En jämförelse mellan Kinas och USA:s export respektive import av varor år 2007 och 2017.

Exporten av varor år 2007 och 2017 (mätt i miljarder EUR)

Kina:     888 (2007) och  2 018 (2017) – Kinas export ökade hela 127% på tio år.

U S A:   848 (2007) och 1 368 (2017) – USA:s export ökade endast 61% på tio år.

* Den kinesiska exporten ökade mer än dubbelt så mycket jämfört med USA:s.

*:Kinas varuexport var cirka 5% större än USA:s varuexport år 2007.

* Kinas varuexport var nära 50% större än USA:s varuexport år 2017 – störst i världen!

 

Importen av varor år 2007 och 2017 (mätt i miljarder EUR)

China:      697 (2007) och 1 621 (2017) – Kinas import ökade hela 133% på tio år.

U S A:   1 472 (2007) och 2 073 (2017) – USA:s import ökade endast 41% på tio år.

* Den kinesiska importen ökade mer än tre gånger så mycket jämfört med USA:s.

* USA:s varuimport var hela 111% större än Kinas varuimport 2007.

* USA:s varuimport var endast 28% större än Kinas varuimport 2017.

Detta är helt sanslöst. Mycket snart är även Kinas varuimport störst  i världen!

 

Totala varuhandeln (export + import) år 2007 och 2017 (mätt i miljarder EUR) 

China: 1 585 (2007) och 3 639 (2017) – Kinas totala varuhandel ökade med hela 130% på tio år.

U S A:  2 320 (2007) och 3 441 (2017) – USA:s totala varuhandel ökade endast med 48% på tio år.

* USA:s totala handel med varor år 2007 var cirka 50% större än Kinas.

* Kinas totala handel med varor var cirka 6% större än USA:s år 2017!!!

Kina har på rekordfart blivit världens största handelspartner!

OBSERVERA

* USA:s handel med varor går back med astronomiska belopp – runt 70 miljarder dollar per månad.

(Underskottet i år 2018 ser ut att hamna på ett nytt amerikanskt rekord – cirka 840 miljarder dollar – nästan en ”trillion” dollar!!!).

* Kinas handel med varor går med vinst med astronomiska belopp – runt 30 miljarder dollar per månad.

(Överskottet i år ser ut att hamna runt 350 miljarder dollar).

* Kina är världens största vinstmaskin medan USA är världens i särklass största konkursbo.

Kina må vara ett ekonomiskt underverk – men Rysslands framgångssaga är minst lika ofattbar.

Hur är det möjligt att Rysslands totala handel med omvärlden (varor och tjänster) kan generera ett överskott runt 15 miljarder dollar per månad – trots USA:s och EU:s handelskrig mot landet? Ryssland är förbannat rikt på nästan allt. Rysslands helt sanslösa naturegendomar av alla slag gör landet till världens i särklass ”rikaste land” – rikaste land i form av naturegendomar. Landets tillgångar på gas och olja och kol är helt sanslösa. Landets tillgångar på timmer är också helt sanslösa. Landets enorma arealer av lössjordar håller på att göra Ryssland till en ”food-superpower”. Det perversa handelskriget mot Ryssland har på några få år gjort landet självförsörjande på nästan allt. Rysslands folk har all anledning att tacka idioterna som styr USA för hjälpen. Putin är helt överens. Handelskriget tvingade Ryssland att bli självförsörjande på rekordtid. Detta är ett historiskt faktum. En mera hälsosam politisk konflikt går inte att finna i rysk historia.

Sluta svamla om att Rysslands ekonomi bara handlar om fossila bränslen. Landets handelsöverskott med omvärlden genererar det tredje största handelsöverskottet i världen. Det är Kina, Tyskland och Ryssland som idag är DE TRE STORA vinstmaskinerna. Den ryska handeln berör många områden – inte enbart fossila bränslen eller brödsäd av olika slag. Nästan två tredjedelar av alla kontrakterade nya kärnkraftverk i världen byggs av ryska företag. Ryssland hamstrar guld i världsmarknaden värre än en hamster. Rysslands egen guldproduktion ligger på tredje plats i världen. Kina producerar i särklass mest guld – därefter kommer Australien tätt följd av Ryssland. Landet vet att dollarns herravälde snart är över. Därför säljer inte Ryssland sitt eget producerade guld och därför köper Ryssland så mycket guld som möjligt i världsmarknaden. Exakt på samma sätt gör Kina. Kina har dammsugit världsmarknaden på guld under många år. Framtidens valutakorg kommer på ett eller annat sätt att förankras mot guld – det vet snart alla.

DEN MAGNIFIKA ALLIANSEN – KINA OCH RYSSLAND.

Rysslands ekonomiska förutsättningar är helt otroliga. Samma sak gäller Kina, men Kina har en akilleshäl – fossila bränslen. Ryssland har sådana tillgångar i all oändlighet. Alliansen mellan Kina och Ryssland är precis som ”hand i handske”. Alliansen betyder BINGO både för Kina och för Ryssland. Handeln mellan länderna formligen exploderar. Detta skeende har chockerat finanseliten på Wall Street. Världens i särklass största ökning av mellanstatlig handel pågår just nu i öster. Det är den kinesiska draken och den ryska björnen som har funnit varandra. Hela Asien förändras i en historisk takt som är mycket svår att ta till sig. Alla rycks med i det gigantiska fredsprojektet som brukar kallas ”den nya sidenvägen”. Solen går upp i öst medan den går ner i väst. En bättre beskrivning av det globala skeendet går inte att formulera. Jordens sista krigarimperium USA bevittnar nu sin undergång. Dollarns världsherravälde är snart över.

Jämför utvecklingen i Asien med de ekonomiska, politiska och sociala katastrofer som just nu exploderar i USA. De amerikanska politikerna råljuger hela världen rakt upp i ansiktet. Arbetslösheten sägs vara rekordlåg trots att var fjärde människa i arbetsför ålder står utan arbete! Skulle arbetslösheten beräknas som i nästan alla andra länder i världen skulle den korrekta siffran ligga runt 25%. Inflationen sägs vara mycket låg. I själva verket är den skyhög – runt 8 till 9 procent. De experter som envisas med att beräkna inflationen i USA som man gjorde för några årtionden sedan, hamnar strax under 10 procents inflation. Det är inte att undra på att över hälften av ungdomarna under 25 år tvingas bo kvar hemma hos föräldrarna. De har inte råd att bilda familj och skaffa sig en egen bostad. Nästan hälften av befolkningen lever i ren misär. Hela landets infrastruktur förfaller. Det enda som exploderar ”over there” är drogerna och den medföljande kriminaliteten. Misären har lett till något helt unikt – USA har etablerat sig som det enda land i världen där medellivslängden sjunker. Hör och häpna – detta har inträffat flera år i rad!!!

DET ÄR BRA NÅGRA FÅ ÅR KVAR INNAN IMPERIET STÖRTAR NER I AVGRUNDEN.

Ursäkta mitt språkbruk – man måste vara fullständigt bakom flötet om man inte ser vad som är på gång i världen. Jordens sista krigarimperium är på väg att falla. Imperiet ”imploderar” ekonomiskt. En lavin av bankkrascher är på väg i väst. Denna lavin drar med sig alla varianter av amerikanska statsobligationer s k ”bonds” i graven. De blir värdelösa finansiella dasspapper. Därefter kraschar dollarn. United States ”US” störtar in i ett blodigt inbördeskrig och statsbildningen splittras. Med absolut säkerhet bryter sig både Alaska och Hawaii lös från USA. FN måste flytta från USA – New York kommer att omvandlas till fattigdomens huvudstad i västvärlden.

Så enastående märkligt – nästan ingen i väst förstår allvaret. Vi kan inte ta till oss obehaglig information. Nästan ingen i öst förstod att Sovjetunionen plötsligt skulle kollapsa för cirka 30 år sedan. Inte ens människor som hela sitt liv studerat historia såg skeendet. Nästan alla historiker togs på sängen. Endast några få experter kunde förutsäga Sovjetunionens fall – däribland den norska freds- och konfliktforskaren Johan Galtung. Han prickade även rätt när Kina drabbades av revolten på ”den himmelska fridens torg” – liksom när upproren i arabstaterna skulle bryta ut – den s k arabiska våren. Han är långt ifrån ensam. Det finns många människor som ser hela skogen – inte bara de närmaste träden. Det hjälper inte att känna till tusentals historiska pusselbitar – man måste kunna lägga pussel. För att lyckas med detta måste man tänka ”intuitivt”. Hjärnan lägger som regel pussel bäst i halvsovande tillstånd. Det är den inre kristallkulan – den mystiska intuitionen – som gör det möjligt att förutse viktiga historiska skeenden. USA kollapsar senast år 2020. Johan Galtung kommer att få rätt ännu en gång. Denna gång behöver Galtung inte känna sig så ensam. Många ekonomer och historiker i världen har också förutspått USA:s nära förestående sammanbrott.

Så enastående märkligt – nästan ingen i väst gläds över utvecklingen. Vi kan inte ta till oss den uppenbara sanningen att vi äntligen får fred på jorden. Vilken sensation – våra barn och barnbarn får snart leva i en värld utan krig. Detta är enormt stort. Att det blir svåra orostider i den förljugna världen (den s k fria världen) är oundvikligt – men lika förbannat väntar en värld i fred bakom hörnet. Detta är det allra viktigaste. Orden låter så främmande – ”det finns inga soldater mer” – men exakt så blir det snart över hela jordens yta. Alla länder i öst har nämligen fred på dagordningen. Det är det onda imperiet i väst – Mordors rike USA – som driver nästan alla krig på jorden.

När Sovjetunionen kollapsade för cirka 30 år sedan var det många miljoner människor som sörjde. Det gör ont när allt man tror på går i spillror. Denna gång blir det precis på samma sätt – fast i västvärlden. Att vakna upp från den falska världsbild som präglats in i våra hjärnor sedan barndomen, kommer att göra mycket ont. Insikten att det var krigarimperiet i väst som organiserade nästan all terror och nästan alla krig på jorden kommer att skaka om oss ända in i själen.

Fy Fan vad livet är spännande. Att få uppleva denna historiska stund på jorden är helt underbart.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: