Sveriges topp 10 rikaste politiker 2018

Senast uppdaterad den 22 maj 2018

https://toprichests.com/top-10-richest-politician-of-sweden/

1. Carl Bildt
Carl Bildt

Carl Bildt är den svenska diplomaten, politiker och tjänstgjorde som Sveriges premiärminister från 1991 till 1994. Han är politiskt ansluten till Moderatpartiet och tjänstgjorde också som Sveriges premiärminister från 2006 till 2014. Han har blivit internationellt erkänd när han blir medlare i Jugoslaviens krig och tjänstgjorde som sändebud till före detta Jugoslavien och Europaparlamentet och blir också ordförande för Dayton fredskonferens. Carl Bildt beräknade nettovärde är 15 miljoner dollar och rankas först i listan över Sveriges topp 10 rikaste politiker.

 

2. Margot Wallström

margot-Wallström

Margot Wallström är svensk politiker och politiskt ansluten till socialdemokraten och tjänstgjort som utrikesminister och vice premiärminister i Sverige sedan 2014. Han fungerade också som europeisk kommissionär för kommunikationsstrategin och de institutionella relationerna. Hon fungerade också som vice ordförande för Barroso-kommissionen och den första av fem medlemmar av kommissionen. Margot Wallströms beräknade nettovärde är 13 miljoner dollar och hon är rankad näst i listan över Sveriges topp 10 rikaste politiker.

 

 3. Alf Svensson

alf-svens

Alf Svensson är svensk politiker och ledare för kristdemokratiska partiet och den tidigare ledamoten av Europaparlamentet. Han fungerade också som minister för utvecklingssamarbetet i PM Carl Bildts kabinett. Han börjar sin politiska karriär som grundare av ungdomsvingen och blir ledare och ordförande för kristdemokraterna 1972. Alf Svenssons beräknade nettovärde är 10 miljoner US-dollar och han rankas tredje i listan över topp 10 rikaste politiker av Sverige.

 

4. Göran Hägglund

goran-Hägglund

Göran Hägglund är Sveriges kristdemokratiska politiker och tjänstgjorde som ledare för partiet och den tidigare riksdagen. Han tjänstgjorde också som socialministern 2006-2014. Han startar sin politiska karriär från kristdemokratiska organisationens ungdomsvinge och första anställd som ombudsman för den regionala grenens lokala ungdomsvinge. 1991 valdes han först som medlem av riksdagen. Göran Hägglunds beräknade nettovärde är 11 miljoner US-dollar och rankas på nr 4 i listan över Sveriges topp 10 rikaste politiker.

5. Stefan Löfvén

stefan-Löfven

Stefan Lofven är svenskpolitiker från socialdemokraterna och tjänstgjort som Sveriges premiärminister sedan 2014. Han arbetade som svetsare innan han blev fackföreningsaktivist och blir sedan ordförande för IF Metall-fackföreningen och i 2012 valde han som socialdemokratens ledare. Sedan han blev premiärminister formulerade han den inhemska politiken och löste han europeiska migreringskrisen och upprättade också den utrikespolitiska visa viljan som erkände staten Palestina. Stefan Löfvéns beräknade nettovärde är 9 miljoner dollar och rankas på nr 5 i listan över Sveriges topp 10 rikaste politiker.

6. Fredrik Reinfeldt

fredrik-Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt är svensk politiker, föreläsare, ekonom och tidigare premiärminister och tjänstgjorde från 2006 till 2014. Han är ordförande för den liberala och konservativa moderata parten. Han var senast officiellt tjänstgjort som president för det Europeiska rådet 2009. Han börjar sin politiska karriär med den moderata ligan i 1983 och gick sedan till ordföranden och blev först ledamot av riksdagen 1991. Fredrik Reinfeldt uppskattade netto värd är 8,5 miljoner US-dollar och rankas på nr 6 i listan över Sveriges topp 10 rikaste politiker.

 

7. Håkan Juholt

hakan-Juholt

Håkan Juholt är den svenska politiken och den tidigare ledaren av socialdemokraterna och har varit ledamöter i riksdagen representerar Kalmar län sedan 1994. År 1984 blir han styrelseledamot i SSU och utnämndes till partisekreterare 2004. Håkan Juholts beräknade nettovärde är 7 miljoner US-dollar och rankas på nr 7 i listan över Sveriges topp 10 rikaste politiker.

 

8. Jan Björklund

jan-Björklund

Jan Björklund är Sveriges liberalsekreterare och partiledare för Liberala partiet sedan 2007 och riksdagsmedlem sedan 2006. Han var utbildningsministern från 2007 till 2014 och var vice statsminister i Sverige från 2010 till 2014 efter Åsa Romson. Efter avslutad gymnasieskola gick han med i de svenska väpnade styrkorna och blev tjänsteman och tjänstgjorde också som kungslivskonsolen och efter pension gick han in i politiken. Jan Björklunds beräknade nettovärde är 6,4 miljoner US-dollar och rankas på nr 8 i listan över Sveriges topp 10 rikaste 

 

9. Thomas Östros

thomas-Östros

Thomas Östros är svensk socialdemokratisk politiker och ekonom och VD för Bankförbundet Sverige. Han benämndes också som den verkställande direktören till Nordeuropa från IMF. Han valdes först som parlamentsledamot 1994 och blir skatteminister i Göran Perssons kabinett vid 31 års ålder. Thomas Östros beräknade nettoförmögenhet är 5,8 miljoner dollar och rankas på nr 9 i listan över Sveriges topp 10 rikaste politiker.

 

10. Maud Olofsson

maud-olofsson

Maud Olofsson är den tidigare svenska politiken och ledare för Centralpartiet och fungerade som företags- och energiminister från 2006 till 2011. Hon var ledamot av riksdagen och fungerade också som Sveriges vice statsminister från 2006 till 2010. Hon arbetade också med ministern Börge Höglund som specialrådgivare på arbetsavdelningen. Maud Olofsson uppskattade nettoförmögenhet är 5 miljoner US-dollar och rankas på nummer 10 i listan över Sveriges topp 10 rikaste politiker.

 Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: