Polisen manar till vaksamhet och tipsar om hur man agerar vid en terrorattack under julhandeln

Inför julen sätts så kallade terrorhinder upp på centrala platser i diverse städer runt om i de europeiska länder som drabbats värst av migrantkrisen – bland dessa Sverige. Nu tipsar polisen allmänheten om hur man bör agera ifall man ser något misstänkt eller om en terrorattack sker.

– Julhandeln är en typisk sådan helg där det blir stora koncentrationer av allmänhet. Det handlar inte om julen, utan om att det är möjligt att förutse att många personer kommer att vistas på samma ställe, säger Magnus Sjöberg, chef vid polisens nationella taktiska råd, till SVT Nyheter.

Polisen manar allmänheten att vara extra uppmärksam på avvikelser. Ser man något som sticker ut eller bryter mot det vanliga mönstret ska man kontakta polis, väktare eller ordningsvakter. Samtidigt betonar Sjöberg att man inte behöver vara rädd och orolig – ”men var medveten”.

Han rekommenderar även människor att vara alerta i områden som gågator, kollektivtrafiken och olika typer av evenemang och inte gå omkring med hörlurar i öronen samt notera var nödutgångarna finns.

Skulle man hamna mitt i en terrorattack ska man först och främst koncentrera sig på att fly alternativt söka upp en plats som ger skydd om man inte kan fly området.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:

1 svar

  1. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
    Sverige Sverige fosterland vart tog vår nordliga trygghet vägen, tryggheten och samanhällningen som hölls oss samman, har byts ut mot otrygghet, mörker och tystnaden som breder ut då kvällen faller, inte många vågar inte längre gå ut som förr. Hur kunde vårt nordliga trygghet försvinna så snabbt, för att bytas ut till skräck, våldtäkter mord, rån i en till synes ostopplig flod.
    Våra så kallade politiker sålde ut vår svenka trygghet mot mångfald under deras paroll om att Sverige är en humanitär stormakt som bygger inga murar. Deras utopiska humanitära stormakt gör precis tvärtom och vi svenskar har blivit andra klassens medborgare som betalar för deras högmod. Men så länge merparten av svenska folket fortfarande sover sin törnrosasömn så kommer inte deras högmod fälla dom ansvariga för vårt lands allt snabbare förfall.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: