Estland vill att EU ska betala murbygge för att stoppa ryska flyktingar…?

Bästa läsare!

Om man googlar efter information om flyktingströmmar från Ryssland så hittar man begreppet ”white émigrés” vilka flydde från Ryssland när bolsjevikerna genomförde sitt inbördeskrig och störtade tsardömet och bildade Sovjetunionen 1917 och framåt under flera år. Dessa ”vita migranter” samlade sitt motstånd under en trikolor som en mansålder senare blev Rysslands officiella flagga sedan man gjort sig av med sitt kommunistiska ok och blivit en demokrati igen.

mur.jpg

https://peterharold.wordpress.com/2018/09/27/estland-vill-att-eu-ska-betala-murbygge-for-att-stoppa-ryska-flyktingar/

Annars är det ganska ont om information om ryska flyktingar. Vissa sajter vill att man räknar in de kvinnor som väljer att gifta sig med (välbärgade) västerländska män. Andra – som CNN – tar upp etableringen av en ryskspråkig och Putin-kritisk radiostation i Lettland som ett exempel på att folk ”flytt”.

Nu har Lettland börjat uppföra en 9 mil lång och 2,5 meter hög mur mot gränsen till Ryssland, och nästa år fortsätter man med en 19 mil lång sträcka, alltsammans till en kostnad av 17 miljoner Euro. Mur och mur, det handlar om ett s.k. säkerhetsstaket.

Samma konstruktionsarbete pågår i Litauen där man sätter upp ett 13,5 mil långt staket mot den ryska exklaven Kaliningrad.

Estland har deklarerat att man också ska bygga en 11 mil lång ”mur” mot Ryssland; kostnaden på 70 miljoner vill man att EU ska ta.

Och allt detta gör man för att förhindra massmigration i EU från Ryssland? Well, varför skulle flyktingar ta sig från exklaven Kaliningrad vid Östersjön och in i Litauen från ”fel” håll? Nej, i själva verket handlar det om att man bygger upp en ny järnridå. Och väst är byggherre.

Förra gången något liknande hände i Europa var det kommuniststyret som låg bakom bygget av murar och stängsel för att förhindra ryska medborgare att fly ut från Sovjetunionen. Den som till äventyrs nu hyllar baltstaternas bygge av en ny mur mot Ryssland bör beakta det faktum att denna mur kommer vara i vägen för oss när vi måste fly från ett EU som för varje dag börjar likna mer vid det kommunistiska Sovjetunionen.

Om min kristallkula visar något av värde så är det att denna nya ”mur” kommer användas vid kommande false falg-operationer för att ge Ryssland skulden och NATO en ursäkt att fortsätta utöka sin militära ockupation av våra för inte så länge sedan befriade baltiska grannländer. Ska nästa storkrig i Europa utspela sig kring Östersjön? Ge akt. Ge noga akt, kära medborgare i kungariket Sverige!

Hälsar eder Peter HaroldKategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: