Statsminister Olof Palme (1927- 1986) Mordet på en statsminister

Verkligheten överträffar sannerligen dikten, mångfalt. Det har jag visserligen konstaterat
många gånger, men sen jag läst ett antal böcker och massor med artiklar om Palmemordet, så är det bara att inse att verkligheten kan vara otroligt mycket mer osannolik än jag anat i mina vildaste fantasier. Jag hade aldrig tänkt läsa så mycket om Palmemordet, men eftersom det kom helt nya perspektiv, infallsvinklar och fakta för varje ny bok och för varje ny artikel jag läste, så blev jag tvungen att fortsätta. Jag bestämde mig för att sätta punkt när inget nytt tillkom, när allt var upprepningar av gamla teorier. Men jag har gett upp. Det tillkommer ständigt nytt. Nya vittnesmål, nya fakta, nya teorier. Många av de som var med på den tiden börjar bli till åren. En och annan börjar visselblåsa. Ett och annat nytt vittne börjar våga berätta

av Pia Hellertz,
oktober 2013

Läs fortsättningen här: PalmemordetKategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: