Så här fungerar mainstreams censur

Politiske red. Kajsa Kettil, Jönköpingsposten, tog sig på ledarplats den 8 sept för att tala om för oss vanliga vilket parti man bör undvika. Det har hon tydligen frihet att göra och jag ska inte här efter valet gå in på att bemöta hennes känslomässiga utbrott. Jag rör mig nämligen på ett annat plan. Dock tog jag ( undertecknad) mig före att bemöta henne med nedanstående inlägg. Vilket utan kommentar negligerades. Det fanns tydligen ingen plats för det i den trånga åsiktskorridoren.

Men det blir lite penibelt när hon mot slutet av sin artikel hänvisar till en debatt mellan Jimmie Åkesson och Carl Bildt och med en vinklad beskrivning framställer hon Åkesson som okunnig, medan Bildt beskrivs som bärare av makt grundat på kunskap och erfarenhet. Lite ligger det väl i Kettils syn på Bildt. Han är nämligen igenkänd internationellt som ” the little dog with the big dogs attitude”, och det har tydligen räckt för att imponera på Kettil.

Så låt oss titta närmare på Bildts meritlista;

I Rambouillet arbetade Bildt hårt för att förverkliga ett avtal vars enda mål var att ödelägga Jugoslavien. Henry Kissinger kunde efteråt säga att avtalet ,som Milosevic vägrade att underteckna, ” was a provacation, and excuse to start bombing”, och Madeleine Albright hade samma åsikt.

Inför Iraks ödeläggelse arbetade man hårt för att fram bevis på landets skuld och aggressivitet för att motivera ett anfall. I det läget var Bildt aktiv i ” Kommittén för befrielsen av Irak”. Och förberedde på så sätt den morbila invasionen och ödeläggelsen av Irak 2003.

Nästa land som stod på Bildts förintelselista var Libyen 2011. Under Bilds ledarskap genomfördes där betydelsefulla flyginsatser från svensk sida som en del i ett folkrättsvidrigt förfarande. Det enda parti som avrådde från deltagande i förödelsen var SD. Däremot  deltog  KD hurtigt, ( något som de glömde att berätta om i valrörelsen). Resultatet av den olagliga krigsinsatsen  påminns vi om varje gång en Nordafrikansk flykting försöker ta sig till Sverige.

I samband med att den USA ledda och av EU förberedda statskuppen genomfördes i Kiev 2014 sprang Bildt omkring på Maidantorget i sällskap med högerextrema våldsmän. Och när den första nazistiska efterkrigsregeringen utropades på Vikoiria Nulands tillskyndan blev Bilds omdöme: ” Det är en rimlig och demokratisk regering”.  Men där såddes ett hakkors-frö som sedan bara har vuxit, och vuxit. En planta som USA/ Israel troget vattnat.

Hitler is ” The Torchbearer of Democracy” ( fackelbärare av demokrati). Det var det budskapet som ordföranden för Ukrainas parlament, Andriy Parubiy kunde basunera ut i den ukrainska kanalen ICTV den 4 september i år. Och han kunde förtydliga sig genom  följande. ” By the way, I tell you that the biggest man who  practised a direct democracy, was Adolf Aloizovich, Hitler.”  En annan vildhjärna är Andrei Biletsky som med amerikanska pengar skapat ” Battalion”, som har ett idéprogram som inkluderar ett Great Ukraine eller ett ” Third Empire.  Ett rike ” on the foundation of blood Races” skulle skapas. Värt att notera är att Peter Hultkvist för fyra månader sedan vid ett besök i Kiev övervakade en parad med tvivelaktiga soldater. Han lovade i det sammanhanget ökat militärt bistånd till ett nazi-styrt Ukraina.

Så du har rätt Kettil, Bildt har både kunskap och makt. Det måste man ha för att kunna medverka i demoleringen av flera stater och skapa ett helvete för flera miljoner människor, och dessutom skapa förutsättningar för ett nazistiskt maktcentra i ett grannland. Det hade Åkesson aldrig klarat av . Han är bara en okunnig nationalist som passar bättre hemma i Bullerbyn där han kan pyssla om borgare och bönder och se till så att de har det bra. Men han bör nog akta sig för att umgås med duktiga aristokrater som Bildt.

Tiderna förändras. Förr var en ledarskribent en skolad person som man kunde se upp till. Nu krävs det tydligen bara att man har lärt sig balansera på en populistisk värdegrund för att få skriva.  Det är väl detta Anders Rydell åsyftar när han talar om en kulturskymning.

 

Hans MyrebroKategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

2 svar

  1. Jag hoppas att detta är skämt..?. – ”Men han bör nog akta sig för att umgås med duktiga aristokrater som Bildt.”

    Gilla

  2. Alex Jones and Infowars permanently banned from Twitter
    Soon there will be absolutely no freedom of speech left in America as the deep state and corporate conglomerates continue to infringe the U.S. Constitution
    https://www.intellihub.com/alex-jones-suspended-from-twitter/

    Gilla

%d bloggare gillar detta: