Macron redo för flykt med helikopter från Paris

Frankrikes president Emmanuel Macron befanns sig ännu i Élysée-palatset medan ”de gula västarna” demonstrerade utanför ”ACT IV” under förra helgen. Presidenten hade också en helikopter i beredskap, om han behövde fly, ifall demonstranter bröt sig in i palatset.

Macron förstärkte Elysée-palatsets säkerhet i lördags, och presidenthuset har nu en säkerhetsnivå som är oöverträffad från tidigare tider, med totalt 500 vakter, och ett lag bestående av hundra beväpnade poliser. Det rapporterar Le Dauphine.

Precis som den före detta diktatorn Nicolae Ceasescu ska Macron ha klargjort att helikoptern, ifall han befinner sig i palatset, kan fly och komma undan ifall anfallande demonstranter bröt sig in.
De våldsamma protesterna mot den franska etableringspolitiken, inklusive skatt och invandringsfrågor har försökt driva landets president från chans till chans.

Först beslöt han om ökade bensinpriser, vilka var en av huvudorsakerna till att protesterna utbröt. Därefter lovade han en ökning av minimilönerna med 100 euro i månaden som ett tillägg till flera skattelättnader.

Protesterna mot etablissemanget har likväl inte slutat. Många, inklusive den inflytelserike vänstervridne politikern och fd presidentkandidaten Jean-Luc Mélenchon, har proklamerat att protesterna bör fortsätta.

Som svar på den indikationen hos ett stort antal människor mot det faktum att någon har allt och andra har ingenting, har presidenten trott att genom att fördela pengar i avsikt att lugna ner massorna, ska Mélenchon ha sagt.

En majoritet av befolkningen har sett ett behov att fortsätta protestera mot Macrons globalistiska regim. I en ny omröstning av Le Figaró anser 54 procent av det franska folket att demonstrationerna bör fortsatta.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

2 svar

Trackbackar

  1. Macron redo för flykt med helikopter från Paris – Micaels Lidéns Blog
<span>%d</span> bloggare gillar detta: