Vi ses på Mynttorget söndag 2 dec. kl 14

Tänk om vi inte hade haft alternativa medier och sociala medier! Tänk om svenska folket fortfarande bara var hänvisade till det vänsterextrema public service och etablissemangspress som numera i mångt och mycket agerar som springpojkar åt makten.

Då hade Sveriges underskrift av FN:s migrationsramverk “Global Compact” undertecknats bakom folkets rygg. Så som det ser ut nu ifrågasätts ramverket allt mer högljutt – och frågan har nu äntligen på allvar börjat tas upp i mainstreammedier.

http://katerinamagasin.se/oppositionen-kan-stoppa-sveriges-undertecknande-av-fns-migrationsramverk/

I gårdagens Expressen har Niklas Svensson, den politiska journalist som är mest förankrad i samtiden lyft frågan. Under rubriken “Löfven skriver under FN:s kritiserade migrationsavtal” rapporterar Svensson att FN:s globala migrationsramverk ”Global compact” kritiseras av en rad länder för att vara otydligt och hota ländernas självbestämmande, men att Stefan Löfven vill ändå skriva under:  ”Slutdokumentet utgör för svensk del ett balanserat dokument”, står det i ett UD-protokoll som Expressen tagit del av. Nu kräver M att regeringen kommer till riksdagen och redogör för förhandlingarna – samtidigt som SD gör gemensam sak med Fremskrittspartiet i Norge och Dansk Folkeparti i Danmark.”

De länder som redan sagt nej till att underteckna FN:s migrationsramverk i Marrakesch den 10-11 december 2018 är i dagsläget bland annat USA, Australien, Polen, Tjeckien, Slovakien, Estland, Österrike, Kroatien, Schweiz, Polen, Ungern, Bulgarien, och fler kan komma att ansluta sig till nejsidan.

Enligt källor inom moderaterna är partiet kritiskt till migrationsramverket, skriver Expressen, vilket bekräftas av den källa inom moderaterna jag själv haft kontakt med. På Twitter skriver igår juristen Krister Thelin att övergångsregeringen Löfven saknar behörighet att skriva på om oppositionen motsätter sig.

Aftonbladet är givetvis framme och försöker släcka elden genom en text av Wolfgang Hansson, som avser att framställa migrationsramverket som en helt harmlös historia. “MIgrantfrossa helt i onödan” skriver Hansson, och fortsätter: “Trots att uppgörelsen är tämligen tandlös och icke bindande faller nu land efter land ifrån drivna av rädsla för att avtalet som ska reglera migration i stället ska uppmuntra människor att fly till västvärlden”. 

Redan den 16 november såg sig Metros tvivelaktiga agendasättande funktion “Viralgranskaren” föranledd att gå ut med samma gamla desinformationsstrategi som mainstream-medier ofta gör när en vänsterpolitisk fråga börjat ifrågasättas. Tanken är givetvis att släta över och lugna medborgarna så att de inte ska få in några olämpliga och kritiska frågor i sina små huvuden… Rubriken blev inte oväntat “Rykten och desinformation sprids om FN:s migrationsramverk” och vinkeln blev följande: “I sociala medier har ramverket omgärdats av rykten och varningar. Men bilden som målas upp stämmer inte överens med verkligheten, enligt flera experter som Viralgranskaren har pratat med.”

Tack och lov behöver man inte svälja dylika skriverier med hull och hår, man bör vara exakt så kritisk som Viralgranskaren hävdar sig själv vara (och därför kan man undra hur det kommer sig att de bara intervjuar människor som bekräftar deras egen agenda). Låt oss se vilka “experter” Viralgranskaren har anlitat: Den förste är Henry Mårtenson som jobbar på enheten för migrations- och asylpolitik vid Justitiedepartementet. Är Mårtenson verkligen en tillförlitlig, opartisk källa? Själv har jag lite svårt att ta Mårtensons uttalanden på allvar, då han tillhör maktens boningar och är därför inte opartisk i frågan. Han säger att “artikeln om migrationsramverket i Samhällsnytt innehåller många direkta felaktigheter”. Det var nämligen tidningen Samhällsnytt som redan den 4 oktober rapporterade om Global Compact och att det bekräftats att Sverige tänkte underteckna avtalet.

https://samnytt.se/bekraftat-sverige-ska-skriva-under-fns-migrationsramverk-och-oppna-granserna/embed/#?secret=t1CITOYW0i

BEKRÄFTAT: Sverige ska skriva under FN:s migrationsramverk – och öppna gränserna

Den 10 december kommer FN att anta ”Global compact for safe, orderly and regular migration”. Ramverket har som huvudmål att luckra upp nationella barriärer mot migration och införa nya vägar in. Migranterna ska särbehandlas på ett positivt sätt: få hjälp med lån, sänkta avgifter för överföring av pengar till hemlandet, särskild tränad vårdpersonal och höjda … Fortsätt läsaBEKRÄFTAT: Sverige ska skriva under FN:s migrationsramverk – och öppna gränserna

 Kategorier:Svensk politik

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: