Utrikesminister Wallström ljuger för CNN

I går sände sände CNN en åtta minuter lång intervju med utrikesminister Margot Wallström angående EU:s roll i flyktingkrisen. I intervjun riktar ministern hård kritik mot unionen. – Solidariteten har testats. De andra EU-länderna har inte tagit ansvar när det gäller de flyktingar som har kommit till Europa.På frågan om EU misslyckats svarar hon: – Ja, till viss del. Fram till nu har vi inte lyckats hantera detta på ett tillfredställande vis.

CNN:s reporter Christiane Amanpour frågade även om Sveriges agerande i flyktingkrisen. Hon undrade bland annat varför Sverige, efter att ha haft en generös flyktingpolitik, bestämt sig för att bli mer restriktiv och ”slänga ut hälften av de som har kommit”.

Utrikesminister Margot Wallström svarade då att det inte handlar om att slänga ut flyktingar utan att pröva vilka som har rätt att få asyl.

  • Pettersson tycker det senaste är en grov lögn, det har inte gällt förr och sedan när kräver Sverige id-handlingar? Redan i Danmark får ”flyktingarna” ingen möjlighet att söka asyl i Sverige. Det är i och för sig bra med det är illa att vi har en utrikesminister som blåljuger.

Skylla på andra, klokare människor är ynkedom…

Se intervjun med Wallström i CNNKategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: