Är idioten i otakt?

 

SVT toppade sina nyhetssidor med två nyheter. Dels ber man om ursäkt för att under en diskussion om den klubbade budgetreservationen ha visat exakt hur mycket vänster som man är i TV-huset. ”Ja till ’servett-skiss-budget” var rubriken om diskussionen. Som hämtat från Aftonbladets ledarredaktion eller kommunikationsavdelningen på Sveavägen 68.

Sedan följer man upp med Löfvens upprördhet över SD-ledarens Thailandssemester mitt under det ständigt pågående kaoset runt och kring regeringsbildningen. Den tillförordnade statsministern i övergångsregeringen, Stefan Löfven, konstaterar grötmyndigt att ”Sveriges bästa kommer först. Inte ens egen julledighet.” Själv funderar jag på om Löfven är vid sina sinnens fulla bruk…

Prata inte med Åkesson. Förhandla inte med Sverigedemokraterna. Gör er inte beroende av de där extremisterna. Allt det där och lite till till har varit Löfvens mantra sedan valnatten. Men med lite andra ord men med samma budskap. Prata inte med Sverigedemokraterna, för då är ni nästan lika hemska. Förhandla inte med Åkesson, för då kan det byggas ett Auschwitz i Anderslöv. Bli inte beroende av landets tredje största parti, för då blir ni smittsamma. Löfvens budskap har varit tydligt, sedan valnatten. Ingen skall prata eller förhandla med Åkesson eller Sverigedemokraterna. Och det har ju gått bra…

När då Åkesson tar med sig fruntimmer och son till Thailand på semester över jul- och nyåret så borde ju Löfven vara nöjd. Det blir ju så mycket svårare att prata med den som man inte får prata med om han är i Hua Hin, Phuket eller på Phi Phi Islands. Åkesson kände sannolikt att det var lika meningsfullt att stanna hemma för att få ett erbjudande om samarbete med Löfven eller Kristersson som att leta hitta ett lunchhak i Rosengård som serverar Blodpudding. Kort sagt, så var det riskfritt för Åkesson att ta den där semestern som han hade lovat sin son.

Har Löfven några rådgivare med hjärnan i behåll? Eller låter man den tillförordnade statsministern spela rollen som idioten som inte fattar hur han uppfattas? Varför skall Åkesson stanna i Sverige för att kunna förhandla med de som vägrar förhandla? Varför skall Åkesson stanna i Sverige för att kunna prata med de som vägrar att prata, iallafall om regeringsbildning eller andra avgörande frågor? Löfvens utspel är ju lika absurt som korkat.

Regeringskaoset fortsätter, och Åkesson gör det enda rätta. Han lämnar sandlådan för sandstranden. Svenssons förtroende för landets politiker sjunker och rasar, och den enda som tjänar på Löfvens utspel är Åkesson. Det blir ju helt uppenbart hur vilse och väck de är, sossarna och de andra som vägrar att förhandla eller prata med Thailandsresenären – och som sedan kräver att Åkesson stannar hemma för att kunna samla navelludd i sin ensamhet, eller för att klippa tånaglarna i lugn och ro.

Har någon förklarat det för Löfven? Går det att få Löfven att förstå…?Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:,

4 svar

 1. Från en info:
  …Så snart det ryska folket förstörs, kommer det välmående livet runt om i världen att försvinna, då som det var skapad till som ett alternativ till Sovjetunionen-Ryssland! Den så kallade kapitalism med ett ”mänskligt ansikte” med den så kallade medelklass ”socialt ansvar”, 8 tim arbetsdag! Sionisterna, som ockuperade global ledning var tvungna att stötta väst välmående sedan 1930-talet, och de är trötta på det sedan längre – sionist NWO mål att skapa slavsamhälle med degraderad befolkning =slavar som skall jobba för bit mat med momentant eliminering efteråt! Alla så kallade länder av ”utvecklad kapitalism” har givarländer! Ingen av sionisterna kommer att ”mata” pensionärer och andra anställda! … Tack vare Stalin förhindrades de sionistiska planerna i hundra år (just därför sionister hatar och smutskastar Stalin för andras gärningar…. allt detta finns dokumenterad men ockuperad media sprider lögner.

  Gilla

  • Försämringar i välfärden globalt började med eliminering av Sovjet och tåg farten just nu … Överallt puttades speciellt hjärntvättade politiker till ledning, som fostrades av sekten från barnben (många politiker även aldrig jobbat i sitt liv, bara puttades som ledare mitt emellan till olika företag / org. där de bara förstörde (de kan ingenting – det är tumma marionetter som fostrades till pratkvarnar)

   Gilla

Trackbacks

 1. Är idioten i otakt? – Micaels Lidéns Blog
%d bloggare gillar detta: