Recension: Är svenskarna världens dummaste folk?

När började de sälja ut Sverige? Fr v Olof Palme, Tage Erlander, Sten Andersson och Ingvar Carlsson.

I en ny bok läggs häpnadsväckande och obehagliga uppgifter fram, som visar hur de godtrogna svenskarna har blivit grundlurade på freden, bärgningen av Estonia, den saboterade Palmeutredningen och Ryssland som den stora fienden. Och hur alla som försöker föra fram sanningen tystas med svartmålning och förstörda liv.

https://www.ingridochmaria.se/2018/10/10/varldens-dummaste-folk-sa-blir-de-godtrogna-svenskarna-grundlurade/

I augusti släppte författaren Sven Ruin sin debutbok Världens dummaste folk? på Ebes förlag.

Boken handlar bland annat om hur vapenindustrin, banker och medier har samma ägarkonstellationer och hur de flesta politiker och journalister är köpta och har slutat arbeta för Sveriges bästa. Författaren tar upp hur Sverige medverkar i krig, säljer ut sin neutralitet och riskerar att bli en kärnvapenramp för USA. Den tar också upp varför man med alla medel försökte hindra bärgning av Estonia, varför man med berått mod saboterade Palmeutredningen och varför Ryssland utmålas som den stora fienden, samt hur alla som försöker föra fram sanningen tystas genom att svartmålas och får sina liv förstörda.

Med propaganda om ryska hot drivs Sverige in i Natos överlägsna och aggressiva upprustning och upplåter stora delar av landet till utländska militärövningar.

Sven Ruins tes är att eftersom svenskar är ett i grunden ärligt folk har vi utvecklat ett slags godtrogenhet som leder till att vi blir lurade. Många har inte förstått att det finns svensk propaganda och att informationen vi får från våra medier ofta är hårt vinklad. Journalisten Hanne Kjöller har i sin bok ”En halv sanning är också en lögn”, beskrivit hur teve-debatter kan vara som en teater, där de medverkande ges både repliker och regi inför sin medverkan.

Man diskuterar den stora invandringen och tycker att landet säljs ut, men det ingen pratar om är att en av huvudorsakerna till invandringstrycket är krig – i vilka Sverige ofta är delaktiga.

Regeringen visste att Irakkriget var felaktigt

Carl Bildt utmålas i Sven Ruins bok som en intelligent men mycket ful fisk, som går globalisternas ärenden. Carl Bildt ska ha varit ordförande för Committee for Liberation of Iraq, som var en lobbygrupp som drev på Irak-kriget. Det uppges att Irakkriget har gjort Carl Bildt till mångmiljonär. I efterhand har det framkommit att den svenska regeringen kände till att motivet för USAs invasion av Irak var felaktigt. Kriget startade en kedja av händelser som satte en stor del av Mellanöstern i brand.

Med hjälp av JAS Gripen bidrog Sverige till kriget mot Libyen, där man såg till att ett land hamnade i en ännu värre situation än under den tidigare diktatorn. Massmedierna bidrog till att piska upp stämningen mot Muammar Gaddafi inför kriget. Professor Francis A Boyle, som är en ledande amerikansk expert på internationell lag, menar att Libyen-kriget var ett bedrägeri helt i strid med internationell rätt.

Svenska UD gav finansiellt stöd till IS

Hundratusentals människor har dödats i Syrien sedan 2011. 5,6 miljoner syrier har flytt från sitt hemland och miljontals har blivit flyktingar inom landet. Det finns många uppgifter om hur kriget startade, men enligt general Wesley Clark hade USA sedan länge planerat krig i Syrien. Sveriges inblandning i den syriska tragedin är inte känd av många, men finns dokumenterad. Handlingar visar att UD gav finansiellt stöd till IS redan 2012. ”Bildts demokratibistånd blev terrorstöd” skrev journalisten Patrik Paulov 2014.

Flyktingströmmarna upplevs av svenskarna som att landet säljs ut, men man ska fråga sig om det verkligen är till invandrarna landet säljs ut eller till andra grupperingar, till exempel de som äger vapenindustrierna och tjänar på att sälja vapen.

Palmeutredningen saboterades

På senare tid har det framkommit att centralt placerade personer inom Palmeutredningen verkar ha saboterat utredningen medvetet. För Hans Holmér och Ebbe Carlsson var inte målet att klara upp ett brott. De hade en politisk dagordning och agerade som ombud för statsminister Ingvar Carlsson och en mycket liten, men införstådd krets, som denne omgav sig med. ”Vem som helst borde ha förstått att något var fel – till exempel då Holmer skickade upp Viggenplan för att leta efter mordvapnet!”

I många sammanhang har det antytts att Stay Behind-rörelsen kan ha haft något med Palmemordet att göra. Stay Behind är namnet på ett hemligt militärt nätverk i Västeuropa som byggdes upp av Nato/CIA. Kanske fanns det i vissa kretsar en samsyn om att Olof Palme måste bort. Ruin skriver: ”Det kan finnas många inflytelserika människor som fortfarande inte vill att sanningen på dessa områden kommer fram.”

Lögnpropaganda om ryska hot

“Sverige är en icke-röstande medlem av Nato.” Så sa ordföranden i riksdagens utrikesutskott, Göran Lennmarker, då han presenterade Sveriges säkerhetspolitik inför utländska diplomater vid en mottagning på Estlands ambassad 2009. Det skulle i så fall innebära att Donald Trump är inofficiell överbefälhavare i Sverige. Man vill få vårt samarbete med Nato att låta betryggande, men enligt många bedömare är risken större att Nato drar in oss i krig än att Ryssland skulle göra det.

Det verkar som om svensk militär avsiktligt bidrog till de kantstötta relationerna med Ryssland, genom att peka ut ubåtarna som kränkte våra vatten på 1980- och 90-talen som tillhörande Sovjet. I diplomaten Mathias Mossbergs bok I mörka vatten leder han i bevis att det mestadels var västerländska ubåtar som var här – i samförstånd med den svenska marinen. Stora psykologiska resurser har lagts ner på att få oss att tro att Ryssland är vår fiende. Många ryssar som bor i Sverige förstår ingenting när de läser vad som skrivs om Ryssland i svenska medier. Kan detta vara anledningen att man ville oskadliggöra Palme, att han försökte förbättra relationerna med Ryssland?

Risken för kärnvapenkrig större än någonsin

En tolkning av vårt Nato-samarbete är att i stället för att skydda Sverige har vi lagt oss platt och blir utnyttjade. I det nya kalla kriget mellan USA och Ryssland är  Sverige förstås en viktig, strategiskt belägen plats och vi riskerar att bli ett nytt Kuba, det vill säga ett litet närliggande land där USA kan sätta upp kärnvapen och stationera trupp i ett krig med Sovjet. Att därför kalla vårt Nato-samarbete för försvar är helt missvisande.

Ett annat tecken på det bristande intresset för att försvara Sveriges befolkning är det nedmonterade civilförsvaret. Vi har till exempel inga matreserver och vid en kris riskerar vi att snabbt svälta ihjäl.

Man pratar i dag mycket om miljöriskerna, men egentligen ganska lite om risken för kärnvapenkrig. I själva verket finns uppgifter om att världen har varit nära ett kärnvapenkrig åtminstone 25 gånger till följd av missförstånd eller tekniska haverier. Hundratals kärnvapen hålls i beredskap för att snabbt kunna skjutas iväg och man pratar om en ”First strike plan”, som beräknas döda 600 miljoner människor. Att stormakterna har kärnvapnen placerade nära varandra förkortar reaktionstiderna, och det är därför de nordiska länderna är så strategiskt intressanta.

I boken intervjuar Sven Ruin en svensk sjöofficer. Det ger en intressant inblick i att många militärer numera har genomskådat lögnerna. Samtidigt vågar man inget berätta – dels för att man är rädd för att förlora sitt arbete och dels för att man inte litar på medierna.

– Man tror att Aftonbladet och Svenska Dagbladet står för olika åsikter, men de har samma ägare som är Goldman & Sachs, säger Ruins intervjuobjekt.

Krig gör ett fåtal individer i världen ofattbart rika

Sven Ruin.

Krigsindustrin, banker och medierna har i princip samma ägare och alla dessa krig gör ett fåtal individer i världen ofattbart rika. Politiker och journalister är köpta och spelar med för att få sina ekonomiska dusörer. Krig piskas fram genom medier och politiska utspel, till exempel när Margot Wallström sitter i  SVTs Skavlan och säger att ”Putin har de kallaste ögon jag någonsin sett”. Personer som Julian Assange, som försöker synliggöra sambanden, fängslas. Om det är så att den svenska militären har infiltrerats av främmande makt är vi mycket illa ute, för det vi kan vara säkra på är att det är mycket stora intressen som står på spel.

Även om vi är ett godtroget folk, förstår de flesta numera att saker har dolts för oss och vi väntar fortfarande på sanningen om Palmemordet, Estonias förlisning och ubåtskränkningarna. Det är hög tid att de som har vetskap om vad som egentligen hände träder fram. ”Ärligheten behöver komma tillbaka för att återfå det vi förlorat. Det är bråttom innan vi sjunker under lögnerna”, skriver Sven Ruin.

Med boken vill Sven Ruin bidra till att väcka oss och han nämner Martin Luther King och Gandhi, när han filosoferar om hur vi på ett fredligt sätt ska kunna handla för att ta tillbaka makten i vårt eget land.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , , , ,

%d bloggare gillar detta: