Allianspolitik under Reinfledt lade grunden till FNs migrationsavtal – Ord för ord dyker formuleringar upp hos FN fem år senare

 

 

FNs utskällda migrationsavtal är till stor del en svensk skapelse som tänktes ut av regeringen Reinfeldt och överlämnades till riksdagen 2014. Det kan Tidningen Svegot berätta om i dag. Att Moderaterna knorrat över att FNs ramverk inte behandlats i riksdagen ter sig aningen löjligt med tanke på att de själva tog fram det.

 

FOLKUTBYTE.

I skrivelsen Genomförandet av samstämmighetspolitiken för utveckling – fokus: den globala utmaningen migrationsströmmar (Skr. 2013/14:154) från regeringen Reinfeldt läser vi inledningsvis:

”Denna skrivelse fokuserar särskilt på den globala utmaningen migrationsströmmar som handlar om migrationens utvecklingspotential för både ursprungsländer och destinationsländer. Regeringen belyser exempel och potentiella mål- och intressekonflikter inom fokusområdena cirkulär migration, remitteringar och skydd och varaktiga lösningar för flyktingar.”

Därefter lägger man ut texten och snart börjar formuleringar som nästan ordagrant återfinns i FNs ramverk att dyka upp. Allt tydligare verkar det faktiskt som att det var den dåvarande svenska regeringen som till stora delar tänkte ut det som nu FN presenterat.

Vilkas namn återfinner vi sedan längst bak i skriften från UD?

”Utdrag ur protokoll vid regeringssammanträde den 13 mars 2014

”Närvarande: Statsminister Reinfeldt, ordförande, och statsråden Björklund, Bildt, Ask, Erlandsson, Hägglund, Borg, Billström, Adelsohn Liljeroth, Björling, Ohlsson, Norman, Attefall, Engström, Kristersson, Elmsäter-Svärd, Ullenhag, Ek, Lööf, Svantesson.

”Föredragande: statsrådet Engström.”

https://www.svegot.se/2018/12/05/allianspolitik-under-reinfledt-lade-grunden-till-fns-migrationsavtal/?utm_source=DFS+Nyhetsbrev&utm_campaign=8acd36e2b1-EMAIL_CAMPAIGN_2018_12_07_01_31&utm_medium=email&utm_term=0_b5a0591377-8acd36e2b1-58972731&goal=0_b5a0591377-8acd36e2b1-58972731&mc_cid=8acd36e2b1&mc_eid=6971d56804

Fascinerande att svensk politik under Alliansen fann vägen till FN och nu ska diktera migrationspolitiken för medlemsländerna. Ännu mer fascinerande är det att Moderaterna klagat över att riksdagen inte fått information från regeringen. Det var ju faktiskt deras egen Alliansregering som lade grunden för det hela och presenterade det för riksdagen den 13 mars 2014.

Läs och ladda hem skrivelsen här.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: