – Micaels Lidéns Blog
%d bloggare gillar detta: