Hur vitamin D stöder hjärnhälsan och arbetar för att minska risken för depression

Fredag ​​den 5 oktober 2018 av:

Bild: Hur vitamin D stöder hjärnhälsan och arbetar för att minska depression risk

https://www.naturalnews.com/2018-10-05-how-vitamin-d-supports-brain-health-reduce-depression-risk.html#

Ny forskning har visat att vitamin D stöder övergripande hjärnhälsa och att detta viktiga näringsämne även kan hjälpa till att lindra depression. Uppskattningar tyder på att minst en miljard människor kämpar med D-vitaminbrist världen över, och ytterligare 350 miljoner lider av depression. Medan det botar  inte allt, men får du tillräckligt med D-vitamin kan det hjälpa dig att ta bort udden av en depression – och det kan också hjälpa till med bättre allmän hälsa.

Flera studier har visat att det finns en direkt koppling mellan D-vitaminbrist och depression, men D-vitamin behövs för mycket mer än det. ”Sunshine vitamin”, som andra näringsämnen, spelar flera roller i människokroppen. Till exempel är vitamin D viktigt för friska ben, liksom en hälsosam hjärna.

Förstå vitamin D och depression

Som  Brain Fit rapporterar , är det viktigt att säkerställa att din hjärna är frisk då den är det ”första försvaret” när det gäller att hålla depressionen i schack. D-vitamin är avgörande för hjärnans hälsa under hela livslängden. Det är viktigt för korrekt hjärnutveckling i livmodern och tidig barndom, och det hjälper till att hålla din hjärna frisk när du åldras, genom att avvärja kognitiv nedgång. Fördelarna med D-vitamin oavsett ålder.

För seniorer är fördelarna med D-vitamin särskilt anmärkningsvärda. De förklarar hur vitamin D-brist hos äldre vuxna är kopplad till flera hjärnstörningar, inklusive depression, demens, gränsöverskridande sjukdom och schizofreni.

Omvänt har studier visat att komplettering med D-vitamin kan förbättra humöret, förbättrar minnet och stöder den övergripande hjärnfunktion.

100% organiska eteriska oljesatser finns nu tillgängliga för ditt hem och vård, inklusive Rosemary, Oregano, Eucalyptus, Tea Tree, Clary Sage med mera, alla 100% organiska och laboratorietestade för säkerhet. En mängd användningsområden, från stressreduktion till aktuellt förstahjälp. Se hela listan häroch hjälp med att stödja den här nyhetssidan.

Hur D-vitamin fungerar i förhållande till depression är ännu inte helt klart men forskare vet att det hjälper. Som en studie publicerad 2017 är slutsatsen :

Klart är att om man äter mat som är rik på vitamin D, tar kosttillskott för att förbättra vitamin D-bristen, spenderar tid i solskenet och / eller tränar utomhus kan det förbättra mentalvården hos patienter med depression. Även om flera problem i sambandet mellan depression och låga nivåer av vitamin D är kontroversiella och behöver ytterligare studier, tillhandahåller litteraturen redan tillräckligt med data för att rekommendera screening för och behandling med D-vitamin hos personer med depression, vilket är enkelt, kostnadseffektivt och kan förbättra depressionsresultatet.

I sin forskning konstaterar studieförfattarna att behandling av depression med vitamin D-tillskott kan ta tid och att det inte är en ögonblicklig lösning. Teamet noterar också att det finns många faktorer som kan bidra till depression utöver bara vitamin D-brist.

Brain Fit rapporterar att medan de mekanismer med vilka vitamin D arbetar för att bekämpa depression har ännu inte bekräftats, men det antas att D-vitamin ökar produktionen av hjärnkemikalier som kallas monoaminer. Monoaminer inkluderar ”må-bra” neurotransmittorer såsom serotonin, dopamin och norepinefrin.

Vetenskapen har också funnit att D-vitaminbrist kan främja inflammationer i hjärnan, vilket leder till att inflammation är den verkliga orsaken till depression.

Mer om D-vitamin

I Förenta staterna uppskattas att 42 procent av människor inte får tillräckligt med D-vitamin. Det dagliga rekommenderade intaget av D-vitamin är 400 till 800 IE (internationella enheter), men vissa undersökningar tyder på att D-vitaminbehoven kan vara mycket högre än det – särskilt för människor som inte utsätts för solljus regelbundet.

Experter säger att blodhalten av vitamin D bör ligga mellan 20 och 30 nanogram per milliliter (ng / ml).

Det finns några sätt på vilka man kan få D-vitamin. Solexponering är ett utmärkt sätt att få vitamin D, men det kan vara en opålitlig källa på grund av skillnader i solljus över årstider och tid på dagen samt skillnader i absorption från person till person. Livsmedel som innehåller D-vitamin inkluderar feta fisk såsom lax, makrill och sardiner, tillsammans med ägg, svamp och yoghurt.

Vitamin D-tillskott är ett utmärkt alternativ för att försäkra dig om att du får tillräckligt, men du bör alltid prata med en naturläkare eller annan betrodd holistisk vårdpersonal innan du börjar ett nytt tillskott. Läs mer på BrainNutrients.news.

Källor för denna artikel är:

BeBrainFit.com

JNeuropsychiatry.org

Healthline.comKategorier:Hälsa, Uncategorized

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: